Ова перничево од царскиот рез останува така како надуено или се намалува со тек на време? Стомакот ми е рамен, ама кај резот ми седи испакнато. 1 месец помина.
4кг симнав од пораѓај сега уште 7+ сум и ми сметаат ептен допрва стрии ми излагаат. Ме боцкаа кортико за зреење и ептен ме збуцкаа. Породена пред 2 месеци..мислам дека исто јадам како предходно но пијам мнооогу течности.
Jas eve 3 meseci ke pravime a uste si stojam na taa kilaza ni gram nemam mrdnato, ama toa e nemozam da smenam nisto
Исто... Дали има малку непријатен мирис жолтеникавиот исцедок? Не знам дали е нормално или некоја инфекција сум закачила.
Јас цело време за крварењето имав непријатен мирис, поразличен од кога имаш менструација. Се чисте матката, нормално е. Кога прекина се, го снема и мирисот. Ако продолжи и понатаму, треба да се види на лекар.
Колку време траеше тоа? Кај мене поминаа 40дена и уште имам по неколку капки на ден. Ама толку интензивно мириса што не можам да се поднесам, по два пати на ден се туширам.
Исто, исто скроз. 21 ден откако сум породена и тој смрдлив мирис не можам да го поднесам, менувам на секое идење во вц улошки и тоа пази, земав со мирис на камилица улошки за да не мирисам и пак мириса
Ќе помине, кога ќе престане жолтеникавиот исцедок ќе го снема и мирисот. Сепак штом ти поминале 40 дена, треба да одиш кај гинеколог да види дали се вратила матката на место. Тоа е препорачливо секој да го направи.
Некако ми е страв да одам сега на гинеколог поради коронава. Само што поминаа 40дена, ќе почекам уште некој ден да помине па ако не прекине, ќе се јавам да ми каже што да правам.
Не влијае, секако доколу се храниш здраво и консумираш повеќе оброци разноврсна храна и внесување на многу течности, односно да не држиш диети и слично. Јас исто како тебе се интересирав доста на оваа тема пред да почнам да вежбам по породувањето, заклучокот е тој, а и во пракса ми се потврди бидејќи вежбам од третиот месец по породувањето и досега немам проблеми со млекото, бебе уште цица има 9м.
Консултирај се со гинекологот дали смееш да вежбаш бидејќи си породена со царски, колку што знам за царски треба да се почека со физичка активност до шест месеци од породувањето.
Мене гинекологот после првиот преглед на 2 месеци ми рече дека можам да вежбам и да функционирам како и пред бременоста. Сепак можеби најпаметно е сепак најпрвин да се консултираш со гинеколог
Женски, дали е во ред да имам жолтеникав исцедок и откако ќе поминат 40 дена? Не мириса мн лошо, ама по малку секој ден имам.
Јас имав повеќе од 50 дена зошто големо бебе родив и требаше повеќе време на матката да се врати назад.
Пак јас. Менструација генерацио добивте. Знам @Мариаа. , @marchi-cool , да. @ocicka2014 @Yowannty @Mia Fuentes ,@The Unicorn вие? Кај мене абер нема Ви велам јас од пораѓај Климе( климаксот) иде кај мене. Не дека ми фали, ама онака. И откако тие што добивте како сте со килажа? Јас за синко после 2 месеци добив и многу ослабнав. А сега сум ослабната без циклус.