Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Од трети месец почна да ми паѓа ете го 6ти уште паѓа

На dromka и martty06 им се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    E ne si tacna so komentarive :rofl:
    Imase edna serija na netflix black window mislam se vikase taka praea:D

На nadenadia и Ula им се допаѓа ова.
  3. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Ете и нова метода имало хаха овој со Сталоне е со пропусти...:D

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Off topic:
    Black Mirror :D8)

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Mi se cinese deka utnav malce:rofl:
    Kako se porodiv tv ne sum uklucila, sea muz mi pusti za tenis i fudbal....netflixot ne znam ni zaso go plakam uste

6. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    1.729
    Да ве прашам, дали некоја се соочила со исто. Природно се породив, не бев сечена но сама распукав и бев многу шиена. И внатре и надвор. Скоро 4 месеци од пораѓај реков да видам дали се познава лузна од шиеното, но сапрајз имам 2 големи топчиња како хемороиди на самиот влез (и таму имав конци). Претпоставувам дека е од лошо шиење, па дали некоја мајка се соочила со ваков проблем и како го решила. Да напоменам дека не болат само се видливи и лошо изгледаат.

7. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    @PurpleMind ај види, мислам ти имаше пишано дека имаш исто топче.

.
    .
    .

А со потењето шо прајме? :sweat::worried:
    Ја се потев и пред да останам бремена, ама сега ова е страшно :tmi: нема место од кај шо не излегува пот.
    Налет потењето, миризбата на сецкан кромид ме убива, и тоа само под левата пазува. Пробав рол он, антиперспирант, природни, со и без алуминиумски соли, Н И Ш Т О.
    Читав со триење на сода бикарбона после туширање се намалува миризбата, за некое чудо проработи но не ми е ова крајно решение, не знам ни дали и колку е здраво.
    Се регулира потењето со месеците како опаѓањето на косата или послабо? :x

На Осе, Филотеа и Sandrus17 им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    18.337
    :rofl: се регулира, немај гајле.
    И јас си смрдев ама кратко, два месеци преку сила.
    Сода бикарбона ти е целосно безбедна.

На IRBBB и kanella им се допаѓа ова.
  9. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Леле фала ме утеши :D реално спас ми е содава, преку ден-два ставам и гајле немам.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    И јас имав едно од првиот пораѓај, стоеше неколку години, но веќе скроз се повлече. Поминати се 7 години, но мислам го немам веќе 2-3 години.

На martty06 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    I mene me nervirase potenjeto ama ke se sredi kaj sekoj razlicno trae kako i se drugo. Jas mislam posle mesec-mesec i pol pocnav normalno da se potam:D

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Абе 6 месеци ми е мене бебето :D јас живеам во поладна држава и врелините овде тек сеа почнуваат, затоа сеа почнав поизразено да се потам :whew:

13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Auuu epa ne znam sto da ti kazam togas:D
    Ja te mislev taze porodena

14. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    редовно си миксам сода бикарбона со гелот за туширање кога тријам пазуви. па после втора рака само со гел за туширање. :D немам гајле до наредно туширање што гледам да не си дозволам да биде подолго од 24 часа.

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Кај мене имаше такво топче, но ова беше веднаш после пораѓајот(подоцна увидов дека најверојатно е оток). И да, бев лошо зашиена, сеуште можам да видам неправилност и се случува да имам болка при секс баш кај местото кај што сум шиена.

На martty06 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.528
    Некој што бил на програма кај мојафитнесмама ако може да ми каже одприлика што содржи менито?

17. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Денес ми изваде конци од резот и ми вика на контрола по 3 месеци. Зарем не е многу тоа?

друго, мидер може да носиш, да пешачиш нормално, да се мијаш нормално, само не бриши прозори - е ова ми се совети од докторкава, а јас породена пред 9 дена со царски. Точна е женава и дали мидер носите и од кај да купам?

п.с и прслук за доење си викам ќе ми треба, таман со мидеров да купам. Денес без прслук излегов за на контрола, им влегов таму со кругови на фустанот:D

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Се можеш да правиш од потези, бањање и негување. Ама никако да не влечеш правосмукалки по дома и да се отповаруваш со чистење. Е сега можеш да измиеш садови и такви лесни работи, важно никако да не правиш тешки и исцрпувачки работи.
    Јас не носев првиот месец мидер од причина што мн се потев и тој што требаше да го носам ми беше мн груб па ми беше страв. Ако купуваш купи си некој што нема да те притиска кај раната, има такви на преклоп или со машко женско нитни како прслук.
    За прслук за доење јас од Кали си имав купено уште во бременост мислејки дека нема да ми требаат нели најнормални ќе си носам ама тие ептен ми се погодија. За жал етикетите ми се исечени не знам да ти кажам дали се на Есмара или некоја друга фирма. Јас прслуците од Стружанка би ги запалила еве мене не ми се удобни плус се бели што јас не сакам бел долен веш. Исто имам од ПатПат два едниот е мн топ другиот е како самар. Гледај да се откопчуваат од сите страни и да имаат широки прекорамки.
    И да најбитното е немој да не се храниш добро. Јас колабирав првата недела дома од што не се хранев како што треба :(

На dromka и Lili4e им се допаѓа ова.
  19. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.991
    Девојки ме интересира дали некој се соочил со следниов проблем ко мене.
    Породена сум скоро 6 месеци со царски рез. Значи немам никакви здраствени проблеми ниту пак имав нешто после породувањето.
    Од еднаш денес почна да ме боли доле исто како што ме болеше во бременост доле од напон од што го носев бебето. Значи кога стојам , кога идам и кога сум само на една нога пример кога се облакам ме боли доле , истата болка е кога бев трудна. Дали некој се соочил со ваков проблем да ми каже бидејќи не сум во Скопје во странство сум и се враќам др недела па од како ќе се вратам ќе идам на гинеколог

20. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Јас го носев ниско и едвај се движев, срамната коска мислев готово толку беше неможев ни скали да качувам, се породив исто сум 6м по пораѓај царски, сега кога стојам на нозе подолго време или шетам или со малиот сум на земја едвај станувам едвај се движаам буквално истатта болка ја имам
    Тогаш докторот ми рече дека ќе се смири кај мене плус и бутните коски мк се раширија па ми рече на ортопед за некаков појас за да се вратат ама ете за мене нема време никако за да идам да се проверам

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.