Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас толку леб и благо не сум изела до пред да се породам колку пто изедов оваа година среќа сум слаба

2. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Јас од секогаш сум поткаснувала благо повеќе, леб не баш.
    Најмногу си се свиѓам со 62-3кг, висока сум 173.
    Моментално имам 68кг, значи 5 мора да заминат.
    Со бебе 1 веднаш се вратив во форма, ама одев на работа и немав време за јадење. Сега по цел ден дома само глупости јадам :@

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Кое е тоа мени од Ана и кои вежби се тие? Може некоја да сподели

4. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    https://anastojanova.com/

Плаќаш 690 ден и добиваш мени и вежби за секој ден за еден месец.

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јас имам понекогаш али сето тоа е од спондилозата така да не ја исклучувај можноста да е од тоа доколку имаш спондилоза.
    И јадете нормално не избегнувајте ништо само гледајте да е балансирано. Џабе ќе држите диета кога немате 8 саати врзан сон, а со бебе е доста тешко тоа да се изведе особено ако е плачливо, активно и се буди. Метаболизмот се забрзува со правилна исхрана, физичка активност и најважното спиењето.

6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Немам спондилоза, а и не сум на никаква диета. Едноставно, некогаш немам време за јадење и го скокам доручекот, бидејќи од сабајле сум сама со бебе. Често пати за ручек/вечера јадиме на смени со маж ми, за да има кој да е со бебе, ама се трудам барем тие два оброци да ги имам. За ручек обавезно јадам готвено и се трудам да пијам многу вода и течности.
    За сонот точно е, и да спијам 8ч, немам континуиран сон. Некогаш бебето станува по 5ч, ама некогаш и на 1ч.

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И јас не доручкувам и одам шетам барем 2 саати сум надвор али штом не си наспан џабе е се :) телото е изморено. Затоа стално викам блазеси им на тие што имаат мирни бебиња :D

На TeodoraMJ и IRBBB им се допаѓа ова.
  8. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Јас имам мирно бебе, ама и едно 2.5 годишно девојче што има моторче во газот :!:
    Да беше и синко како ќерчево ќе полудев до сега :worried:

На Skorpija25, Brpbrp и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    После колку време од пораѓај ќе си ја вратам старата тежина :sweat:;(;(ми се плаче…. Почнав бременост со 75кг а ја завршив со 93… сега имам 84 и еве веќе еден месец држам диета 8/16, после 18ч само вода ни грам немам симнато… Три ипол месеци од пораѓај… немам надеж дека ќе се вратам, цел месец на диета и пак цупкам у место:(:(:(

10. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мој совет е вежбање, физичка активност..
    Јас вежбам 2 месеци веќе, ретко ден да пропуштам, дел вежбам дома, два дена неделно трчам 5км. На храна не пазам баш освен што гледам поздраво да се хранам ама диети не правам. И благо си јадам и леб и тестенини.
    И кај мене има 3 и пол месеци од пораѓај. Премногу се поправив 24 кила. Почнав со 54, завршив со 78. Сега имам 60/1. Изгубив околу 18 кг досега. Уште 4 да симнам ми е целта за да си бидам нормална за мојата висина.
    Тие 4 кила ми се сите околу стомакот, а таму најтешко ми оди некако ама ќе биде (fingers)
    Погоре во темава имам ставено линк до online тренинг што јас го следам. Не е тешко а има резултати, пробај.

На Iva Mitrevski и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Moze si nemala.spondiloza.ama koga dois/uspivas navednata neli ti e glavata kon bebe....

На Brpbrp и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас јадам по менито на Ана само со зголемена количина секако си додавам што сакам. Нема малку јадење во програмата баш напротив си има и ужина и вечера и се. Јадам околу 2000 кал дневно. Тоа што не треба да се јаде го мењам пример не јадам леќа, грав, грашок.А имам и млеко...Ана никаде не кажува дека е за доилки и пишува дека треба да се исконсултираш со доктор.Пред некој ден имаше пишано. Искрено мн луѓе околу мене се на најзината програма и гледам убаво им влијае дали се повеќе мотивирани. дури во оној прирачникот за доилки има мн исти работи како во програмата

Прикачени фајлови:

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Мене искрено вежбањето потешко ми е од кратење храна.
    Денеска бев очај, се надевам утре ќе сум поупорна..

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Инаку косата ми падна буквално цела за крстко време изгледа на време треба да си купам перика. Некој ги имаше споделено во соба за доење на Солгат - Кожа, коса и нокти- апчињата ама ги немаше во Зегин и купив на Мерц. Ги испофалија сите околу мене па ќе видиме. Макар јас мислам дека хормонски е неизбежно паѓањето зашто па во бременост едно влакно не ми падна...

Прикачени фајлови:

15. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Ајде де не се демотивирај, ние сакаме преку ноќ се, колку време немаме ништо мрднато. Нормално е дека и ќе немаш кондиција и желба и се. Утре ќе биде подобро. Секој ден се повеќе ќе зголемуваш и мотив и капацитет.Плус топлово ептен за вежбање е. Јас се мислев дали да се приклучам и на крај не се приклучив...

16. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Се надевам така ќе е (fingers)

Па и забавно ни е, ќерче се тргне околу мене, ме прескокнува, поминува под мене :lol:
    Требало да се приклучиш, ќе се бодревме и овде..

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Касно е сега или има надеж да се приклучам?

18. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Леле јас закочена со времево сум. Ни Ана ни мајка Јана ги знам со режимиве. И мене потешко ми е со вежбање, ај со храна може ќе можам. Денес облеков едни панталони, минатата недела ги купив. Лелееее стомаков, дека со висок струк се, мислиш гас имам напред, не стомак. И мајка ми ми се насмеј рече не маме, не си за нив. Добро кај гледав ко ги купував?! А баш ко ги земав девојчето ме прашува: трудна си?! Јас ваква::x налет тоа, облеков едни од сестра ми со долга туника, нормално незакопчани, скроз распетлани. Арно што не ми паднаа по пат, мора да се слабее:emo:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Чаирчанка

Чаирчанка Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2018
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.824
    И јас со иста мака породена царски пред 50 дена, почнав бременост со 68, стасав до 87, сега имам 78, носам мидер, се тешам рано е уште, ама мевов како гајда, апсолутно ништо не ме собира, пробувам фустани низ продавнициве смешна сум си, шаторско крило таман ќе ми биде. Ќе почнам набрзо со програмата на Мери @mojafitnessmama е на инста, ама никако да си скратам до тогаш ребренце, чипсче, аперолче.
    И за прв пат у живот ќе носам едноделен купаќ

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Прерано е стомак да се сплеска жени, знам, свесна сум, ама сакам барем да знам дека барем не сум се претрупала со 2 Кроасани, 1 Чоколада и пет кришки леб во еден ден.
    Стомак здравје за 6 месеци ќе се намали, матката да се врати колку толку, а и да дојде менструација па мислам дури тогаш ќе се среди.

На IRBBB и DELFINA81 им се допаѓа ова.