Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    Обавезно ке пишам. Денес ги истурпирсв со онаа од масажерот од топ шоп. И ги намачкав со Eucerin atopicontrol :D:D

Инаку вакви барам. Ако видел некој да пише.

Прикачени фајлови:

На Presrekna и The Unicorn им се допаѓа ова.
  2. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    School mislam vo dm ima.

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Мене ми паѓаше косата од 3ти до 6ти месец,мм не можеше да ги дособере од тепих,правосмукалката се запушуваше...
    Килажата ми е горе доле тука некаде,уште кило две да симнам и ќе бидам на почетната..но тоа не е се, 4,5кг се поправив во периодот кога работевме на бебе... проширено ми е телово од под гради до колкови,така што ни маици ни панталони ме собираат иако сум приближно до претходната килажа.
    Исто и првут ми се направи, а кога ќе се изгребам од нешто ми се прави како мачки да ме гребеле.
    Бели влакна си имав и уште си имам.
    И мене прстите на раце ми се здебелени и не ме собираат прстените и петите ми се суви со лушпи.
    Покрај се ова имам и флеки по лицето, имам "некоја кожна болест" покрај уста ми пука и ми се суши кожата во форма на круг, а во носот ми излегуваат мозолчиња. Ова ми е заработка од бременоста.

На crazylady, Kaetana и Yowannty им се допаѓа ова.
  4. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    6.323
    Петите, првутот, косата, килажата, целулитот ќе се средат ваљда...
    Мене најмногу ме мачат стриите и свиснативе гради:|
    Си гледам стари слики од пред бременост и ми се плаче...

На dunika, crazylady, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.929
    Допаѓања:
    177.543
    Дечки после супер глупиот misunderstanding пратив маж одма да ми земе нов камен и воала
    IMG_20200520_195718.jpg
    Си земал и за него златниот :D
    Грчки производ е, па со оглед на тоа што во МКД 90% се грчки производите по маркети можда и таму да го има, ако не кога ќе нападнете летово овде го има по супермаркети. Фил да меџик. 8) :D

Кога веќе сите се жалите, кажав дека забите ми се најголема болка од бременоста, друго за што ми е мака е стомакот горе. Со царски сум и стомакот ми се врати во нормала уште во болница дур бев, ама првите месеци лапав благо и пак се напраи ко труднички. (facepalm) Ама тоа на страна, туку делот од под градите до пупак. Кога ќе седнам како да имам 2 пара цицки. :envy: Дали за тоа постои шанса да се собере?!? :worried:

За градите не се секирам, кога ќе завршиме со раѓање и доење ќе идеме на "интервенција" за поткревање. :wasntme:

На eta, dunika, Presrekna и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    12.915
    Titania ги има во рамстор. Каменот за Пети по аптеки а третиот не знам. :)

Јас петите ги спасив со невен крем од зегин. Телото ми е вратено плус дека вежбам немам траг и глас од бременоста. (y)
    Но градите ми се болна тема. Дојам и нигде ги нема:doh:
    Кога ќе одбијам бебе јајце на око. Можеби и без жолчка. (facepalm)ќе се корегираме:rofl:

На Mia Fuentes, PoisonGirl, srekice и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    10.377
    Ooo маките си ги кажавме :D
    Се чудев заштo ми се такви петиците, ми се враќа филм и вo бременoст ми станаа па пред пoраѓаj oдев да ми ги средат.
    Сега пак се исти па oд време на време ќе ги средувам ама некакo слаба страна ми се (ме мрзи) ,а и време треба 8)

Килoграмите oстанаа, се тешам дека ќе спуштам oд кoга ќе дoбиjам.
    Купив oрбитрек и веќе активнo вежбам секoj ден пo 30 мин oтидoв 5 кг надoле oстана уште некoj...нo пак се oсеќам какo раштрафена :D ама уште се jадам oсвен леб и благo :!:

Мислам трудна бев пo стегната дека сo стoмакoт напрчен напред па другo не дoаѓаше дo израз :?::D

Кoсата се намали сo паѓање нo сеуште паѓа.
    Наjмнoгу се нервирам штo лицетo ми е какo вo пубертет :worried:

На dunika, Presrekna и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  8. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    10.377
    IMG_20200520_221311.jpg Кремава ептен пoмага за стапала.

На srekice, MumToBe, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Да, знае дека се доиме но рече дека можеби му доаѓа како стрес на телото и затоа така реагира. Можеби период е тоа со гладот, а не сме почнале со вкусови. Со активностите продолжувам но трпението одвреме навреме го губам..

10. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Почнав да вежбам после 7 месеци, пилатес. На контрола кога бев ми кажаа дека можам и порано, ама немав потреба.
    Појас почнав да носам после 1 месец.

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Од каде зема појас и дали ти помогна? Скоро ми се повлечен стомакот ама многу ми е виснат :(

12. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Од medicus help. Не знам дали ми помогна појасот или сам ми се повлече долниот дел од стомакот, после некое време. Не го носев често, кога ќе ми текнеше го ставав.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Мене ми стојат кг плус 10 сум..ужасно ми сметаат ништо не ме собира. Цела бременост лежев на патолошка мислев дека мечка ќе бидам. Немам циклус 3ипол месеци, дојам, косата не ми паѓа ми паѓаше во бременост. ( обратно е кај мене ). Влакна на лице и стомак дупло заработив од утрогестанот цела бременост пиев. Мислам дека има време да се избалансираат хормоните, децата се најважни моментално да им се посветиме.

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Аууу влакната на стомак и целулитот сега после пораѓај што ми се појави... Не знам дали ќе се помирам некогаш.

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    24.468
    Мене пак влакната после пораѓај ми паднаа хахах, машинчето за депилација 'рџа фатило :D. Коса не ми паѓа ама лице суво-шмиргла, пошо и предходно си имав јас суво лице и користам гел за миење лице од Biotherm и крем од Авен за атопична кожа.. ни тоа не помага. Не знам што да правам ужасно ме нервира. Иначе пред да останам бремена киснев по теретани, грам целолит немав, едно струкче тесно милина, во бременост вежбав, стомак немав голем, до 8 месец се држев ама последнатите 2-3 недели наеднаш качив на кг, а стомак тек пред пораѓај ми скокна, се во нозе отиде иако сум 173 висока пак бев ѕвер. Со 65 останав бремена, со 89 на пораѓај, со 80 дојдов дома, 2 месеци не бев мрдната на долу, стомакот ми се повлече скроз одма ама пусто нозете и колковите... паднав на 75 за месец дена, а од ло добив конечно за точно 10 дена уште 6кг смакнав.
    Маж ми вика вака сум поубава, сум била поженствена него зврста ептен хаха ама ајде убеди ме . За то што сум одлучила имам поддршка. 4 месеци поминаа ама со оглед на тоа колкава бев задоволна сум. Беба ми цица,па ни на крај памет не ми текнува некоја диета.

16. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    И стрии плус на газот и спојлерите. Филипс лумеа не ни бега одма ке штедам :D

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Како се осеќате по пораѓајот , особено со царски? Јас еве по 3 недели, се осеќам многу расеано, како да не можам да се приберам. Навечер си пијам по едно б6. Имам слаби болки во половинава (мислам од спиналната), грбов горе ме боли од некои позиции на доење, ранава ми заздрави само осеќам како торбичка да ми тежи, го кревам малиов ама ми иди и да седнам по неколку шетања низ дома, на лицево уште сум како бледа , се осеќам дека сум ослабена. Сега како врви времево закрепнувам, инаку како ветрушка се осеќав. Мн сум емотивна на моменти, секој миг гледам да одморам и дремнам штом малиов спие и тоа ми иди многу убаво...Можно е да бев западната во некоја послаба нијанса на постпородилна депресија , а и дека воопшто не сме од дома излезени...И уште ова, осеќам како кашлица слаба, тоа уште пред да не пуштат од болница. Не можам убаво да се наксшлам од операцијава. Не знам дали е некој постпородилен синдром или нешто сум настината....

Последна измена: 24 мај 2020
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    24.468
    Мајки да ве прашам околу менструацијата после пораѓај. Прв пат ми дојде после скоро 4 месеци, уште дојам така да верувам дека тоа има удел околу враќање во нормала на хормоните. Вие што сте доеле, за колку време ви се стабилизира циклусот после првото доаѓање, ако е се нормално требаше да добијам овие дена ама не, па ме интересира повеќе околу тоа, не сум баш запознаена.

19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Секој организам е различен.
    Јас добив после 3 месеци од породување.
    И редовно си беше одма.
    Доев до годинка кога беше малата.

20. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.691
    Допаѓања:
    18.357
    Јас добив после 9 месеци. Пред пораѓај добивав на 28 30 дена, сега на 35 38 дена.
    Освен ако не си бремена, тогаш мислам дека е нормално затоа што доиш и хормониѕе не ти се вратени во нормала.