Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Имаш некој од кого си задоволна?

2. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    @Anaouou, @Jana06 уплатив кај истата што ми правеше за гестациски дијабет
    https://instagram.com/nutri.vi.club?igshid=1t4eo16t5xa0y

Јас сум задоволна од девојчето многу. Барем во бременост, многу брзо ми се регулираше шеќерот, очигледно си ја знае работата. Јас ќе мерам шеќер дома и и кажав дека сакам да ослабам. Крвна слика нема сега да направам, ќе направам следен пат кога ќе правиме и за бебето. Целиот договор е преку маил и преку фб/инста.

На Филотеа, Bebac, Anaouou и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    223
    Јас сум задоволна од Емилија. На фб здрава храна Еми. Ептен си ја знае работата.

На Butterfly1107 и Jana06 им се допаѓа ова.
  4. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    223
    Која цена и е месечно ? И дали дава комплицирани јадења што одземаат многу време ?

5. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    И моето искуство е со Емилија. Решава и здравствени проблеми преку исхраната. Не и се многу комплицирани јадењата, вообичаена храна. Една пријателка што подолго време неможеше да остане бремена, забремени додека беше на ивој режим, друга и се реши проблем со рацете имаше како егзема. Дава и витамини и чаеви согласно здравствената состојба.

Последна измена: 3 ноември 2020
    На Jana06 и Bilbilce им се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.389
    Јас обично не сум многу по благото, додека мм да седне за 5мин ќе лапне цела чоколада.
    Откако се породив првите 2-3 месеци,особено ноќе, немаше будење на детево а да не лапнам нешто благо.
    Дури некогаш ако не беше расплакан,само разбуден одев прво по благо па го зимав него :tmi:
    До кревет имав тањирче со наполитанки,ресани,тутки итн...
    Цело време во глава ми се моташе како ќе ослабам ако јадам благо навечер и дали ќе ми се изгуби желбата.
    Другарки ме советуваа дека ми фали енергија па затоа организмот ми барал благо:lol:
    Вистина бев преморена,малово често се будеше (и уште се буди)

Без да забележам откако почна да лази , уз него не таму не ваму сум симнала некое килце.
    Пред да останам бремена се поправив 2-3кг. Останав бремена со 71,на пораѓај отидов со 84, дома дојдов -7 во текот на првата недела симнав уште некое (претпоставувам вода од отоците)
    Па како ми надојде млеко па имав некое плус,па минус... и на еднаш се мерам, околу првиот роденден јас сум дошла на старата килажа 68кг.(y)
    Прво прередував плакар и си пробав стари панталони, на радоста и немаше крај ,ме собраа:rofl:
    После решив да се качам на вага и се израдував.
    Имам уште 3,4 за симнување ама ај другото лето:smirk:
    Така да не се разочарувајте,се ќе си дојде на место

На K7M10J, Fatalnata, Anaouou и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Мајки некој совет за брзо намалување килограми!? Ни 1 кг немам намалено од породувањето, а поминати се 5 месеци.
    Многу сум изморена. 24/7 со синко. Немам време ни сила да готвам. Се нешто на брзина. Голтам. Не јадам. Поради тоа нон стоп сум гладна.
    За намалување имам 15 кг. Очајна сум и ептен ми се намали самодовербата. ;(
    Повеќе од месец дена нејадам бел леб, благо понекогаш,непијам сокови никакви. Но, вагата стои на исто.
    Не се движам поради вирусот.
    Ве молам за совет.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Иди погоре за истото се жалев :| Се зависи дали доиш или не. Ако доиш не можеш да бидеш на диета освен да јадеш малку поздраво и да пиеш многу вода. Ако не доиш, прво да исфрлиш вишок течности и ќе намалиш 3-4кг, па тоа да те мотивира за диета (со 'диетата' на Жан Митрев многу брзо се исфрлаат течности). Инаку, не ти треба некое готвење за диета. Јади повеќе варени јајца, динстано месо со малку сол и бибер, вариво, салати, супи... Такви лесни јадења за да се олесниш малку. Знам колку е тешко со +15кг, јас толку качив во бременоста.
    Не ти треба некое посебно шетање, доволно е пола саат на улица да го прошеташ малиот. Мене малку проблем ми се скалите со количката, па често го шетам малиот во раце на улица додека заспие, се качуваме и го оставам на кревет, јас жива вода одам одма под туш.
    Види, види кој дава совети за диети (facepalm) Прееска изедов 3 животинско царство, сега на други кажувам што да јадат.

На Brpbrp, K7M10J, babyboy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Ти благодарам. Јас веќе не го дојам синко. Ќе ги применам твоите совети.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Најди си ја диетата што ти одговара. Мене заради шеќерот најмногу ми одговара протеинска или кето. Пробај ја ако сакаш УН. Знам како е со бебе и готвење затоа ти викам да вариш повеќе за да не стоиш до шпорет. А со диетата на Жан Митрев внимавај, премалку калории се тоа, ако пишува 1 краставица изеди 2 или ако се 100гр месо изеди 200гр. Пак ќе исфрлаш течности.

На Izzy_0504 и Bebac им се допаѓа ова.
  11. Sanemsi

Sanemsi Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    192
    Девојки, што мислите за хербалајф? Имам околу 15-20кг за симнување, 8 од бременост и другите сакам да се вратам на килажата од пред свадбата. Ионака немам многу време за готвење, доручек и вечера е шејк само ручек ќе правамм, мм е на работа по скоро цел ден, сама сум со бебче. Дали има некој искуство? :D:D

12. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Јас пробав еднаш одамна, мене не ме држи само шејкот за оброк :) и ако одлучиш со нив ќе треба да ти станат животна навика, бидејќи веднаш ќе ги вратш кг кога ќе престанеш.

На Sanemsi и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  13. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    -11 кила од пораѓај досега. Бебето беше 4,5 кила, отоци, вишок вода, а сега заборавам да јадам или преуморна сум и заспивам. А си јадам и благо и леб.

На dunika, CareTee, Bebac и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Sanemsi

Sanemsi Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    192

Имам една пријателка со одлични резултати, некако ме мотивира да почнам, сакам 3-4 месеци поинтензивно па после само еднаш во денот шејк и двапати оброк. Се надевам ќе успеам.

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.797
    Ако доиш не, после прекин на доењето пробај со што сакаш.

На MilaSs12, Sanemsi и Jana06 им се допаѓа ова.
  16. Sanemsi

Sanemsi Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    192

Не дојам. Затоа сакам побрзо да започнам со намалување на кг. Се плашам од втора бременот. Во моментов не размислувам бидејќи сум со царски, но сепак несакам голема разлика да правам помеѓу.

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не ти треба хербалајф, можеш сама да си правиш шејкови што ќе ти заштедат пари. Колку што знам со хербалајф се фрлаат доста пари долго време, а околу мене само неуспешни приказни сум слушала.
    Земи си Greek јогурт со 1% масленост мислам беа, протеин со вкус, овошје со ист вкус како протеинот, пример ако земеш со вкус на јагода стави неколку замрзнати јагоди во шејкот само не мешај овошја, козја сурутка и мед или mapple сируп. До после ќе ти пратам рецепти.

На Chuchanov, Bebac, Izzy_0504 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    3.940
    https://www.befitmom.mk/

Ми излезе ова како реклама на инста, па отворив да ѕирнам. Изгледа интересно, а не е скапо. Дали има некоја мајка која го вежба ова?
    Ми рекоа после 3ти месец смеам да почнам со лесни вежби, но сакам да слушнам искуства за ова конкретно бидејќи се однесува баш на тазе породени мајки.
    @Jana06 можеш да ѕирнеш - кратки треба да се видеата на почеток - прво по 10 минути, па да стигнат до 30 минути.

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Да Јасмина, тренираше ракомет порано, од скоро е мајка и давам поддршка само затоа што е нова во ова и се труди да се пробие. Реално каналот на Chloe Ting на YouTube е супер за без пари :D Не се тешки вежбите, нема скокање што е супер за дома и има challenges.

На UnordinaryOne, Happyinlove и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  20. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    3.940
    Ааа епа да си го заследам. Фала ти

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.