Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Од тоа што сум читала по форумов, тој процес мора да помине и дека не помага ништо. Велат трае од 3-ти до 6-ти месец.

На Sexybaby86, eta, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Сите. Ќе помине. Ништо не помага, вишокот коса мора да испадне. Од 4 до кај 8-9 месец трае, ќе се нормализира до кај година, можеби и порано. Единствено што ми помогна е драстично кратење.

На lackygirl, Kaetana, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Мајки што сте породени мај/јуни со царски, дали користите појас или мидер и дали мачкате со нешто на резот? Јас ништо не носам нити мачкам. Жешко ми е за мидер. :sweat:
    Како оди намалување на килограмите кај Вас? Кај мене никако. Дури и се здебелив,а 24/7 трчам по бебе. Очајна сум. ;(

На lovely12 и Филотеа им се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.826
    Допаѓања:
    23.628
    Со царски сум, породена пред 19 месеци, не носев мидер, не носам никогаш не трпам такви работи на мене.
    Секоја жена е различна, една ќе ослаби, др ќе се здебели, хормони, промена огромна, стрес на организмот, не очајувај ќе се среди се. Колку месеци има бебето, дали цица?

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Бебе уште малку два месеци и да цица.

6. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.093
    @Bebac и јас не носам мидер и не мачкам. Денес одам на преглед, па ќе ја прашам докторката дали смеам...Инаку незгодно е на жешково мидер, да :( А како го депилирате/бричете тој дел кај раната? мене ми е страв, па не ми е баш средено таму:D

На Butterfly1107 и Bebac им се допаѓа ова.
  7. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Јас ќе одам утре или понеделник на гинеколог. И јас не сум средена таму. Страв ми е.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.826
    Допаѓања:
    23.628
    Рано е многу, не се грижи ќе се средиш :makeup: сега фокус на бебка, нека си цица нема ништо поздраво од мајчино млеко.
    Јас и ден денес не се бричам кај раната, грдо чувство ми е, језиво, имам едно апаратче како машина за стрижење е и со него се средувам :D

9. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Мајки после колку време од кога се породивте имавте односи? Јас некако воопшто немам желба, а бебе уште малку два месеци. Некако и изгубив самодоверба. Имам за намалување околу 15 кг и неубаво се чувствувам.
    Пред бременоста сексот ни беше одличен. Совет!

10. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.911
    После 40 дена, ама ме болеше, т.е повеќе се стискав од што ме болеше.. страв ми беше да не пукне шиеното (facepalm) и не можев се откажав прв пат асално после 2 месеци и беше поубаво од претходно :lol: дали дека немавме долго време :D опушти се и ќе немаш гајле...
    П.с природно сум

Инаку јас добив сабајле... мислев ќе поуживам уште малце ама тоа е, значи после 4 месеци ми дојде мене, без болки во стомакот :D

На Bebac и Филотеа им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.690
    Допаѓања:
    18.353
    Сега си мајка и сексот веќе нема да е ист. Телото се менува многу, пишував во тема за бебиња 6 до 12 месеци. Стомакот ми е цел со стрии, градите виснати, ама сеуште дојам, ке виснат уште повеќе.
    Плус, сексот мора да е тивок, нема веќе гласно искажување на страсти.
    И двајцата сме преморени, и тоа влијае на сексот.
    Јас чекав да одам на прегледот 6 недели по пораѓај, со царски бев и ми беше несигурно. А желба имав пред тоа.

12. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.093
    Сметам дека треба со малку повеќе самодоверба и оптимизам да гледаме кон нашите тела и кон себе си по породувањето :)
    И јас сум во таа фаза како @Bebac, ама имам разбирање од мм, и мислам ќе се вратиме во нормала.

На elenaklasik, lackygirl, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Не се согласувам ама ич кај мене е сексот потполно ист со страсти со се...тоа шо станав мајка воопшто не ми е пречка....да дека уморот игра улога ама не ни бил пречка до сега

На Филотеа и MinnieM им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.690
    Допаѓања:
    18.353
    Веројатно имаш мирно бебе. Синко 3 месеци имаше грчеви, навечер му беше терминот. Комшиите не жалеа, па сега ти види колку се дереше синко.
    Секој негов период на растење е напорен на посебен начин. Сега оди и открива како да направи беља. Мора четири очи отворени, инаку ке има плачки.
    Домот не ми е среден ама мора да е чисто. Ручек за нас и за синко.
    Не се жалам, само сакам да кажам дека не можеме да постигнеме се. И тоа не е се на мој грб. Сите обврски ги делиме на пола.
    Пред да станеме родители секс имавме кога сакаме. Сега имаме кога е погоден момент. Да не помислиш дека секс имаме еднаш месечно, ама претходно секој ден.
    Сексот е ист, страст и се тоа, ама обврските не се исти.

На Bubish26, Hurikanke20 и Chuchanov им се допаѓа ова.
  15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Тие што сте со бебиња не чувајте страсти во себе. Викајте додека се бебиња и ништо не разбираат. Имате уште некоја година гратис. Оти полошо е со деца. :wasntme:

Туку се осеќам дека додека дојам желбата ми е намалена. Ако почнеме пример, ок. Ама желба да иницирам јас... Некако потешко. Мислам дека уморот си го прави своето. А и не е само тоа. Ниското ниво на женски хормони (прогестерон и естроген) заради доењето т.е. заради високиот пролактин исто игра голема улога. Мислам дека кога ќе добијам (кога ќе се вратат хормоните во нормала) ќе имам повеќе желба.

На Hurikanke20, Yowannty, Bebac и 7 други им се допаѓа ова.
  16. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    напротив имам многу пргаво бебе коа бара апсолутно внимание постојано, сами сме со мм и бебе нема никој околу нас...муабетот ми е дека самиот чин воопшто нее сменет само затоа што сум мама.

17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.697
    Допаѓања:
    11.211
    Дали идањето на менструација значи дека хормоните се средени? И дали тоа повлекува и помалку опаѓање на косата? :)

18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.697
    Допаѓања:
    11.211
    Мислам дека нашиве бебиња се два дена разлика. Моево сега е 4 месеци и 11 дена, твоето е 4 + 13 дена така?
    И јас добив околу 4ти месец, нешто пред да наполни 4 месеци, а се надевав бар малку подоцна.:)

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    12.915
    @Kaetana и ти сеуште немаш добиено?
    Јас чудно 11+ месеци терам, од менструација ни М. Кај не дојде толку барем нека помине летово, наесен ќе се дружиме со пелени и влошки.
    Сигурно од доењето ми е висок пролактинот. Сеуште бебе едно 5-6 пати убаво цица и уште 2-3 пати се навртува онака.
    Косата мене сеуште ми паѓа ко луда, а линијата linea nigra почна да бледее.
    Некако се подоцна кај мене овој пат. За синко добив 2 месец, ама неспоредливо помалку цицаше и веќе на оваа возраст беше одбиен.

На MilaSs12, eta и Kaetana им се допаѓа ова.
  20. Mucenceto

Mucenceto Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    13
    Со 50 кг.ми почна брменоста се поправив 15 а кога се породив изгубив уште во болницата 7-8 кг.излегов алергична на многу работи и морав да внимавам на исхраната и јадев само компир,ориз,морков,јогурт и се така во круг и ги изгубив и тие 7 кг што ми останаа и се вратив на старите 50 плус доев и добив менструација после 2 риот месец . . Се уште внимавам на исхраната можеби и добро излезе со алергијата бидејќи си се вратив на старите килограми

На eta му/ѝ се допаѓа ова.