Jas veke 4 mes i 10dena sum porodena. Nemam seuste dobieno, no za cudo kilogramite si otidoa. Za razlika od drugite deca (so prvoto carski se vrativ brzo,no so vtoroto prirodno mnogu potesko). Sega mn brzo gi vrativ kako pred poragaj( no vnimavam na ishranata) i za 4 meseci -14 kg(kolku sto se zdebeliv vo bremenosta) gi vrativ vo normala. Verojatno zaradi doenjeto(no i drugite gi doev,)...malku cudno Mislev deka treto najtesko ke bide no zasega e dobro. Se nadevam koga ke mi pocne ciklusot nema da se pretvoram vo kaca
Мене ме интересира после колку време од пораѓај имавте односи? Докторот ништо не ми спомна претпоставувам на прва контрола ќе ми каже ама мене ме пукаат некои хормони, ми се сака ептен
Породена сум пред 25 дена, знам дека малку време е поминато ама пак Раната не ме боли, крварење немам само некој жолт воденест исцедок. Да чекам до контрола зелено светло од доктор?
Јас чекав зелено светло, ми беше шубе. Операција е тоа, марката сечена и не ми се ризикуваше. Секако, други активности кои не вклучуваат пенетрација се океј.
Сега читав на нет дека не се препорачува пред преглед или минимум 6 недели од царскиот зашто оргазмот нели ствара контракции и од нив конците на матката може да попуштат. Така да ќе си почекам
Јас после 45 дена од царски Добив зелено светло од доктор. Почекај да видат дали се е како што треба и внатре. Чудно чувство прв секс после долго време
Чудно добро или само чудно ? Ќе си почекам само не знам од каде дојде оваа желба, мислев со месеци нема да ми текне
Само чудно )) Се вративме сега во нормала, ама првиот пат беше баш како прв пат Јас имав и мала болка.
@Jana06 Баш денеска сакав да прашам за ова не најдов време и сега читам и тебе ти текнало значи не сум сама Само што јас сум природно и сечена така да ќе почекам уште еден месец најмалку...а во меѓувреме сме на рачно управување ако начекаме шанса да нема никој дома бебка да спие и ное трк во wc И сега ми се присака ама сви су кучи
И мене ми се присакува ептен, едвај чекам да одам на контрола Со оглед на тоа што една година сме на пауза, и јас мислев дека нема да ми оди памет, но ете го
6-8 недели мене ми имаа на исписницата напишано и во заграда доколку ти даде доктор зелено светло. Органите не се вратени во нормала причекај.
Ако си природно подобро почекај, јас после 2 месеци имав односи и првиот пат ни беше и на двајцата како да влегол маж ми во тунел хахах.
Иначе јас си добив пак, со 4 дена доцнење, повторно без никакви симптоми. И пред бременост имав лесен цинклус ама сега ни гради подуени.
Честито) Баш ништо не осети од ПМС? И мене не ми е јасно како функционира,викаат дур се дои демек не доаѓа.. Желба за односи немам никаква,дури и одбивна ми е помислата,ваљда од високиот пролактин
Апдејт после скоро година. Никад не се враќам во форма јас. Очигледно. Тргни, застани. Останав толкава. Ајде после второ дете, можда...