Јас бев 50 кила пред да останам трудна, пред да се породам имав 68 кила а сега имам 60 кила помагајте како да ослабам,немам време да вежбам , уште го дојам малото 8 ипол месеци е ,апетитот ми е отворен многу јадам скоро се...
Isto ni se malite. I mojata e tolku. Ne se brzaj poleka. Namaluvaj postepeno so hranata ne naednas. I jas dojam i ne mislam na jadenje nemam vreme so 3 deca, ednoto on line, drugoto vo skolo, maloto od vtornik vgradinka..m haosno...naogaj si zanimacii bez jadenje ke se naviknes na pomalo vnesuvanje na hrana.vprocem ne si ni debela.
Јас сум тука некаде околу 158-160 симнав до 56кг.и таман сум инаку ми сметаше ептен... Иначе незнам како симнав најверојатно со нејадење немав време ни желба да јадам..по 1 оброк на ден имав и друхото на трчање ако поткаснам овошје или интегрални бисквити ако можи така да се наречат -елвита,о'кејк, од витаминка има со повеќе вкусови...
Породена сум пред точно една година, од пред 7-10 дена доле кај раната од епизиотомија забележав топче. Мислев дека е поткожно и ќе помине само од себе. Не помина ,си стои, мислам дека не расте,не се осеќа на седење,само ако го пипнам при бришење знам дека е таму. Исто и мала болка осеќам при допир,а внатре се чуствува како некое зрнце... што може да е и кај да се обратам? На гинеколог?
Лошо сошиена епизиотомија? Ја следеше додека заздравуваше? Можеби внатрешно влакно, ама чисто се сомневам.
Најдобро е да посетиш гинеколог, ама сигурна сум дека нема простор за паника. Грубо шиење, според мене.
Dodeka bev trudna na sredina na stomakot mi se pojavi edna tenka kafeava linija, Sega otkako se porodiv uste ja imam ne saka da se trgne, nekoj sovet za ova sto da pravam za da iscezne taa linija.
Треба да помине време, кај секого е индивидуално. Ако сакаш може да го користиш Био Оил, ама ептен малку ја избледнува (со редовно нанесување), ништо значајно.
После пет месеци кај мене е доста бледа, како кога почнуваше да се појавува во бременост. Ќе се тргне со тек на време, не е ништо страшно за да брзаш да се тргне, без гајле
Како се справувате со хемороиди после породување. Пред тоа ги немав. Ужасно болно ми е а не смеам да примам терапија