Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Колку што се ширел стомак толку и ќе му треба да се врати во нормала обично со царски малце потешко се враќа и почнува од 40от ден да се враќа во нормала така да не се брзај ќе ослабеш :)

На Осе и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не сум царски, сигурно има разлика ама откако почнав да носам мидер ми се врати по малку мускулатурата на стомакот, не ми е веќе како пивтија. Прашај доктор, мене ми дозволија да носам 2 недели после пораѓај.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ај се мењаме :rofl: јас последните 2 недели пред да се породам не се измерив, ама сега сум плус 10 од тежината што останав трудна така да многу сум покачила во 9ти. Откако сум дома, месец и пол, абе грам не сум симнала нити качила. А дојам мислев ќе почнам да слабеам ама не :(

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Чекај ја сега веќе 3мес после пораѓај стомак неам а не носев мидер и од таму 2кг.
    Иначе у плус бев 10кг сега сум само 8кг
    Работата е што ич не ме личи ако ги изгубам овие 8 ќе бидам 50кг а сум 175

На thelittle17 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  5. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    5.372
    Јас сум царски, стомакот после десеттиот ден почна да ми се враќа во нормала, тогаш почна и млеко да ми надоаѓа, дотогаш немав воопшто. Не знам, дали и тоа има врска. Веќе на месец дена после пороѓај бев рамна како даска, како да не сум ни родила.
    Но, сега пак пуштив малку стомаче, јадам секакви глупости, кризирам за слатки работи, посебно за чоколадо, како некој наркоман сум.
    Денес се мерив два килограма сум плус. Си дадов рок до нова година и као после тоа нема да јадам глупости. Па да видиме :)

На IJAE, Butterfly1107 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  6. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    Мајки колку време после царски може да се вежба? 3 недели мене ми поминаа и веќе се осеќам одлично како да не сум родила, ама почнав повеќе да добивам апетит особено за благо и сакам после празнициве да почнам бар да трчам, дали е ок?

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Не смееш 6 месеци. Без разлика што ти се осеќаш добро, на таа рана од операцијата ѝ треба убаво да зарасне за да не си направиш компликации.

На Осе, Snowflake97, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    После прегледот на 40дена ми рече докторт дека може да вежбам

На eta, Snowflake92 и IJAE им се допаѓа ова.
  9. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    6 месеци уфф многу е

10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    I mene isto posle 40den na pregled dr kazha mozhe da vezhbash

На IJAE му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Мене навистина не ми е јасно кои доктори тоа го советуваат за вежбање после 40 дена од царски рез :^)
    Отсекогаш докторите советувале 40 дена да не се вежба за природно породените, 6 месеци за тие со царски.
    Јас искрено не би ризикувала. Имаше некои членки пишуваа дека почнале да вежбаат порано одошто треба, и се жалеа на болки во стомак, што е и нормално. Незнам зошто би се брзале.

На 0ли, Izzy_0504, Bebac и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    И така фаќа зимо :D
    Рано е зс кратки, поминете си ги празниците гурмански па ќе му ја мислиме после :angel:

На Pacient srna, Brpbrp, Fatalnata и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Јас почнав да вежбам пред две три недели сегс е син ми 4+ и се осеќам супер немам никакви болки и тегоби во предел на раната и слично , но секој со свое искуство и секој организам различно заздравува исто и докторката што ме породи ми рече кога ќе се осеќам способно тогаш да почнам јас решив да почекам барем 3 месеци и така

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    И јас после 3 недели како нова бев и на прегледот после скоро 2 месеци докторот ми рече да вежбам кога јас ќе се осеќам спремна. Мислев дека можам, почнав ама имав страшни болки кај раната и прекинав. Дајте си време малку, секако и шансата за кила постои после секоја операција. Пешачење, јога и лесни вежби мислам дека се подобра опција.

На Izzy_0504, Bebac, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    A за природно породени од кога може да се вежба? Поминаа 40 дена бев на контрола ама ете забораив да прашам за вежбање. И дали некако вежбањето би влијаело на доењето?

16. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас сум царски почнав на 3 месеци градите ми се преполнуваат и тоа правев лесни вежби, раната ма болеше сега сум скоро 7 месеци вежбам скоро месец на доењето не ми влијае

На Lovebug01 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Дозволуваат докторите да се вежба благи вежби истегнување едно друго.Не збориме за кревање тегови или crossfit да вежбате. :)

На dromka, Snowflake92, Chuchanov и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.675
    Допаѓања:
    24.433
    Мене природно што бев ми рекоја 6 месеци трчање и скокање не смеам да помислам, а не пак царски..

19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.675
    Допаѓања:
    24.433
    Доењето не влиае на вежбањето ама мене напишав погоре ми забранија во Австрија трчање и скокање, бозење точак смеам ми рекоја. Не само мене, и на две цинерки кои беа природно истото им го кажаа. Според докторката таму, иско е материцата вратена на место,доколку би се десила друга бременост на брзо, а сум вежбала би било ризично. Вратена е ама не е толку опоравена за да може да се прават убаво тренинзи.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Иако ние жените имаме повеќе мотивација по природа и сме физички спремни да издржиме секаков напор, за секого е индивидуално кога смее да започне со вежбање.
    Еве јас сум пример, 5+ месеци поминаа и се уште се опоравувам од шиењето внатрешно, природно сум породена. Дури сега добив зелено светло од гинеколог за вежбање.
    Затоа тоа дека после 40 дена смее или дека после месец и пол смее се` да се прави, одложете го до првата консултација со гинеколог. Лигаментите се се` уште истегнати одреден период постпородилно, што значи поголем ризик од мускулни повреди, како и можни компликации со епизиотомија или царски рез. Исто така, откако ќе се стабилизираат хормоните, дури тогаш сврзното ткиво ги затегнува мускулите назад на своето место.

На MilaSs12, Осе, Izzy_0504 и 2 други им се допаѓа ова.