Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Недојам и желба 0 од премореност

На Skorpija25, Happyinlove, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ne vikam deka si greska ama kako i za se drugo taka i ova kaj sekoja razlicno

3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Точно .Еве и кажав дека и доењето влијае.Членката напред вика не доам.
    Значи за губење на желба за секс има многу фактори.Еве некои:
    Премора, некои жени се чуствуваат помалку привлечни,мајчиниот инстинкт се истакнува и мајката е свртена повеќе кон бебето, психичка состојба на мајката , на почетокот и самото тело не е спремно, проблеми итн . Да не набројувам уште.

Битно е да не си ставаат под притисок жените и кога сакаат, се чуствуваат спремни ,да си уживаат во љубовта со партнерот:f:.

На Skorpija25, MilaSs12, Kaetana и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Ексклузивно дојам веќе 6м. Од тежината од породување имам изгубено 10кг. И пак вагата надолу покажува сеуште.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Можно е после 7 недели од породување да добив? Ми заврши крварењето некаде после 30 дена, денес 51ви ден прокрварев.
    Со првото после 5 месеца добив и ова ми се виде мн рано. Не сум ни сигурна дали е редовен циклус.

6. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас добив така, една недела крварев па една недела ништо и после тоа пак добив. Кај мене вака се случуваше и со првото дете се додека не намалив ептен подои. Преку една недела добивав :worried:

На thelittle17 и Luna91 им се допаѓа ова.
  7. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Можно е , јас крварев 30 дена , после 1недела добив.

На thelittle17 и Luna91 им се допаѓа ова.
  8. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Исто

9. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Темав ваљда се совпага со прашањето, не знаев кај да прашам, мидер ибаво шго стега каде да купам? И дали на вас ви помогнал? После не цел месец си се вратив на колажата од пред породување ама мускулатурата на стомакот уште е попуштена т.е. си имам уште стомаче па мислам мидер би ми завршил работа.

10. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Јас сум 6м по пораѓај останаа уште 2 килца ама за нив тешко ми иде стојат два месеца не мрдат ]:)
    Стомакот остана зашо си имав стомаче па сеа дека се растегнало и плус ниско го носев никако да се намали, носев мидер ама без успех мислам џабе се стегав со денови
    Ако си немала стомак пред пораѓај ќе се собере рано е, плус ако доиш скроз ќе намалиш со кг
    Инаку добар мидер има во сара фешн на нбб

11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    А како ги третираш со салицил ?

12. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Салицилната к-на се користи ноќе, значи во ноќна рутина влегува. Еве една easy and simple -
    Миење - пена, гел
    Ексфолијатор - тоник или гел, никако груб пилинг
    Антиоксидант - Niacinamide + zink - за спречување да растат и да се прошируваат акните. - Protect and Repair
    Хидрирање - Hyaluronic acid серум
    Третирање - Salycilic acid серум - Healing
    Негување - хидратантна крема и слично
    Пред да почнеш да користиш салицилна киселина мора да провериш со кои други продукти се комбинира :) во бременост не се користи, а за доење не знам не сум проверила. Доколку не смее може Lactic acid со Niacinamide и тоа е win win комбинација. Од пред некоја година ги користам на The ordinary продуктите и мн ми се среди лицето. Јас во пубертет немав ниедна акна или бубулица и пред некоја година бап како тинејџер секаде. И бев по доктори и хормони испитување и свашта истерав на крај дојдоа до заклучок дека ми е време за бебе баш да видам дали сега нема да имам ниедна бубулица и ќе имам прекрасна кожа хаха сега за сега е муабетот рано ти е упте хормоните не ти се средени...
    П.с. Имаш на нет предлог рутини разгледај си најдобро си го познаваш телото и лицето.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    173
    Во врска со сексот. Имал ли некој болки при секс?
    Породена сум пред 2 ипол месеци, царски (природно не успеавме иако бев 10 прсти отворена - ако има тоа некоја врска), по 40 дена имавме односи но јас имам болки. Пробавме после тоа уште неколку пати но сеуште имам болка, како ѕидовите на вагината да ме болат.
    Имал ли некој вакво искуство?

На Janicka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.633
    Исто сум и јас, бев 10 прсти отворена но не успеавме природно, имам болки при односи, на крај кај мене излезе инфекција, земи си брис, провери со доктор.

На TiniMini му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Најчесто проблем е сувост на вагината поради хормоните. Ако е чисто сѐ после гинеколошки преглед, тогаш ова е проблемот. Лубрикант ќе ви заврши работа :)

На dromka и TiniMini им се допаѓа ова.
  16. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Точно е. Пролактинот може да влијае врз хормоните и како што може заради доењето да изостанува циклус и овулација, може и желбата да е сведена на нула (сепак и желбата е во принцип резултат на хормони).

Е сега кај секоја жена е индивидуално. Ама кај оние кои и немаат циклус подолго време (повеќе од 6-7 месеци), обично желбата е нешто помала.

На dromka и Ava.84 им се допаѓа ова.
  17. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас сум со желба ама страв ми е...не отидов на контрола тежок идиот сум ама некако не најдов време. Плус и двајцата си се зезаме дека и да сакаме како што сме неотспиени и уморно ќе треба со виртуални наочари како во оној филмот со Силвестер Сталоне кога го одмрзнуваат во иднината...да си тера програм док ми спавамо

На Milaаа991, Dee*Tee и Pacient srna им се допаѓа ова.
  18. Barbie*world

Barbie*world Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    105
    Da ve prasam koga pocna kosata posle poragjanje d vi pagja, posle kolku vreme?

19. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    После трети месец почна и ми паѓаше месец и пол, максимум 2.

20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Малиов за некој ден ќе прави 2 месеци, а од минатата недела почна страшно да ми паѓа. Имам мн густа коса, така да ќе добијам природно ретчење. :D