Не можев да те одминам да не ти пишам особено кога прочитав дека доиш. Немој да се водиш по менито на Ана, јади си нормално секако ќе вежбаш, сестра ми два пати си ја влошува ситуацијата со здравјето после нејзините програми. Пред некој ден заврши на инфузии, секој ден и се врти, се онесвестуваше, крвната слика никогаш полоша. Не сакам да правам антиреклама ама сериозно имаш секакви вежби по интернет, можеш да видиш и во темата Фитнес на форумот, само моја препорака немој да следиш мениа по интернет за исхрана, најдобронамерно.
Можеш и одма само делот кај раната и над раната малце да биде памучен, барем додека заздрави. Јас една недела после пораѓај облеков али не го носев нешто многу долго време. Предност е дава потпора и не осеќаш болка кога го држиш бебе особено ако е доста плачливо и треба подолго време да го нишкаш, али лошо е кога ќе го соблечеш ќе се осеќаш како со стап да те мавале .
Девојки, јас веќе 4м откако сум породена стомахот никако да се собере втор пораѓај ми е, со првото бебе не бев така, килажата ко застанав тоа што го симнав на почеток првите денови и немрдам , несум на некоја диета но се ограничувам навистина многу, најверојатно морам на некоја строга диета и плус вежбање. Многу ми е поразлично сега за разлика од првото породување,а може и до годините да е, сега сум 5 год постара од првото породување Пишав така да си се пожалам, зошто се чувствувам лошо во телото, се мачам да слегнам килажа, тешко ми иде, и не ми се повлекува лесно стомахот.
Мајка ми од зелен пазар ми го имаше купено, горниот дел беше како со дупчиња и стегаше а долниот дел памучен барем 2 прста ми беше над раната па после почнуваше да стега.
Веројатно ме имаш помешано со некоја друга членка. Во друга тема имам прашувано за каде може да најдам таков мидер.
@sunmoonstars И јас сум иста со косата цело време ми е собрана и пак на сите страни влакна, па и дека ми е долга Само се караме со мм ми вика ќе останеш без коса, од 3 месеци ми почна сега е 4 уште исто нема промена.
кај мене од 3м почна и мислам конечно му се гледа крајот на опаѓањево, доста е намалено (скоро 6м пост партум).
И јас сум иста со килажава морам да намалам, и мидер да носам, оти стомаков до колена ќе ми слези. Мидер купив од Стружанка, не ме стега многу, или бројот го згрешив или стварно е пријатен ама можам и по дома да го носам. За вежбање која е Ана? Јас се мислам дијастазов да го намалам со вежбите на мојафитнесмама, ќе видам отом потом. офф топик: дали треба да се пријави за вакцинација бебево? Педијатарот на контрола ми го спомна тоа, но каде, што да носам? Првото не памтам да сум го пријавила
на бањање кога расчешлував регенератор со прсти, по цели животни вадев од глава. ама тоа е, колку се згуснало во бременост, толку мора и да си падне.
Ако и го купила на Помпеа не стега тој воопшто Кога ќе бидеш спремна почни со исхрана па со вежбање, ако сакаш да видиш резултати И најбитно од се вода пиј.
Некоја да се соочила со тешки вртоглавици после породување? Имав мали вртоглавици што ги препишував на нередовна исхрана, ама последниве денови се толку интензивни што ми се чини во секој миг ќе се онесвестам, како сон ми е сѐ. Подобро ми е само кога сум на отворено, в парк. @thelittle17 знам дека ти имаше исто вртоглавици. Беше на лекар? Од што испадна на крај? Не знаев кај да го поставам прашањево, ова ко најсоодветна тема ми се виде.
Менито на Ана не е за доилки,премалку е таа храна особено кога бебето е толку мало вежбај си само со исхраната биди внимателна да не направиш нешто што ќе се каеш јас еве година и месец откако сум породенаа се приклучив на програмата ама некако ептен е малку таа храна а вежбите и се добри Имам свој начин на исхрана ќе си терам по него
Ќе се држам до менито со поголема количина на храна и дополнителен внес на овошје, малку е навистина храната.. Морам да престанам да јадам благо и леб, претерав периодов, посебно со благото.. Вежбите вчера ок ми беа, денес не можам ич...