Мајки дали некоја има искуство со болна овулација ? Од како се породив после 6 месеци добив, и добивам редовно, но 2 недели пред да треба да добијам имам тапи болки. Баш отворив во апликацијата за ПМС и гледам дека болката е баш на ден на овулација.
Да, и пред бременост и после породување؛ Менструални болки немам а имав страшни а болна овулација си остана ама јас така знаев кога имам овулација и одма останав бремена
Имам јас и не е баш тапа ,не знам дали е нормално ,после нг ќе одам на гинеколог ,секако треба и ПАП тест да правам па ќе прашам и за ова
А мајки колку дена ви трае болката? Мене околу 3 дена. Немам и јас повеќе менструални болки, но овие за време на овулација како да ги заменија нив
И јас имав болни овулации, дури некогаш одвај се движев од болка во јајници. Сега сеуште немам добиено ќе видиме како ќе биде. Инаку силната болка траеше еден ден ама ден пред тоа си имав тапи болки и знаев што следи.
C витамин пиј колку можеш повеќе. Пример можеш во тие денови и пред тоа по 2000мг и пиј цедени сокови.
Ц витамин од 1000мг пијам веќе една година, секој ден. Не знаев дека можам повеќе дена по 2000мг, а и не знам колку би траело ова. Пред 12 години кога првпат ми се случи вакво нешто крварев два ипол месеци. Цитрусни ќе цедам секако, фала.
Да, најдобра до сега хаха. Заради малиот дека му е малку низок хемоглобинот пиев свашта за преку мене да пробам да му го подобрам и мојот е 135. Затоа не ми препишаа ништо за крвта, ни терапија за да се сопре крварењето зашто дојам. Ама многу ми тече, големо пакување улошки потрошив од сабајле не знам како ќе биде понатака.
Мене така ми беше од ептен низок хемоглобин и ниско железо и пред бременост а после пораѓај особено бев така уплав ме фаќаше Ајде ќе се најде што е чим ти е крвта добра
Од полицистични јајници е. Матката е добра нема ништо, само мал излив кој претпоставуваат дека е од пцос зашто нема друга причина. Јас сум сигурна дека е од тоа, си ја знам процедурата. Морам да го одбијам малиот во скоро време да си почнам со терапија
Многу ми е жал се надевам ќе се средиш Не си прави да ти е тешко секако некои работи не зависат од нас су доби бебуш имунитет и заштита
Jas sum porodena pred 4 meseci , prirodno so epiziotomija sum i epidural. 1 nedela posle poragaj mi se javi jaka bolka vo predel na karlica , butovi, vsusnot vo cel karlicen predel i seuste imam bolka vo predel na epiziotomija . 2 meseca od bolka ne mozev da stojam ni odam ni sedam. Na kontrolen pregled na ginekolog mi kazaa deka se e vo red . Slikav karlica, isto se bese vo red. Sega pocnav so pilates i fizikalna pred 1 mesec , ama nema mnogu podobruvanje . Taa bolka sto ja imam e postojana. Nekoj so slicno iskustvo i sovet ?
Не бев сецната распукав ама 30 дена не можев да седам Ме боли кичма и колената ама кревањето на бебе умор и недоволно физичка активност си гобпрај своето Чим си здрава права со пилатес ќе се средиш Коленава мислам одншто ми беа на бокс свиткани ме болат а и цела бременосѕ спиев со перница меѓу нозе уште не можам да се навикнам
Еве баш од вчера ми трае болката, имам болки и сечење и денес. Секогаш сум си ја осеќала овулацијата, најсилно на лева страна кога овулирам, но толку силни болки сум немала. Сече бе, како циста да пука. Не дека знам како е циста да пука, но претпоставувам дека боли доста.
Најверојатно е ревматска болка. Многу ли накачи на килограми во бременост? Ако доктор исклучил можност за посериозен проблем, тогаш нема простор за загриженост. Редовното вежбање ќе ти ги олеснува болките.
Да,доста болно е , сега ми помина мене 3 дена ми траеше. Но тие 3 дена не бев способна за ништо од што ме болеше, едвај стоев. Следи си календар за овулација, ќе си видиш во кој ден е болката и ќе знаеш.