Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Од тоа што сум читала по форумов, тој процес мора да помине и дека не помага ништо. Велат трае од 3-ти до 6-ти месец.

На Sexybaby86, eta, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Сите. Ќе помине. Ништо не помага, вишокот коса мора да испадне. Од 4 до кај 8-9 месец трае, ќе се нормализира до кај година, можеби и порано. Единствено што ми помогна е драстично кратење.

На lackygirl, Kaetana, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Мајки што сте породени мај/јуни со царски, дали користите појас или мидер и дали мачкате со нешто на резот? Јас ништо не носам нити мачкам. Жешко ми е за мидер. :sweat:
    Како оди намалување на килограмите кај Вас? Кај мене никако. Дури и се здебелив,а 24/7 трчам по бебе. Очајна сум. ;(

На lovely12 и Филотеа им се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.613
    Со царски сум, породена пред 19 месеци, не носев мидер, не носам никогаш не трпам такви работи на мене.
    Секоја жена е различна, една ќе ослаби, др ќе се здебели, хормони, промена огромна, стрес на организмот, не очајувај ќе се среди се. Колку месеци има бебето, дали цица?

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Бебе уште малку два месеци и да цица.

6. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.104
    @Bebac и јас не носам мидер и не мачкам. Денес одам на преглед, па ќе ја прашам докторката дали смеам...Инаку незгодно е на жешково мидер, да :( А како го депилирате/бричете тој дел кај раната? мене ми е страв, па не ми е баш средено таму:D

На Butterfly1107 и Bebac им се допаѓа ова.
  7. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Јас ќе одам утре или понеделник на гинеколог. И јас не сум средена таму. Страв ми е.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.613
    Рано е многу, не се грижи ќе се средиш :makeup: сега фокус на бебка, нека си цица нема ништо поздраво од мајчино млеко.
    Јас и ден денес не се бричам кај раната, грдо чувство ми е, језиво, имам едно апаратче како машина за стрижење е и со него се средувам :D

9. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Мајки после колку време од кога се породивте имавте односи? Јас некако воопшто немам желба, а бебе уште малку два месеци. Некако и изгубив самодоверба. Имам за намалување околу 15 кг и неубаво се чувствувам.
    Пред бременоста сексот ни беше одличен. Совет!

10. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    После 40 дена, ама ме болеше, т.е повеќе се стискав од што ме болеше.. страв ми беше да не пукне шиеното (facepalm) и не можев се откажав прв пат асално после 2 месеци и беше поубаво од претходно :lol: дали дека немавме долго време :D опушти се и ќе немаш гајле...
    П.с природно сум

Инаку јас добив сабајле... мислев ќе поуживам уште малце ама тоа е, значи после 4 месеци ми дојде мене, без болки во стомакот :D

На Bebac и Филотеа им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.889
    Допаѓања:
    18.773
    Сега си мајка и сексот веќе нема да е ист. Телото се менува многу, пишував во тема за бебиња 6 до 12 месеци. Стомакот ми е цел со стрии, градите виснати, ама сеуште дојам, ке виснат уште повеќе.
    Плус, сексот мора да е тивок, нема веќе гласно искажување на страсти.
    И двајцата сме преморени, и тоа влијае на сексот.
    Јас чекав да одам на прегледот 6 недели по пораѓај, со царски бев и ми беше несигурно. А желба имав пред тоа.

12. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.104
    Сметам дека треба со малку повеќе самодоверба и оптимизам да гледаме кон нашите тела и кон себе си по породувањето :)
    И јас сум во таа фаза како @Bebac, ама имам разбирање од мм, и мислам ќе се вратиме во нормала.

На elenaklasik, lackygirl, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Не се согласувам ама ич кај мене е сексот потполно ист со страсти со се...тоа шо станав мајка воопшто не ми е пречка....да дека уморот игра улога ама не ни бил пречка до сега

На Филотеа и MinnieM им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.889
    Допаѓања:
    18.773
    Веројатно имаш мирно бебе. Синко 3 месеци имаше грчеви, навечер му беше терминот. Комшиите не жалеа, па сега ти види колку се дереше синко.
    Секој негов период на растење е напорен на посебен начин. Сега оди и открива како да направи беља. Мора четири очи отворени, инаку ке има плачки.
    Домот не ми е среден ама мора да е чисто. Ручек за нас и за синко.
    Не се жалам, само сакам да кажам дека не можеме да постигнеме се. И тоа не е се на мој грб. Сите обврски ги делиме на пола.
    Пред да станеме родители секс имавме кога сакаме. Сега имаме кога е погоден момент. Да не помислиш дека секс имаме еднаш месечно, ама претходно секој ден.
    Сексот е ист, страст и се тоа, ама обврските не се исти.

На Bubish26, Hurikanke20 и Chuchanov им се допаѓа ова.
  15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Тие што сте со бебиња не чувајте страсти во себе. Викајте додека се бебиња и ништо не разбираат. Имате уште некоја година гратис. Оти полошо е со деца. :wasntme:

Туку се осеќам дека додека дојам желбата ми е намалена. Ако почнеме пример, ок. Ама желба да иницирам јас... Некако потешко. Мислам дека уморот си го прави своето. А и не е само тоа. Ниското ниво на женски хормони (прогестерон и естроген) заради доењето т.е. заради високиот пролактин исто игра голема улога. Мислам дека кога ќе добијам (кога ќе се вратат хормоните во нормала) ќе имам повеќе желба.

На Hurikanke20, Yowannty, Bebac и 7 други им се допаѓа ова.
  16. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    напротив имам многу пргаво бебе коа бара апсолутно внимание постојано, сами сме со мм и бебе нема никој околу нас...муабетот ми е дека самиот чин воопшто нее сменет само затоа што сум мама.

17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.123
    Дали идањето на менструација значи дека хормоните се средени? И дали тоа повлекува и помалку опаѓање на косата? :)

18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.123
    Мислам дека нашиве бебиња се два дена разлика. Моево сега е 4 месеци и 11 дена, твоето е 4 + 13 дена така?
    И јас добив околу 4ти месец, нешто пред да наполни 4 месеци, а се надевав бар малку подоцна.:)

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @Kaetana и ти сеуште немаш добиено?
    Јас чудно 11+ месеци терам, од менструација ни М. Кај не дојде толку барем нека помине летово, наесен ќе се дружиме со пелени и влошки.
    Сигурно од доењето ми е висок пролактинот. Сеуште бебе едно 5-6 пати убаво цица и уште 2-3 пати се навртува онака.
    Косата мене сеуште ми паѓа ко луда, а линијата linea nigra почна да бледее.
    Некако се подоцна кај мене овој пат. За синко добив 2 месец, ама неспоредливо помалку цицаше и веќе на оваа возраст беше одбиен.

На MilaSs12, eta и Kaetana им се допаѓа ова.
  20. Mucenceto

Mucenceto Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    13
    Со 50 кг.ми почна брменоста се поправив 15 а кога се породив изгубив уште во болницата 7-8 кг.излегов алергична на многу работи и морав да внимавам на исхраната и јадев само компир,ориз,морков,јогурт и се така во круг и ги изгубив и тие 7 кг што ми останаа и се вратив на старите 50 плус доев и добив менструација после 2 риот месец . . Се уште внимавам на исхраната можеби и добро излезе со алергијата бидејќи си се вратив на старите килограми

На eta му/ѝ се допаѓа ова.