Ама вагинален и ПАП прават на 5-6 месеци.... И мојот матичен и на други околку мене што знам... Зошто на месец !?
И мојот на месец ипол ми направи пап и ваг ехо ама лош испадна резултатот по разговор со патолог реече можеби многу рано е земен материјал и затоа покажува промени не било вратено во нормала.
И на мене после 40 дена од пораѓај, лога бев на прв преглед ми зема пап,покажа хпв,правев типизација испадна дека нема ништо.
Јас сега пак ќе одам да видиме пап и хпв ќе си направам по нјановоте препораки требало еднаш годишно мислам беше да се испитува и хпв типизација
Со отпаѓањево на косата кога се оправивте? Почна од 3ти месец еве два месеци мислам ко домашно милениче да имам дома е влакна на сите страни правам коса ми отпадна. Ревалид се мислам да купам или има нешто покорисно?
И мене почна после 3 месеци да ми паѓа, се нормализираше после седмиот месец. Сега веќе немам проблем. Според мене џабе ќе купуваш, тоа е природен процес и мора да помине, не може да се спречи.
Барем да се намали, инаку детево кај и да е влакно некое ќе ми изеде а главс ме боли веќе од што ми е нон стоп врзана
Џабе се наменски шампони во овој период.Тоа е коса што мора да падне,вишок влакна уште од бременоста.Мене ми се направија и како залисци,ептен грдо изгледаше,па кога збувна нова коса... Нејсе,кај 6тиот месец значително престана со опаѓање,но пак цел стан е со мои влакна по подот,не ми е јасно од каде толку,редовно чистам и собрана коса носам,ко да расте од паркетот Не се плаши ич,само фаза е.
Е баш ко залистоци ми се направија нервоза ме фаќа ај што на ништо не личи ама па на сите страни мои влакна има ко никат незачистено да не е
Женички што сте на природно дали ви излегол хемороид!? Сега гледам имам едно.. не боли ,не чеша немаше ни да знам дека го имам случајно при бањање го напипав... Со што сте третирале ,дали останува така или се влошува ? @ni.na и јас имав такви сега бебе е 7 месеци ,намалено е значително паѓањето .А кај залистоците имам нова коса ,цели прамени не бебешки влакна. Алпецин земав ама немаше корист ,читав сегде а и од искуства околу мене дека е нормален процес што мора да помине. Се чешлав секое влегување во wc за барем само таму да се влакната
да, мене ми излезе и пред и после. факту маст земи и мачкај се после секое туширање/одење во тоалет по голема.
http://www.femina.mk/новости/занимл...-три-деца-во-колички-и-е-вистинска-мотивација Јас со едно не можам во количка да се справам цел пат ќе се дере ќе урла Блазеси и
^ абе ајдее. Веројатно дома ја чека гарда од 20 души за да ѝ средат и куќа и деца, а таа ќе оди да се опушти со топла купка и масажи. Ние, обичните смртници, скапани за одмор, победа нѝ е да излеземе од дома еден круг да свртиме без испади ако може и брзаката се враќаме пошо нѐ чека смукање перење готвење детето да спие... ...and we lived happily ever after...
За хемороидите само Ректовенал гел. Искрено факту има кортико и јас барав солуција а да нема кортико. И можам да ти кажам дека одлично мј делуваше. Јас имав и мало крварење да напоменам кое за 20 тина минути стопираше. Така да третирај си дури не се воспалило најдобро. Сепак попуштена вена е од напонот тоа.