Иста сум и јас... стомак многу малку ама во задникот и бутови мислам дека таму ми се сите 5-6 кила вишок. Другарките ме зафркаваат дека сум како бразилијанките во задникот. Ако не успејам да ги симнам и јас ќе си се тешам дека вака зголемен ми е убав.
Јас се вратив на килажата пред бременост од пред некое време, денес сум -2кг Многу се израдував денес кога ме собраа стари патнталони Е сега уште спојлериве да ги намалам,ми треба уште -4,5кг Ај се надевам мали ќе прооди наскоро па ќе трчаме заедно За 2 недели прави годинка
Нз дали прашањево е за во темава,,, Како ја регулиравте столицата по породување? имав една столица кога излегов од болница беше течна и од тогаш ништо (поминаа 5дена)؛
Секој ден проверувам да не има некој одговор и ништо И мене ме интересира ова, со првото ме фатија жештини и многу ретко користев, сега сакам да користам поредовно со надеж дека стомакот побрзо ќе ми се собере Го гледав овој појас во бебе супермаркет, има ли некој искуство?
Mojava napravi 8meseci, uste mi nema dojdeno menstruacija... se nervozirammm... Malovo cica nema maka, jas se vrativ na kg duri i pomalku od pred bremenost, no tetkata ja nema...
Ве читам како тоа се вратите на килажа пред бременост па дури и помалку зар ни една не била склона на дебелеење? Или пак имате некој режим на исхрана и за колку месеци од прилике се враќате на претходна килажа тие што се вратиле?
Mene mi e treto no najmalku se zdebeliv so nea, ponapred sum pisala, rabotata mi bese terenska i non stop vo trcanje, nemav vreme za jadenje po cel den. Inace da mn se zdebeliv so preth dve. Posebno so vtoroto. Za razlika od drugite dve kade bremenosta ja pominav doma. Sega ne jadam nisto osobeno, nekogas od obvrski i zaboravam so ne e vo red.i taka...
Се вратив за 6 месеци по пораѓај а сега сум сигурно во минус уште две/три кила така осеќам се немам мерено. Никогаш сум немала проблем со килограми но во бременоста ставив многу ама како се породив ми се врати стариот апетит шо го немав
Prvo sorry za laticina nemam kirilica na ovoj tel. Jas i so dvete prilicno malce kaciv vo bremenost samo po 8kg. E sega so ova posle poragaj se vrativ doma so -10kg i dali od doenje ili ne znam ama jas odev nadole. Pred bremenost imav 77 na poragaj otiodv so 85 i sega sum 70 nikakov rezim nemam bas se si jadam sto mi se jade. Bebe e 3meseci
Јас бременост почнав со 58, на пораѓај бев 71 Два месеци после пораѓај симнав на 58 и еве сега 4,5 месеци од пораѓај јас сум 56 кг...како симнав појма немам..не сум на режим, не вежбам (овде не спаѓа редовен секс ) а и не сум многу активна освен со бебе во двор со саати што се држиме
Ај ко веќе го спомнав сексот незнам од каде олку желба бре..можам да не се симнам од мм по цел ден.. Мислам го исцедив човекот не го паузирам ни еден ден последниов месец Што чудо е ова или хормони се или незнам што е
Склона кон дебелеење и дебела плус. Во бременост внимавав.. ама откако се породив.. Ѓуле. Некаде околу 6 месец се "вратив" на килажата која ја имав кога отидов да се пораѓам.. и ја надминав 3 кила.. ама добро, се здебелив 8 кг.. сепак. Имав милион. Среќа сега сум нешто испод, и се трудам, ама ќе морам подобро да се потрудам. За циклус, уште немам, а мислам дека и тоа игра улога.. и некако ко да нема абер. Година помина.. ама тоа е. Не ми фали многу, ако сум искрена.
Stvarno moze do 1god da kasni?@?@ Woww, so drugite mi dojde na 6 mes,sega mi e sok... Valjda ne e nekoj problem neznam
Може да. Јас добив циклус 13 месеци после породување. Доев и уште дојам. Кога почна пролактинот да се намалува, тогаш добив циклус, а сега веќе ми е низок, како што треба да биде.
Не е проблем, во тоа сум сигурна. Тоа е нормално додека трае доењето, особено ако бебето (кај мене веќе детето) уште има ноќни подои. Пролактинот е висок и прогестеронот е заради тоа низок, па следствено нема овулација. Има шанси да нема циклус ни до две години (многу ретко). Туку ниски женски хормони (прогестерон и естроген) се еднакви и на low sex drive. Тоа ме мачи мене. )))
мене ми дојде после 8 недели од пораѓај па досега средени се хормониве изгледа штом желбава ми е high
Јас пак како изрод, не можам да поседам ни 2,3 месеци со некое килце плус. Еве денес 10 дена од пораѓај а јас сум веќе на старата килажа Да речеш 3,4 кг ајде ама јас бев поправена 12кг што не е воопшто малку Вака бев и со првата бременост, значи фамозните 56кг не ми бегаат, со доењето може и помалку да станат, а не сакам.