Враќање во форма по породувањето

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Oct 26, 2012.

1. Maya12

Maya12 Популарен член

Истото и јас сакав да прашам

2. minne992

minne992 Форумски идол

Јас точно на месецот ставив
    Ако си е заздравена раната нема проблем

Maya12 likes this.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не можев да те одминам да не ти пишам особено кога прочитав дека доиш. Немој да се водиш по менито на Ана, јади си нормално секако ќе вежбаш, сестра ми два пати си ја влошува ситуацијата со здравјето после нејзините програми. Пред некој ден заврши на инфузии, секој ден и се врти, се онесвестуваше, крвната слика никогаш полоша. Не сакам да правам антиреклама ама сериозно имаш секакви вежби по интернет, можеш да видиш и во темата Фитнес на форумот, само моја препорака немој да следиш мениа по интернет за исхрана, најдобронамерно.

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Ne ti treba na zeskovo toa

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Можеш и одма само делот кај раната и над раната малце да биде памучен, барем додека заздрави. Јас една недела после пораѓај облеков али не го носев нешто многу долго време. Предност е дава потпора и не осеќаш болка кога го држиш бебе особено ако е доста плачливо и треба подолго време да го нишкаш, али лошо е кога ќе го соблечеш ќе се осеќаш како со стап да те мавале :D.

6. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Девојки, јас веќе 4м откако сум породена стомахот никако да се собере :envy: втор пораѓај ми е, со првото бебе не бев така, килажата ко застанав тоа што го симнав на почеток првите денови и немрдам:( , несум на некоја диета но се ограничувам навистина многу, најверојатно морам на некоја строга диета и плус вежбање. Многу ми е поразлично сега за разлика од првото породување,а може и до годините да е, сега сум 5 год постара од првото породување :)
    Пишав така да си се пожалам, зошто се чувствувам лошо во телото, се мачам да слегнам килажа, тешко ми иде, и не ми се повлекува лесно стомахот.

7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Каде има такви?

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Мајка ми од зелен пазар ми го имаше купено, горниот дел беше како со дупчиња и стегаше а долниот дел памучен барем 2 прста ми беше над раната па после почнуваше да стега.

Emotional123 likes this.
  9. minne992

minne992 Форумски идол

@AngIv имаше пишано во некоја тема за мидер и беше баш задоволна

10. AngIv

AngIv Популарен член

Веројатно ме имаш помешано со некоја друга членка. Во друга тема имам прашувано за каде може да најдам таков мидер.

11. minne992

minne992 Форумски идол

Мислам слика дека имаше ставено од мидер што имаш користено
    Можда те измешав :drunk:

12. girl__20

girl__20 Популарен член

@sunmoonstars И јас сум иста со косата цело време ми е собрана и пак на сите страни влакна, па и дека ми е долга Само се караме со мм ми вика ќе останеш без коса, од 3 месеци ми почна сега е 4 уште исто нема промена.

13. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

кај мене од 3м почна и мислам конечно му се гледа крајот на опаѓањево, доста е намалено (скоро 6м пост партум).

14. girl__20

girl__20 Популарен член

Значи уште 2 месеци ќе собираме влакна по дома. :wasntme:

Skorpija25 and DELFINA81 like this.
  15. Lili4e

Lili4e Истакнат член

И јас сум иста со килажава морам да намалам, и мидер да носам, оти стомаков до колена ќе ми слези. Мидер купив од Стружанка, не ме стега многу, или бројот го згрешив или стварно е пријатен ама можам и по дома да го носам.
    За вежбање која е Ана? Јас се мислам дијастазов да го намалам со вежбите на мојафитнесмама, ќе видам отом потом.

офф топик: дали треба да се пријави за вакцинација бебево? Педијатарот на контрола ми го спомна тоа, но каде, што да носам? Првото не памтам да сум го пријавила

16. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

на бањање кога расчешлував регенератор со прсти, по цели животни вадев од глава. :tmi: ама тоа е, колку се згуснало во бременост, толку мора и да си падне.

girl__20 likes this.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ако и го купила на Помпеа не стега тој воопшто :) Кога ќе бидеш спремна почни со исхрана па со вежбање, ако сакаш да видиш резултати :) И најбитно од се вода пиј.

Lili4e likes this.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Некоја да се соочила со тешки вртоглавици после породување?
    Имав мали вртоглавици што ги препишував на нередовна исхрана, ама последниве денови се толку интензивни што ми се чини во секој миг ќе се онесвестам, како сон ми е сѐ. Подобро ми е само кога сум на отворено, в парк.

@thelittle17 знам дека ти имаше исто вртоглавици. Беше на лекар? Од што испадна на крај?

Не знаев кај да го поставам прашањево, ова ко најсоодветна тема ми се виде. :?:

19. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Менито на Ана не е за доилки,премалку е таа храна особено кога бебето е толку мало
    вежбај си само со исхраната биди внимателна да не направиш нешто што ќе се каеш јас еве година и месец откако сум породенаа се приклучив на програмата ама некако ептен е малку таа храна а вежбите и се добри
    Имам свој начин на исхрана ќе си терам по него

20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Ќе се држам до менито со поголема количина на храна и дополнителен внес на овошје, малку е навистина храната..
    Морам да престанам да јадам благо и леб, претерав периодов, посебно со благото..

Вежбите вчера ок ми беа, денес не можам ич...

Ula likes this.