За сексот а имаш две бебиња пишете ме и мене во катастрофата. Додека организирам кој каде да е да не разбудиш едно па друго,а живееш во стан... убаво вика мм секс ни на тв немам гледано се само цртани се пуштени
Има шанси ти полесно да поминеш. Мене после првиот обид два месеци ми беше страв да помислам на секс. Дури и се мислев дека ми ја зашиле повеќе отколку што треба . Кутриот мм, го испостив за сите пари, и пред и после пораѓај. Ама полека, полека, со тренинг се разработува пак .
Љељееее ќе пуштам романтична музика и ќе запалам свеќи, невиноста по втор пат значи ќе ми се зема Штета алкохол што не можам да пијам, за да биде комплетно
За вежбање после царски, знам дека препорачуваат после 6 месеци, но ете сакам да почнам со некои едноставни вежби за истегнување, нозе, раце, дали смеам три и пол месеци после царскиот. Навистина се чуствувам дека ми треба .
Мајкии дали и Вие сте зависници од благо јас не знам онака можев да се контролирам иако сум љубител на благо но се контролирав сега не можам дали има врска доењето или само го користам како изговор ☹️ не знам баш ослабнав после породување но сакам да го исфрлам благо тоа е ми е најголем проблем па некој совет?
Јас воопшто не јадев благо ни пред бременоста, туку воопшто од кога знам за себе. Ама откако се породив, и сме на ексклузивно доење веќе 18 дена, јас имам голема потреба од благо. Дури и раце ми се тресат ако не каснам. И не само ред чоколадо, туку ролати, ресани, торти абе се и свашта што е благо.
Леле исто؛ Благо никад не сумјадела а сега да ми дадеш цела торта во еден здив би ја изела؛ Ги купувам велнес со суво грозје колачињата како замена и едно пакетче од шала го јадам бтв викаат благото стимулира лактација
Најголеми причинители за потреба од благо се недостатокот на витамини и енергија. Внесувајте повеќе протеин, влакна и витамин Д во исхраната. Ќе ви помогнат да чувствувате ситост подолго и ќе ви ја вратат енергијата.
Јас сум 2 ипол месеци по пораѓај и почнав со лесни вежби кои не го оптеретуваат стомакот директно. Пробав и со стомачни, но искрено рано ми е, се чувствувам дека не сум спремна сеуште. Пешачам колку што дозволуваат временскиве услови, а дома правам чучњеви, расчекор, на под вежби со нозе, вежби за истегнување и сл. Некои од нив го вежбаат и стомакот, ама не ставаат напон директно на него, па ми одговараат. Инаку на контролата гинекологот ми кажа дека може да се вратам на сите нормални активности освен вежби со стомак за кои треба да почекам барем после третиот месец, а по можност и повеќе - во зависност од тоа како се чувствувам.
Јас носев незнам можеби месец по породувањето ама не видов некаква посебна промена освен што те стега додека го носиш па и не носам веќе. Плус ако е многу стегнато Се опуштаат мускулите зошто имаат надворешна потпора мада ова повеќе би важело за носење појаси корсети и слично најверојатно.
Кај мене имаше и има разлика али треба нон стоп да го носиш да не кажам бубрезите да си ги залепиш кој е научен стегнат да е цело време нема да му смета мене ме нервираше да сум стегната цела
Па јас нонстоп го носев но можеби затоа што немав некој си стомак голем па не приметив разлика незнам. секој има различно искуство од како ќе зарасне раната може слободно да носи ако сака може ќе и помогне и на неа
Сите имааѕ пронблем да ослабат а ја да се попраам Се мерам -2кг ослабена и од што? Точно помалце јадам нервози бебе ама како да си вратам апетит? Се оставам на пола од се ми се гади Има ли некои апчиња витамини за апетит? Е едино благо ждерам ко ненормална
Не не ми е за да ослабам поминаа сзмо три недели пд породивање и килата од бременоста веќе ги снема но стомачето остана. Може му треба време незнам па да пронам со мидер