Сериозно може да стане ако вежбаш Царски е операција. Сечена си. Кожа, мускули, матка. Не смееш ништо потешко од бебето да креваш до 6 месеци. Пробај пешачи неколку км и види дали ке те боли. Јас сум сигурна дека ке те боли. Држи диета кога веќе си решена да не доиш.
Многу си тврдоглава. Ти пишаа 10 луѓе дека не смееш да вежбаш минимум 6 месеци ти си запнала мораш. Посериозна ќе ти стане работата ако си направиш компликации и од царскиот. Не знам зошто си играш. Пробај со храна и трпение. Не може преку ноќ 20 кила да се симнат. Секако возрасна си, прави како мислиш дека треба, ама да не си направиш од еден проблем три
Признавам, малку сум тврдоглава и се нервирам. Секоја вечер пешачам по 3-4км, не ме боли ништо. Не знам дали барем орбитрек смеам. Барем нешто... Не ми е за изгледот.. Уште во бременоста си прифатив дека ќе изгледам ужасно.. Ме плашат другиве работи. Кога ќе го носиме малиот на ортопед ќе побарам да ме прегледа и мене, ама знам дека ќе морам физикална терапија во скоро време...Ме плаши тоа многу бидејќи не сакам да завршам на операција.
Пoчекаj уште 4-5 месеци за тoа време намали на храмна кojа дебеле леб, благo, газиранo....пешачи сo бебе вo граници на нoрмала. Пoтoа сo oрбитрек ќе вратиш за брзo.
И јас се осушив месец после пораѓај. 3 кила помалце имав него пред да останам трудна. Откако добив се вратив во нормала, и тие 3 кила си ги вратив. Сега после 6 месеци иста сум со килажа, исто се осеќам и можам да кажам дека намалив со гнетење малку. Ќе се стабилизираш, не барај дебелеење. Јас не знам како вежбаат мајки, алал да им е, кој им ги чува бебите..
Веднаш штом се породив, за една недела изгубив 10 кг.. Сега, месец дена по породувањето имам 4 кг повеќе од пред да забременам. Се надевам ќе ги намалам и тие...
И јас немам мрднато ама многу јадам и јадам се и сешто. А ако комбинираш здраво јадење и количински по малку побрзо ќе губиш килограми ако доиш бидејќи телото троши повеќе калории создавајки млеко одколку тоа да го правиш ако не доиш.
И јас мака мачев со килограмите, и само велев бебе да наполни 4 месеци ќе почнам да го вртам орбитрекот, наполни 5ти месеци, си реков нека наполни 6м па тогаш, ве зачитав дека може проблем да се направи па си одложив до 7ми месец. Царски сум, и воопшто не дојам. Инаку јадев како прасе, буквално се гмечев. Ми текнало нешто благо правам и јадам, за 10 минути ми се пријадува солено, кркај Гиле, гладна да не останеш Амааа... Сега веќе две недели не јадам леб, не јадам благо, не пијам газирано, ниту грцки, само салати, и се што бравам без леб и запршки јадам. Секое сабајле по едно јајце варено и пола краставичка си каснувам, и морам да кажам дека има ефект така. Не сакам да претерувам ама може накај 2 кг сум ослабела. Кажете ми само стриите со што ги мачкате, немам многу ама од тоа што се поправив ми се развлекле, маж ми ми рече може да одиме август за Охрид ден два, па да исчистам колку толку За секс не ми зборете, скарана сум со него... 6 месеци како сум породена 4 пати имавме, мене од бебе ми е незгодно иако процесот се одвива во друга соба, мене шубе ми е И малце се срамам Млеко имав малку и бебе во болница влечеше,и едната града ми е поголема, и се приметува, кога ќе си дојде во нормала тоа?
Не јадам многу, воопшто не претерувам со јадење, дури веќе почнав и со здрава исхрана ми сметаат тие 7кг ме нервираат посебно кога треба да излезам неможам да се облечам дека не сум навикната да се гледам така.. се надевам во брзо време ќе се помести малку вагата
Не знам дали има тема посебна за ова ама сакав да прашам, кои витамини продолживте да ги пиете после пораѓај? Јас ќе си го допијам фембионот, пијам цинк, б6 и ц витамин. Откако ќе го завршам фембионот, планирам да продолжам со б комплекс, магнезиум и омега.
Не знам дали е тука местото на прашањево, но дали некоја што е шиена после природно пораѓање користела нешто за побрзо да и заздрави раната?
Има тема епизиотомија, види таму. Јас ништо не користев, така ми препорачаа, ама повеќето користат нешто.
Јас првиот пат не користев ништо, а сега доктор ми препорача на газа бетадин да ставам и да ја ставам цела газа на раната и одозгора улошката
Пoсле 8 месеци дoбив прв пат циклус пред 2 недели си заврши наjнoрмалнo. Денес пoчна да ме бoли стoмак идам вo wc пак сум дoбила. На гинекoлoг тек на 8ми сум, дали некojа маjка се нашла вo истoвo и дали е нoрмалнo? Да напoменам дojам.
Celosno gi poddrzhuvam zhenite shto ne sakaat da dojat zaradi fizichki izgled, ima zhivot i posle doenjeto, treba da vnimavme na izgledot, sepak Nekoj spomna katarina ivanovska, zatoa ova go pishuvam I ja bi, 2 nedeli dosta e doenje