Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Можно е и да немаш добиено. А може и е добивање. Јас пишував некаде низ темиве дека после месец и пол од породување пак прокрварев, два три дена, и престана.
    И еве ме, 9 месеци уште немам добиено.
    Со првото дете крварев некои 50 дена (не секој ден) а со второво мислам дека два месеци.. може и на два и пол уште се случуваше да прокрварам..

На Larahappy и Jana06 им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Јас крварев три недели и следните две недели имав само некој жолт воденест исцедок и толку. Претходните денови имав секрет како чепот што ми падна пред пораѓај и вчера наводно добив. А еве сега ми текна дека и лицето лом ми беше, баш се зачудив зашто ми се нафрли цело, значи може да е менструација.

Ќе одам на гинеколог до крајот на месецот. А таков жолт секрет дали сите сте имале?

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    24.451
    Јас после 4 месеци добив, најнормално, без болки, точно ми иде сега и ми трае како предходно 4 дена. Нема правило кога се добива прв пат ако доиш.

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    24.451
    Рано е мила, јас после 4 месеци се вратив на старо, од кога добив наеднаш спласнав. Конечно старата облека ме збира, само што не сум толку стегната како предходно ама беба не ми дозволува ни 5 мин да одбојам за мене.

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    10.377
    Истoтo ми се случи нo ништo oд тoа веќе 8 месеци. Мислев дека е дoбинo нo мoже да се чистиш уште.

На KuklickaSk, Kaetana и Jana06 им се допаѓа ова.
  6. top4eј

top4eј Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2019
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    103
    Породена сум природно пред 3 месеци, без некаков проблем, имам зарасната епизиотомија, килажата скоро ја вратив на старо, без вежби, од доењето најверојатно. Се сум ок, стомак ко што ми беше, може малце помек, единствено имам проблем, некогаш неволно испуштање гасови. Читав дека е чест проблем и дека поминува со тек на време но ме загрижува ако не се повлече. Дали некој има слично искуство, мислење? Поздрав

На Monitka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Со двете деца истото ми се случи на 40 дена. Крварев 2-4 дена и престануваше. Со прво дете потоа добив после 5 месеци, со второто после 3. Добив мислење од доктор дека се дочистува матка.
    А жолтиот исцедок е нормален, баш е објаснето за овој период кој се нарекува пуерпериум.
    Ми се случува и мене. Решение е само Кегелови вежби.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.594
    Сите што претходните страници пишувавте за проблем со петици, земете си парафински чорапи од дм и ќе ви се средат :)

9. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    После колку време од царски рез може да се вратам во теретана? Имам многу лош стомак останато и нозете бараат затегнување, сакам да почнам да вежбам... Ама не знам дали смеам, вака добро се осеќам не ми претставува проблем раната, секоја вечер пешачам по 3-4 километри, ама сакам да вежбам ... Од пораѓајот има минато 25 дена..

10. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Рано е. Викаат до 6 месеци не се вежба после царски. Пешачи,движи се но рано е за вежби. Плус теретана со ситуацијава не ти треба:). Ке се вратиш во нормала:mm:

На 0ли, Jana06, Butterfly1107 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Какви бе 6 месеци.. Немам толку време... На контрола кога ќе одам кај матичниот после 40те дена ќе прашам. Дома си имам мини теретана нема да е проблем по 1 саат да си издвојам, ама 6 месеци многу некако... Пешачењето ми е потешко кога треба да го оставам малиот на чување, а дома ќе вежбам и он ќе ме гледа легнат во релаксатор, таков филм си имав направено...

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

:rofl::rofl::rofl: јас бев бетер од тебе. Исто вака изреагирав.
    Пробав на 2 месеци ме болеше цел стомак:sweat:.
    Работано е внатре.
    Најдобро ке ти објасни докторот кога ке одиш.
    Сега за почеток ако не го доиш почни на режим на исхрана ао пешачење. Ако го доиш од доењето ке имаш многу помош за слабеење. Само не јади демек дојам и не пиј боза:rofl: ако имаш млеко секако ке имаш. Умерено.
    А и сегаке почниш да губиш тежина таман за некој месец има да се стегнеш авион да бидеш(hollest).
    И мидер стави

На crazylady, dunika и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  13. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Дојам, ама ќе морам да прекинам. Си одложувам демек ај првите две недели ќе доев само, па ај до 4 недели, ама до 40 дена максимум ќе биде, после веќе нема да можам да одложувам. Инаку не ги правам тие глупости, ни боза сум пиела ниту јадам како вол, ама килажава си стои и ми е страв да не се покачи..

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.296
    Допаѓања:
    76.391
    До 6м не се вежба, односно не се прават вежби кои ги оптоваруваат многу стомачните мускули. Јас орбитрек се залетав да вртам... немаше 6м мислам, кога ме фатија страшни болки во матка (стомакот кај што сум сечена), не помислив на вежби пак. Треба плус природно да си се врати се во нормала, после вежби... само може проблем да си направиш. Кај се брзаш.... Не се топи тоа туку така. За таа кожа, ни стомачни не се спас, само време треба за да се врати и ке се врати не се секирај. А стварно зашто брзаш? И зашто нема да доиш?

На crazylady, Sexybaby86, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Морам да се вратам што побрзо бидејќи од бременоста ми се влоши состојбата со ‘рбетот. Имав сколиоза, па од зголемената тежина и товарот влошен ми е аголот на искривување. Морам да почнам и физикална терапија и лекови кои не смеат да се земаат за време на доење бидејќи болките се повеќе ми се влошуваат. Јас не послушав и мислев ќе ми се намалат болките и се уште не пијам лекови бидејќи дојам, ама нема да можам уште долго вака. Физиотерапевтот ми препиша помагало од 10 000 ден од медикус хелп, ми земаа мера и веќе го изработуваат.. Ако не спречам на време уште поголемо искривување може да завршам на операција.. Истото ми го кажаа и на 15 години, па со физикална терапија се подобри работата, кога останав бремена 100 пати ми се повтори да внимавам на килажа, ама и тоа не бидна и сега веќе нема назад. Мора пазење..

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.296
    Допаѓања:
    76.391
    Истата дијагноза ја имам и не брзав со слабеење.. висока сум 180цм. Да од тежината имав мака на колкови, но на рбетот не толку. Не брзај, неможе туку така да се искриви бетер, носи помагала и слабеј здраво. Од нагло слабеење, крвта ке ослабе, кожата неприродно се собира и како и да е ке остане... треба време навистина за да се собере. Викаат 9м му треба на телото да се врати во нормала (колку што и траела бременоста). Јас 30кила првата, втората 16,17 качив, бетер искривување немам, исто е како што и беше од мои 14,15год. Ке вежбаш после 6,7м, сега не вечерај само, не јади благо, тесто не, овошје од сабајле за да убрзаш метаболизам и ке видиш како секоја недела ке летаат по 2кг. Здраво слабеење ти е 2кг макс неделно. Плус доењето многу слабее, цицаше синко само и плус калории зимаше... Јас до 1ви род на маливе скроз се вратив, со малата дури и претерав... 67кг бев (толку последен пат во 7,8мо одд имав) :D 70 на 180 ми се таманка.

На Fallen.Angel, MilaSs12 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    И јас имав сколиоза и носев корсети, идев на вежби... Не сум скроз исправена, а и гинекологот ништо не ми рече освен во 7ми месец ако ми тежи стомакот да си купам појас. А кичмата ме убива од болки, кога го бањам после тоа одмарам еден саат. И јас сакам да ослабнам ама прво дојам, второ кога прочитав што се може да ми се случи од вежбање :sweat: но, но. Ќе си почекам, сега сум му посветена на него.

На Fallen.Angel, Happyinlove, 0ли и 3 други им се допаѓа ова.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.690
    Допаѓања:
    18.354
    И јас не слабеам затоа што јадам глупости. Сакам да јадам благо и чипс и сега оф леле.
    Да јадев нормално до сега ке ослабев и ке имав супер линија.

Доење никогаш не би прекинала заради физички изглед. Или да не ми виснат цицките. Или заради тоа што сакам да спијам ноќе. Или да не е толку приврзан и да можам да шетам повеќе.
    Пресреќна сум што можам да дојам и никогаш не би му го ускратила.

Мајките кои не можат да дојат нека не си ставаат на срце. Како што кажа @Kaetana во една тема, ако направиле се за да дојат успешно и не успеале, браво за нив. Така требало да биде.
    Ама при млеко да ги одбивате бебушите затоа што имате прехолеми очекувања НЕ.

Нема вечно да цицаат и да бидат мали. Телото 9 месеци постојано се менувало, не може да се врати назад за 9 недели. Тоа што го гледате на инстаграм е лага. Маркетинг.

На mKdevojce, MACKICA1902, Natt * и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Освен ако си Катарина Ивановска :rofl:

На crazylady, Cherry333, Chuchanov и 4 други им се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.690
    Допаѓања:
    18.354
    Она е една од ретките. Секако, на 1000 жени, една ке има среќа да нема вишок кожа, стрии, да се врати во нормална состојба за два месеци. Ама останатите не треба да се нервираат заради телото. Мислам дека нервозата доаѓа од очекувањата. Јас мислев дека до првиот роденден на синко ке бидам рамо до рамо со Катарина, ама во реалноста сум висока верзија на Катица. :|

На crazylady, Bubish26, eta и 2 други им се допаѓа ова.