Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    И јас имав подолги паузи без крварење, па пообилно за кое ставав класични улошки за циклус. Дека со царски, секако осеќав мали болки тогаш, може и самите мускули од кревање на бебе.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.633
    Слично сум и јас како тебе, породена сум со царски, крварев и повеќе од 40 дена па потоа ми дојде и циклус, бев да ме гледаат на ехо рекоа се е во ред и да очекувам нередовни циклуси, од тогаш е поминато месец време и сеуште немам циклус, исто така на моменти осеќам тапа болка во јајници, мислам дека е нормално ако не е константно ипак телото добива преголеми промени со самиот пораѓај.

3. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Eee jas isro vaka kako sto opisa, samo sto jas cekam da vidam dali ke dobijam, neso me boli matka i jajnici sekoe sabajle, trrba da dobijam za 10tina dena se nadevam se e vo red

4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Не знам веќе, како преладена се осеќам, си викам да не зафркнав работа да сум трудна пак.:rofl:
    Кажале дека може да се нередовни циклусите? Јас ќе одам од понеделник ако не добијам до тогаш. Мене ми е, дека се си беше во ред, и сега одеднаш вакви болки, привремено ме заболува, ама вчера и денес повеќе од вообичаеното, и си праам одма филмови.:wasntme:

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Јас сум породена пред 3 недели. Пообилно крварење имав првите 3-4 дена, после тоа како при крај на менструација уште 1 недела. Од тогаш имам некаков исцедок, не можам да му дефинирам боја, жолто-кафеаво-зелено :?:, мирис нема, а крв еднаш на неколку дена во трагови, темно кафеава. Толку малку крварам/имам исцедок, што со секојдневни влошки поминувам.

Некоја мама слично како мене?
    Нормално е?

На преглед гинекологот ми рече после месец и пол.

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Таков исцедок очекувај до 40 дена. Јас дури и 50 дена :|

На thelittle17 и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    3.042
    Исто беше и кај мене, обилно крварење имав само во болница што се вика, после тоа преминав на обични улошки и многу брзо после тоа на секојдневни, со тоа што жолтеникавиот исцедок си го имам уште по малку, веќе 8 недели од пораѓај се поминати. Знаеше да се случи после неколку дена жолт исцедок, па да имам пак кафеав или па скроз црвен. И патронажната и докторот ми рекоа дека се е нормално и дека се е во ред.

На Гладиоли, thelittle17 и IRBBB им се допаѓа ова.
  8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас добив после 2 недели откако ми прекина крварењето, докторот ми рече да очекувам неправилни крварења заради доењето и пролактинот.
    После првото породување крварењето ми траеше преку 50 дена, 2 месеци немав ништо и кога добив еднаш, потоа добивав на 2 недели долго време додека не намалив подои постепено кога почнав на работа после 10 месеци :x

9. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Ајде ќе видиме како ќе биде.
    Сега доби втор циклус или ти доцни? Не сфатив тоа.

10. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.633
    Да нормално било да се нередовни циклусите, ако сакаш да си на мирно посети доктор, сепак сметам немаш место за паника (освен ако не сме зезнал работа па ни доцни )

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    @thelittle17 А сигурна си дека тоа после 40дена било менструација? И јас тогаш мислев дека сум добила ама сфатив дека било крварење зашто следната дојде после 6 месеци :D Од тоа што читам тука, многу жени имаат крварење после 40 дена и мислат дека добиле. Инаку, си имав болки секогаш околу датата за добивање ама не добивав. И натака не се редовни, мене ми скокна еден месец, па добив после 35 дена, еве ја сега касни 2 недели... Ужас, никако да се среди.

На ivance.., thelittle17 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  12. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Па не знам, така ми кажа и др што ме породи, дека се сомнева дека е менст. според ехото, ама не ме провери вагинално, не сакав јас тогаш дека крвишта и непријатно ми беше. Иначе, скроз ми престана после 30 дена, немав никакво крварење, и после 40 и некој ден пак прокрварев, без ништо да ме боли, што ми беше чудно, дека сум имала болни менстриации, 10 дена и престана. Според датум ми касни веќе 4 дена, ама чим и кај тебе било така, значи можно е се, ти тогаш посетидоктор?
    Денеска па немам никакви болки, и се мислам да закажам преглед неделава....

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Мене срам ми е да кажам, на доктор бев 50 дена после пораѓај :x Никако да најдам време, стално сум во втор план. Па закажи ако мислиш дека било менструација, не биди како мене :D

14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Прва менструација после крварењето по пораѓајот, само што ми заврши пред некој ден, за втора ќе видиме кога :D

15. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Јас дојдов само да си се пожалам, иако знам дека не е за жалење работата пошо поминаа само 7 недели од пораѓај..

Вчера бев на шопинг за малите па ај си викам да си купам едни mom jeans :?: Леле Кога се видов во огледалата, цели осветлени, огромни, од секој агол каде да се свртиш гледаш меца :x
    Јас сум стандард 64 кг и на висина од 173цм по мои стандарди ок изгледав, во бременост 80ка качив, 1 недела по пораѓај 67, вчера се мерам 70 :@
    Нозе и раце слаби, мешето машала како 6ти месец..

Одвај чекам да можам да вежбам, се мислам дали со мојафитнесмама, ама со оглед на тоа што имам дијазтаз веројатно тоа ми е најдобар избор...

Мора да се намали благово.. (facepalm)

На ivance.., IRBBB, TeodoraMJ и 3 други им се допаѓа ова.
  16. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    266
    И јас имав стомак како 6ти месец, а поминаа 4 месеци од пораѓај. Моментално вежбам со моја фитнес мама со Мајки херојки програмата и имам дијастаз, нема да згрешиш. Одма има резултати, 2 недели издржав остана уште една, 2ипол кила помалку и доста намалена во обем за 2 недели само :D:muscle:

На IRBBB, thelittle17, mamaJana и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas kaciv 21-22 kg vo bremenost, 10 se simnaa posle poragaj, uste 5-6 simnav ovie 2 meseci doduse realno 1 mesec poso prviot babite mi bea poveke niz doma. E sea ovie poslednive 5-6 kg kako da se simnat....dieta nekako ne ide dur se doi mada gledam da ne se butam cipsovi ko sto si znam. Dzabe vikaa ako dois odma se siminjaat. Meseto mi e ko 4-5 mesec zakopcaj farmerkitr iskaca od site strani, a pustoto cel plakar mi se strukirani alista siroko nikogas ne sum nosela. Mora da gi simnam ne mi se kupuva obleka vo drug broj si go sakam mojot

На Kaja991, IRBBB и girl__20 им се допаѓа ова.
  18. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    После царски кога се оди за на ехо кај матичниот?

19. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Колку се плаќа кај моја фитнес мама, и колку време трае програмата? Дали вклучува и храна или само вежби?

На TeodoraMJ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    266
    21 ден. Мени од нутриционист за 21 ден и плус вежби. Се вежба секој ден освен недела. Се плаќа 1500 ден.