Форумџика на годината

Враќање во форма по породувањето

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Oct 26, 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ако веќе би земала шејк т.е. протеин подобро земи на Scitec Nutrition Isolate 100% ако веќе би фрлала пари за тоа али едно да знаеш додека не запотиш гз и не правиш кардио како пешачење,трчање и најдобро од се ти е 1 саат на пливање да одиш да си одвоиш доволно е три пати во неделата џабе ти се и шејкови а богами и пвошје и зеленчук само да јадеш и да седиш дома пак нема да намалиш на килажа. Кога би слабеела не е само килограмите да ги намалиш треба таа кожа да се стегне:)

K7M10J, MilaSs12, Sanemsi and 2 others like this.
  2. Presrekna

Presrekna Популарен член

Фала женски. Дека сакам деца сакам и тоа премногу. Три би биле идеални, но кога би била помлада. Вака сакал Бог и Фала му. Доста се две. Премногу би му дошло на синко 16 години ќе прави. А и мм ќе шизне. Инаку бремена не сум 100%, а менопауза да е, не е чудно, добредошла. Утре 15 месеци бебушка.
    Ќе чекаме и видиме

K7M10J, babyboy1 and Kaetana like this.
  3. Sanemsi

Sanemsi Истакнат член

Ти блгодарам многу за советите :* Имам точак дома, ќе почнам да го користам од ко ќе направам 6 месеци после царски. Пливањето е супер, уште да имавме услови во мојов град за затворен базен |(|(. Ќе почнам со точакот па здравје ако се подобри ситуацијата потака и на фитнес да појдам малку.

K7M10J and Brpbrp like this.
  4. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Исто е и кај мене. Една недела како ми престана крварењето, еве сега 2 дена пак крварам. Само се надевам дека не е од раната. Инаку дојам и многу ми е чудно одма да добијам. Читав дека може да се јави крварење при поголем напор, а овие денови се исфорсирав малку со чистење...ти доиш или сте на АД?

PurpleMind likes this.
  5. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Претежно дојам, сега поретко давам ад. И јас приметив дека крварам кога ќе се напнам со чистење и дигање потешко.

BeLLaDona23 likes this.
  6. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Има ли некоја која после породување има болки во колкови? Не можам да спијам асално, среќа што се доиме со синко на 2 саати па менувам страна, ама болат бре... :?:

7. BeLLaDona23

Знам дека тие што се на АД може одма да им дојде циклус, кај нас е веројатно некое дополнително крварење...
    Не да имам, целата крцкам ко стар плакар^_^ Посебно ме болат колковите и колената. Веројатно од самото растегање при пораѓај, башка и килажата си го прави своето... Почни да доиш со седење, најизменично повеќе позиции. Малку ми помогнаа и суплементи, вит. Д, калциум и магнезиум.

8. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Само да не е раната...

BeLLaDona23 likes this.
  9. BeLLaDona23

Самопрегледај се со огледало. Ако имаш зацрвенето, отечено, болка,тогаш е раната.Најдобро е да те види гинеколог, ќе ти каже дали има потреба од повторно шиење, или да третираш дома. Најчесто чистење со бетадине 1%, потоа антибиотик (спреј бивацин, оксикорт или банеоцин).

K7M10J and PurpleMind like this.
  10. firequeenn

firequeenn Популарен член

Јас еве 2 недели откако сум породена имам малце меше кое мислам дека со носење мидер ќе ми се среди. Имам земено еден еластичен затегнат со шорцеви надолу.Го облеков еднаш дури го носев убаво чувство на затегнатост ама кога го извадив осетив болка кај што ме сечеа за царскиот пораѓај. Си велам да не си направам белја рано да не е за вакви потези,ќе почекам уште 1 недела да зарасне убаво раната па после ќе го носам.

Fatalnata, Chuchanov and Izzy_0504 like this.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Прво оди на прегледот по 6 недели и прашај. Пред тоа не е препорачливо, раната не е заздравена.

12. firequeenn

firequeenn Популарен член

А како сте со црната линија (linea negra) што се појавува за време на бременоста? Ви исчезна сама по себе или користевте нешто? Јас еве се уште ја имам ширум цел стомак.

13. 0ли

0ли Форумски идол

Ќе исчезне, скоро и да ја нема после 6 месеци. Нема потреба да се користи ништо, сама ќе исчезне.

14. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

има ли некој со болки во кичма? ние сме 2 месеци и 1 недела и до сега н3 беше страшна болка но веќе 2 дена не се поднесува؛ Спиев на грб и кога се разбудив ај што ме болеше и нозете како здрвени едва станав од кревет

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Јас еве 2 месеци од како сум породена си носев мидер али доле кај раната памучен дел како гаќи и нагоре стегнато додека го носев него супер ми беше али кога ќе го извадев како да ме тепал некој и до ден денес исто чуство е и иста болка :) по препорака на гинеколог почнав да го користам недела дена после пораѓај

16. Филотеа

Филотеа Популарен член

Ноќното потење до кога ви траеше? Еве јас сум скоро 6 месеци породена, се уште многу се препотувам навечер :whew:

17. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се потам и јас, не секоја вечер ама повремено перницата е утоп.

Филотеа likes this.
  18. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

Се потам ама не секоја вечер

Филотеа likes this.
  19. Kakao2

Kakao2 Активен член

Мајки имав проблем со трнење на прстите и укочување во текот на бременоста, сега 2 недели после пораѓај тој проблем ми остана, нешто слично како карпал тунел синдром. Што да правам? Совет

Филотеа likes this.
  20. BeLLaDona23

Пиј Мазнезиум со Б6, разгледај има вежби за carpal tunel на youtube, само постепено не форсирај. Не спиј на таа страна, болката почнува од почетокот на нервот кај рамото. Дополнотелно може да мачкаш локално со гел со магнезиум (има по аптеки). Јас го имав истиот проблем во бременост, не можев да спијам од болки. Се ова правев и ми помина за недела дена.