И јас добив "дозвола" веднаш по 40 дена дека можам да вежбам, но за мене тоа вооошто не беше реално. Прво, бев ( и се уште сум) исцрпена од доењето. Исхраната е многу тешко сама да ја балансираш, од една страна внимавај што јадеш за млекото, од друга страна треба покалорична и повеќе протеинска храна за да се издржи, од трета страна сакаш да ослабнеш и да се вратиш во форма... Со лесни кардио постпарум вежби почнав пред некој ден, ама допилнително ме исцрпуваат... Дали имате искуство со режим на исхрана од др Митов?
Јас за план за исхрана се обратив кај Илија и кај Еми и сум многу задоволна и од двајцата. Им кажав дека дојам и ми направија план за исхрана. А за вежбање јас почнам син ми направи 3 месеци и ди почнав со јога. А за искуство до др. Митов и јас сакам да слушнам
Здраво девојки. Дали некоја практикувала или практикува режим на исхрана препорачан од нутриционист а истовремено дои?
Девојки, ве молам за искуство околу целулитот.. пред бременоста имав малку околу задникот. До кај 6ти месец дури и ми се намали - веројатно од што пиев по 3 литра вода на ден Од 7-8 месец навака ми се симна до колена скоро, особено на внатрешната страна на бедрата, а никогаш не сум имала таму.. Имала ли некоја искуство со појавување или екстремно зголемување на целулит во бременост и како било после пораѓај - дали полесно/побрзо се повлекува или си останува?
Девојки здраво. Совет за враќање на стомак после царски? 3 недели сум породена стомакот ми е како пифтија...исто ми се појавија стрии сега пред 2 дена претходно немав.... помош
Ха... Чекај рано е... И мене ми се појавија стрии после операцијата. Сам ќе се врати стомакот со време....
Стрии во бременост не ми се појавија, туку после царскиот. Не ми е јасно? Вечно ќе си ги носам? Толкави се еј!
Tie se od bremenosta , poelasticna vi bila kozata zatoa ne se primetuvalo rastegnuvanjeto,posle poroduvanje se gledaat. Jas nemam na stomak voopsto ako mi e treto, zatoa imam na nozete i na spojlerie, bledeat so tek na vreme, i so malku vezbanje(zacvrstuvanje na masata) ne se primetuvaat mnogu. Sega najvazni se bebeskite, ne mojte so drugo da se opteretuvate, se ke se vrati vo normala.
Растел 9 месеци, не може за секунда да го снема. Стриите се појавуваат поради наглото опуштање на кожата. Со тек на време ќе избледат целосно. А стомакот ќе се повлече. Ако си била физички активна и си вежбала пред бременоста, може и побрзо да се врати во нормала. Ама генерално, иако матката и органите се враќаат на свое место брзо после породувањето, целиот организам во глобала се опоравува целосно за исто онолку време колку што траела бременоста.
Јас стриите додека ми се уште црвени ги мачкам со хијалуронски серум и после него масло(рицинусово, бадемово, какво имам дома) Се надевам колку толку ќе помогне, премногу имам
Стриите се лузни на сврзното ткиво, кога тоа еднаш ќе пукне, не зараснува без да остави трага. Стриите секако ќе избледат, ама дека нема да се познаваат... малку потешко.
Колку време си на режим и како оди со симнување кг? Јас сум 176цм и моментално 3.5 месеци по пороѓај 83кг идеално би сакала да слезам до кај 63-65кг ( пред бременост). Физичка активност практикува?
Веќе 2 месеци сум на режим. Супер е не си гладна имаш млеко што е најбитно а слабееш. Физичка активност се препорачува пешачење јас вежбам јога и пешачам
Мајкии јас да кажам речиси го израмнив стомакот нагоре ама таму кај што е раната е како да објаснам сеуште така поделено тамо не слабее мислам дека од самата рана е пособерено и над неа ми останува вишок најверојатно тие со царски знаат што сакам да кажам а еве месец дена како сум породена тоа дали се повлекува намалува или е си остане такаа, дали имам шанси за повторно рамен стомак? Инаку дали е доцна за мидер имдали препорачувате? Другоо нешто пред два дена имав ме односи со мажот ајдеее после 4месеци коначно, амаа јас осеќам како некоја преграда тамо долу и страв ми е неможам скроз да сд опуштам мислам дека нешто ќе ми пукне таму дали е нормално и после колку време би било како претходно ако некоја имала ваков случај? Убааав деен мајки
Подуеното над раната ќе остане со месеци, па и година. Мускули се сечени, впрочем 7 слоја од внатрешноста се сечени. Нормално е така да изгледа. За односи, се препорачува да се чека барем до 40 дена. Воздржете се, сепак раната внатре е свежа, да не направите некоја белја. Прво преглед кај гинеколог после 40-те дена, па ако даде зелено светло, тогаш може
Почнав да вежбам некои така полесни вежби, бебе предходно цицаше, градите почнаа да ме болат и млеко ми потече а ни 20 минути не вежбав. Пред 3 ипол месеци сум породена со царски стомак имам многу малку ама во бутовите сум страшна
Мој совет ти е уште малце да почекаш , прво смени ја исхраната а за вежбање ќе имаш време ,сепак со царски си (јас сум природно ) па некогаш знае коа ќе напнам на работа со кревање ме боли и стомак и се (веќе бебе е 11 мес) . Еве и јас со вежбање паузирам бидејки и раб и дома и се и неможам да издржам