Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    кога можеме да почнеме до вежбање после царски рез?

породена сум пред 4ипол месеци па сакам полрка да почнам нз дали смеам..

2. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.693
    Допаѓања:
    18.357
    6 месеци после царски треба да отидеш на редовен преглед. Докторот ке каже дали може и со кој итензитет. Порано од 6 месеци не се препорачува.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.878
    Јас добив кога малата направи 6 месеци, мислев дека ќе поуживам уште малку. А тежината си ја вратив старата, дали од доењето или до годините, небитно:D

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    11.224
    А тоа жолткото е знак дека уште се враќа матката во првична форма?

5. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    6.323
    Јас добив 3 месеци после пораѓај. Точно 1 година од кога останав трудна:) Со килажа сум +3 уште:envy: Во бременост не се поправив премногу. На пораѓај отидов со ептен мало меше, ама сега кога се анализирам телото сепак ми е променето. Како куковите да ми се пошироки:| Боље огромен стомак да имав! Не можам да кажам дека сум вратена скроз у нормала, а добив релативно брзо и не дојам...
    Критична сум многу кон себе така што не знам колку реално ги гледам работите:| Се тешам дека си умислувам (facepalm)
    Ми погоди болна точка;(

На Presrekna и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  6. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    12.915
    @The Unicorn Sorry. ;(
    Ајде глава горе маче.:inlove: Што се +3?
    Јас велам да сме здрави и живи. Дебели ама среќни:devil:.
    И јас исто со мало меше отидов на пораѓај. После си ставив некое килце. Ама до 4 месец бев +3-4 кг, но вежбам редовно од 3 месец и не ми се познава ништо
    Сега сум -1 од пред бременоста. Некако брзо ослабнав, плус дома во карантин. Ама воопшто немам апетит, а дојам И тоа турбо.
    Денес се видовме со мајка ми после 1 и пол месец, се запрепасти жената колку сум била ослабена. :worried: сега следи тортура, најчесто јади ова, земи она(fingers)
    А како девојче бев дебела ме викаа круг домашните а и градбата не ми е за слаба. Ама тоа е.
    Ајде ако реши:devil: да ме изненади после 8-9 месеци ќе кажам. Ама не мора

На dunika, The Unicorn и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    Јас немам проверено како стојам со килажа сега. 2 месеци одкако се породив бев - 10 кг од килажата пред да се породам

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    Добив кога малиов направи 3месеци. А крварев до 35дена.
    Подебела сум од бремена кога бев. Стомак како во 7ми месец да сум имам.
    И карантинов ме докрајчи.
    Катастрофа.

На Liky, Presrekna и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  9. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Од лично искуство можам да кажам дека не е исто 60кг пред и 60 кг после бременоста. Јас од породувањето до сега се вратив на истата килажа, но тоа е само бројка, телото изгледа далеку поразлично, со истиот килограми по породувањето. Одвај ме собира старата облека, а некои не ме ни собираат, особено ако не се фармерки со ликра бидејќи колковите се доста пошироки, а исто и градите ми останаа поголеми. Стомачето си е поголемко и така, иако редовно вежбам, сеуште не сум се вратила во старата форма, а мислам ќе треба уште доста време.

На RAK91 и eta им се допаѓа ова.
  10. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    11.224
    Женски, дај бе кажете кога се враќа стомачето назад во колку-толку стариот изглед?
    Дали останува кожата свисната? Уште папокот не ми е наместен
    Дали да ставам мидер за стегање, месец и пол помина од природно породување? И кога почнувате со вежбање?

На BY<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    3.865
    Јас ставав мидер кога ги родив другите деца само за излегување, да ме стегнеше убаво оти не ме собираше старата облека :worried: дома не носев оти ме стегаше и не ми беше комотно, а не знам колку има вистина тоа дека го собира стомакот мидерот.
    За вежбање и јас сакам да знам кога можам да почнам да вежбам и кај мене еве 1 месец помина од пораѓајот па сакам да почнам да си го враќам телото во нормала. На интернет што читав пишува да не се брза со вежбање, треба да помине извесен период, а колку, не пишува, оти наместо добро, лошо може да се направи со мускулите на телото пошто се олабавени доста од бременоста и сега ако почне да се вежба пишува му доаѓа шок на телото итн.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Јас истата килажа ја имам како пред пораѓај, дури и кило помалку ама телото ми е изопачено. Висната сум целата, како пудинг станав. Од убав гз сега имам палачинка, ќе си плачам по струкчето. Градите најмногу си ги сакав, сега се страшни, ама бебе го хранат па не ми е гајле. Добив после 3 ипол месеци. Вежбање тешко, не сакам да го оставам бебе на некои личности и така, ќе се прифатам ваква. Единствено стомакот ми е релативно ист како пред пораѓај.

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    24.474
    тек си се породила,почекај, не е кај секого брзо. 9 месеци си се ширела, толку дај си фора. Јади здраво, со самото држење,трчкарање по дома ќе спласниш. Користи убаво време за шетање, бебе во марама и тоа е тренинг. Јас бев ептен активна пред пораѓај и за време на пораѓај ама имам едено ѕверче дома кое не сака воопшто без мене и потешко ми е со вежби. Смееш да вежбаш само мене ми препорачаа до 6 месеци без скокање,без трчање и без стомачни праење.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    3.865
    Да ви се вмешам во муабетот, природно се пораѓаше и ти? Ова 6 месеци важи доколку си породена за природена природно? Да знам оти и јас сакам некои вежби да почнам да правам дома...

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    24.474
    Природно, кога беше на визита ни го кажа тоа и некои вежби со дишење за побрзо враќање на стомакот во нормала.

Последна измена: 28 април 2020
    На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Мамички за колку време се вративте на старата килажа како пред бременоата и кога мешето ви се врати во иатата состојба како пред? Јас сум 2 месеци породена мешетп ми се шпвчече уѓте ештен малку да ми се врати како штп беше. Со Килажата со бебе бев 63 а сега сум 58 . Инаку бев 50 кг пред бременоста . И сеуште не ме собираат старите фармерки .

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.653
    Допаѓања:
    106.711
    Веќе како сум породена 7 месеци , со килажата сум горе долу како што си бев , само ме нервира што ете стомачето не ми се повлече , а ми се прошири стомакот ептен во вторава бременост. На ум сум да почнам со диетата што ја држев пред 4 години (тогаш ослабнав 8 кг) ама не знам дали ќе влијае на стомакот. Купив пред 2 месеца еден корсет баш специјален за мајки што се породиле , гледам на инстаграм од истата страна што порачале жени со видливи резултати , но јас не го носам толку колку што треба , ептен ако излезам надвор (ептен ме поти околу струкот..) За вежбање баш немам време , а и не сум по вежбањето :( морам некако да го ``соберам`` стомакот , баш ми е криво :(

18. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.595
    Јас скоро пред 2 месеци се породив со царски, ја вратив килажата од пред да останам бремена (55), стомакот ми е рамен, ама папокот ми е сеуште како собран внатре. А и ужасно ме нервира “перничето” од царскиот. Се намалува за колку време? Или треба вежби?

А фармерките не можам убаво да ги закопчам иако сум на стара килажа. Најверојатно уште се си се враќа на своето место.

19. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    11.224
    Ќе сакаш некои вежби да споделиш? :)

На RAK91 и Jana06 им се допаѓа ова.
  20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мајки што правите со омекнати гради после доење?
    Не доев долго, кратко ги доев и двете, но сега после 2рово бебенце многу ми омекнаа, и дека ослабев (вратена сум на предходната килажа одамна, бебе е 1 год скоро).
    Неможам градник да си најдам, многу се нервирам.
    Чаре? А големи гради имам ама ете омекнаа и тоа многу:(
    Некоја крема, масажа помага нешто?