Вработување во Алкалоид

Дискусија во 'Барање работа' започната од Marmarijamar, 24 април 2016.

1. modelgirl22

modelgirl22 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    јас бев два пати на интервју со два директори ама не ме повикаа сеуште и на последната средба не ми кажаа ниту дека сум примена ниту дека немам шанса да не очекувам. ..

2. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    161
    Дечки имате ли инфо колку е почетна плата во производство или некој што прв пат почнува таму со работа? Кажете сума да имам претстава

3. @malena

@malena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    28
    Со високо образование, ако си без работен стаж е 15000, а во зависност од години работен стаж 25-35000. Сепак е индивидуално...

4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    4.604
    За обичен оператор и факултет бараат?

5. @malena

@malena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    28
    Не верувам, средно фармација би било доволно. Ама факт е дека за пониско квалификуван кадар потешко е да се влезе, т.е. треба врски.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.550
    Допаѓања:
    160.759
    Јас знам за близок случај кој влезе во Алкалоид без тестирања и со катастрофално влезно интервју.
    Наводно без врски... но претходно зимаше стипендија, не знам дали има некаква врска тоа.
    Прв пат на форумов прочитав дека имало тестирања.
    Или мене ме лажат дека е без врски, туку ете така... а немаше друго работно искуство за таква позиција.

7. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    1.716
    Во Алкалоид се вработија многи
    без фармацевтски факултет, каков кадар се прима друг, обична работа ли некоја?

8. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    1.716
    Во производство мора ли факултет фармација или што било? Баш ме интересира што може нешто обична работа, бидејќи сакам да аплицирам?

9. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Извини од кај знаеш дека влезното интервју било катастрофално? И по кои параметри некое интервју е катастрофално? Што знам се онесвестил кандидатов на интервјуто па минало катастрофално:?:
    И за влезно интервју го сметаш она првото,општо што е твое претставување кој си итн?

10. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    5.103
    За работа на лента можат да аплицира кој сака. Ама Алкалоид прво става оглас за влез во база па после кога ќе имаат потреба бираат личности од таа база и ги викаат на интервју. Немаат баш конкретни огласи за вработување
    Инаку доста солидна фирма за наше поднебје

На CaraMia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.550
    Допаѓања:
    160.759
    Ако кандидатот е како што треба и да се онесвести ќе влезе. Знам и за таков случај во една наша фабрика. Дечкото од трема се онесвестил, ама талентиран и предобар кадар и го вработиле.
    Од нивната менаџерка е муабетов.

Ме интересира со која цел ти се прашањава?
    Одговори ми па ќе ти одговорам.

12. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Најискрено мислев самиот кандидат ти кажал еј катастрофално си поминав,бидејќи ако менаџерката која и да била ширела вакви муабети и за твојов кандидат што поминал катастрофално демек и за тој што се онесвестил тоа е многууууу лоу(едноставно катастрофално непрофесионално).
    Друго веќе не ме занима.
    Сепак си мислев Алкалоид е далеку од балканска рамка на малограѓанштински оговарања и вадења муабети ама.....

На Animali, carangigia и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.550
    Допаѓања:
    160.759
    Да, за Алкалоид самиот кандидат ми кажа. Дури и дека и го рекле тоа - знаеш дека лошо помина на претходното интервју, ти не си на чисто што сакаш и она само им рекла знам арогантно, а они преминале на понуда за работа.
    Немало интервју со менаџер на сектор, стручни прашања и слично.

Дечкото со онесвестувањето беше од друга фабрика и не беше именуван, ни критикуван, туку беше даден во контекст на позитивен пример, нема потреба да толкуваш.

14. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Испод ниво ми е да толкувам рекла-кажала муабети и непријатно ме изненадува и самата помисла дека во Алкалоид некој се бави со такви нешта. Ама на место ми е срцево откако напиша друга фабрика:D
    По напишаното дека е од менаџерката муабетот те разбрав дека менаџерката го ширела муабетот. Откако напишав дека јас претпоставувам кандидатот кажал катастрофално поминал а не некој си таму менаџер ти напиша кандидатката и рекле катастрофално поминала и откако таа рекла знам и понудиле работа:?:
    Од која и да е фабрика(а не се многу или е Алкалоид или Реплек ,Јака и така не е веќе во состојба да вработува)менаџерот непрофесионално е да раскажува како некој се онесвестил ама го примиле.
    Нема муабет за тоа понатаму.
    Освен ако си ти во извршните менаџери па таа менаџерка службено те информирала дека кандидат се онесвестил тогаш е оправдано нејзиното муабетење по службена должност вака се е ракла-кажала.

Последна измена: 27 март 2018
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.550
    Допаѓања:
    160.759
    А што ако го кажала од едукативни причини, а не за да се исмее, плус како позитивен пример? Не беше откриен ничиј идентитет. Зборувам за пнесвестениот.
    Мене за Алкалоид не ми е срцето на место, имам чувство дека намерно вработуваат ограничен и некреативен кадар кој може лесно да се манипулита и вози. Кога се регрутираат луѓе профилираш, а меѓудругото ставаш и момент - луѓе со високи ега бидејќи лесно се понесуваат со моментот дека припаѓаат во врвот на фармацевстската индустрија во Македонија и нема што погоре, и они се во филм, па на работодавњцот му е екстра лесно да ги игра како сака - плата толку, напредок толку, ние сме врвот, ако не ти чини оди си. И си одат навистина вистински таленти, а останатите до пензија дремат, пошо они се врвот. Меѓучовечките односи внатре се катастрофални.

На De-lovely му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Od Alkaloid nekoj so farmacevtski fakultet ne zaminal tuku-taka. A ako i zaminal po nekoj na prsti od edna raka se brojat.
    Jas znam za slucaj eden toa e Maca gazdaricata na Viola apteki namerno ima izlezeno od Alkaloid uste pred 25god. so ogromna opremnina od plati za da gi startuva Viola aptekite so toj kapital.
    A i cisto se somnevam deka farmacevt vo proizvodstvo so plata nad 40 000 deka so golema zelba ke go napusti Alkaloid i ostane vo R.M.ama za plata od 40 000den. vo druga farmacevtska oblast ke sonuva samo.

Последна измена: 27 март 2018
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.550
    Допаѓања:
    160.759
    40к за тебе е плата за дипломиран фармацевт?
    Има и такви кои зимаат по 2000 евра и лично ги познавам, едната е и иноватор и не работат во Алкалоид замисли. Ама треба да те бива да искочиш од стандардните процедури и калапот...тоа е...

18. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    1.716
    Колку е платата за на лента од прилика? Исто така кој сака може да аплицира и за пакување на лекови, козметика... во кутии така ли?

19. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Женска прво темава е вработување во Алакалоид а не колку се платени фармацевтите во Алкалоид или колку ти/тој/таа сметаат дека треба да бидат платени. А и темава ич од ич па не е колку е некој платен надвор од Алкалоид.
    Јас само пишав над 40 000 врз основа на факти изнесени од Државен завод за статистика.

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    5.103
    Незнам точно, ама знам дека работат во смени (што го плаќаат +)
    Работат во недела
    Работат на празници
    И се е тоа дополнително платено
    Не можам да ти кажам бројка од празно, зашто е глупаво
    Ама сигурно не зимаат 12 000 денари