Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Jas sum vratena na istata kilaza kako i pred bremenosta no nekako imam poveke mese a i imam nesto visok na butovite ....so eden zbor se tresam ko puding ako zamavnam :)
    Probav da nosam mider no nemozev da go smislam posle pola saat me fakase saklet i pocnuvase da me cesa neznam zosto....
    Sega gledav na tv edni pantaloni ko helanki koi potat i se mislam dali da gi zemam...Bas gledav rekoa deka i za posle poragaj se dobri....E sega kolku e tocno ostanuva da vidime.... :^)
    Inaku za ovie pantaloni (helanki ) stanuva zbor ....
    Sto mislite vie da gi zemam i da probam ili da ne si trosam parite za bezveza :?: :?: :?:

Прикачени фајлови:

2. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515

Сабатини мила јас ги имам овие хеланки истите, мајка ми ги имаше земено тон пари за неа ама нејзе не и вршеа ништо работа, упорна е жената ги носеше ама пак неможеш повеќе од саат во нив.

После пороѓај ми ги даде мене пошто веќе само и седеа во фиока и ене ги и мене во фиока ми седат. Ако тебе од мидер с`клет те фаќало незнам од хеланкиве. Јас пак носев мидер првите 20 и кусур дена ама хеланкиве не ги можам.
    Подобро земи со фолија замотај се под обични хеланки и вежбај или трчај пола саат.
    Јас дека со царски несмеам физичка активност до 6 месеци ми рекоа...ама одвај чекам 3 да поминат па да почнам да трчам по малку.
    Сега се мачкам со една антицелулитна крема и ставам фолија и си бркам секојдневни активности :)

3. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    epa togas taka ke napravam :) nevezbam ni jas nikade nema koj da mi ja gleda malata za da izlezam da potrcuvam malku ili pak vo fitnes da otidam (neznam ni dali smeam seuste so priroden poragaj ).Kako i da ke pocnam i jas taka so folii i so anticelolitni kremovi i se nadevam na enkoj rezultat...poveke me nervira visokot mesko i salce negoli celolitot na nozete .....ti blagodaram :* :* :*

4. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Почнав да трчам три месеци откако се породив,трчам веќе месец ипол :)
    Моето бебе има 4 ипол месеци....е кога поминаа...

5. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    симона не ти пречи трчањето на градите мислам поради млекото? јас со стомачни пробував поточно се измачував ама некако тешко ми оди :P инаку еве за 4 месеци симнав 10 кг

6. HeidiDiWalt

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    А и ти си со царски?
    Јас денес почнав со трчање покрај езеро мераци и задоволна сум не заостанувам многу кондиционо
    ама страв ми е стомачни да почнам ептен мускули се сечени... :?:
    Незнам од кога можам!?!

7. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И стомачни пробав потешко ми е отколку да трчам : -) па се откажав
    Оваа недела страшна мрза ме фати...наоѓам причина да не трчам и само гнетам
    И да поцврст градник за трчање оти болат градите

8. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    Јас се породив почетокот на декември а дури почетокот на јуни почнав со вежбање за да го симнам вишокот. За три месеци симнав 7 килограми. Не сум на диета зошто сеуште дојам, но внимавам на исхраната. Навечер после 20 часот не јадам, јадам повеќе овошје, зеленчук а избегнувам леб, газирани пијалоци и благо. Вежбам на орбитрек, правам чучњеви и стомачни. Јас сум задоволна од резултат бидејќи не ми треба екстремно слабеење и брзо враќање на килограмите, вака барем си имам некој свој режим на исхрана и вежбање. Не е лошо да симнам уште толку. Целта ми е до првиот роденден на ќерка ми да успеам во тоа.

9. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Имам уште 6 кг вишок :(
    Бев 25 поправена,по пораѓајот имав +11
    6 симнав значи уште пет
    Ај ќе биде..

10. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    јас имам +3кг еве месец ипол како сум породена, а бев поправена +13 се двоумев дали да носам мидер и од вчера интензивно ќе го носам дури и на спиење- стомаков ми е испапчен баш кај матката од пупак надоле и ме фати паника да не ми остане така!! ;(

11. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Simnav uste 2 sega sum +3 :)
    Kako i jas ne znam

12. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Што мислите за Медобил екстра слим,дозволено за доилки ????

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    треба време да помини (2-3месеци)и стомачето само че се повлечи нема потреба од мидер :)

На nevesta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Сакаш да кажеш дека со пораѓај симна 14кг :clap:
    Јас за ова барем не се секриам. Не можам да контролирам колку качувам сега
    внимавам што јадам ама ништо, си растам
    ама откако ќе се роди бебето си знам јас како

15. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Па -14 бев по еден месец откако се породив,највероватно

16. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Јас си ја вратив истата килажа, ја носам истата гардероба,меѓутоа телото не ми е скроз исто. Сепак не можеме сите да бидеме Хајди Клум :D Можам да носам се што сакам и да се чуствувам пријатно и тоа ми е најважно,идеални само на писта,нормалните жени си имаат недостатоци 8)

17. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    пред да останам бремена, бев 53 кг, во бременоста накачив на 85, кога излегов од болница имав симнато 10 кг ( царски бев ) после тоа со липовон симнав на 60 кг, а сега сум 57 уште некое кило ќе бидам исто, само сега некако потешко оди, па ќе почнеме сега со вежби :) Но сепак се ми се фајќа од порано и стомакот ми е скоро исчезнат, а бебето има 5 месеци, така да мајки само напред ќе успеете ;)

18. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Значи ти си се поправила 22кг? Кога ќе видиш горе доле сите се движат од 15-25кг (не според препорака на доктори туку она колку реално се поправаат жените за време на бременост).
    Пред колку време се породи? и што е тоа лимповон?

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    да 22 кила, па да сите се тука некаде :) пред 5 месеци, а липовон се таблети за слабеење :D

20. HeidiDiWalt

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    И јас се поправив 20+ кила за бременост ама сега конечно се доведов до ред :rock:

Истата гардероба си ја носам од пред да забременам, е сега +4 кила си имам ама ќе ги смкнам и тие, јез да и немора сите ми апелираат да не спуштам веќе =) ама цел живот слабичка и навикната сум си така...

бтв. мене телото ми е исто, единствено колковите ми се малку под-раширени и кожата на стомак на допир не е онака јака (незнам како да опишам, ме сфаќате ваљда) ама тоа јас само си знам =)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.