тие што имаат стрии, мачкавте нешто? Цела бременост немав булвално последната недела ми се појавија ама ништо страшно؛ ваљда ќе обелат малце?
Оваа бременост се поправив 13 и пол кг. Дома си дојдов со 6кг плус од почетната килжа. Но ништо не е исто после втора бременост. Имам доста вишок на кожа на стомак и доста пошироки колкови. Не жалам,ноосекоја чест на мајките што ги видов додека чекав за bsg за малиот да прими што значи горе доле тука сме се породиле а се во фармерки облечени и изгледаат топсамо 2 недели од породувње Јас уште по хеланки
И јас исто, хеланки и труднички панталони, фармерки, стомаков ко во 6ти месец, пифтија За 40 дена се чудев што да облечам... Кога се вратив од болница имав 83 кила ( плус 3 од почетна килажа) значи и онака вишок имав. Вчера се мерам, пола кило сум качила И да, љубоморна сум им на фит мајките со малецки бебиња
Мене стомаков ми е оптегнат и како во 5ти месец трудноќа. Со првото брзо се "издиша", со ова уште стои. На живци ми оди! Само за тоа зборам. Ништо не ме збира дека нели подуена. Точно во нозе, е оди закопчај се! У пм.
Нели стомакот треба да е ко во 6ти месец во прво време после пораѓајот? Мене кај толкав, па уште и ми висна кожата испод. Се расправаме со огледалото... Патем, од кога смее мидер да се носи после вагинален пораѓај?
Не знам, има разни искуства, 40 дена поминаа, ама каде каде ми е во полоша состојба од првиот царски. Имам фалта, ми виси стомак над раната. Ко за беља имам нова спална со големо огледало и кога ќе се видам не можам да се поднесам.
Мене за мидерот докторот ми рече дека полошо ќе сум направела дека се опуштале стомачните, ги држи страно тело, а не се стегаат самите. Од друга страна пак, со претходниот царски не носев мидер па пак си имав меше кога тргнав на работа Може има врска спонтано и царски...
Јас ставив лидер природно породена од првиот ден на болница. Се разбира со согласност на др што ме породи. Ама не бев ни сечена ни шиена.
Дали ви се појавија нови бенки за време на бременоста и по породувањето? Мене ми излегоа околу вратот неколку брадавици и бенка која чеша и се лупи многу ми сметаат... Читам дека тоа е честа појава по бременост, па ме интересира дали имате искуство и дали сте ги ваделе...
Тоа се типични папиломи (брадавички), и за жал остануваат. Се вадат на кожно со горење, не дека нема чаре за нив. Ама кај жените се појавуваат најчесто во текот на бременоста, и остануваат таму. Исто и бенки може да се појават, како и да се променат постоечките (да станат поголеми, потемни, поиспакнати). Бенките ќе се вратат во нормала, новите ќе останат исто како и папиломите. Ако многу ти пречат, како што кажв, на кожно може да се средат.
Со нормална исхрана и ексклузивно доење се слабее по 2 кг месечно, јас со првото дете така слабеев.Јадев нормално, пиев премама дуо и доев 24 часа, со 68 останав бремена со 82 отидов на пораѓај со 78 излегов од болница.ипочнав да слабеам точно по 2 кг месечно.Престанав да дојам со 62 кг на 22 месеци на малото. Сега останав со 63 пак бремена, па ке видиме втора среќа како ке биде.
Ако е вака јас во минус ќе појдам За три месеци се вратив на тежината пред да останам бремена (што е за мене баш штета, бар 2-3 да останеа на мене), а бев 13кг +
За жал не е за сите така. Со поголемото отидов на пораѓај со 80, после пораѓај 71, ексклузивно доење 6 месеци и доење кога имав позитивен тест, па и потоа се до 20та недела кога направи 2 години детето. Кога останав бремена со сегашново бебе имав 80 кила. Значи по година и 8 месеци сум ставила 9 кила, како пред пораѓај. Претпоставувам има улога хашимотото кај мене и што имав гестациски дијабет што можеби ми остана и по бременоста. Ќе видиме за некој месец дали официјално сум дијабетичар...
@Филотеа уфф многу бемки ми искочија за време на бременоста и таа една на вратот ми се зголеми. Дури и на ноктите ми се појавија црни линии, сега веќе се изгубија. Јас дојам ама еве никако да ослабам, дури и се здебелив Инаку мене многу ми трнат рацете, особено после доење, изгледа лошо ми е свиткан вратот. И кажав на матичната, ми рече седечки да дојам ама не ми одговара така ич.
И мене ми искочија нови бемки и една на половината ми се зголеми, значи се дешава, да не одам на доктор само за тоа.
Posle kolku vreme otkako ke gi pustite dokumentite u fond dobivate isplata ? Primer cekam isplata od 20.08 .... Dokumentite gi pustiv denes u fond. Koga bi imalo isplata ?