Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас толку леб и благо не сум изела до пред да се породам колку пто изедов оваа година среќа сум слаба

2. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Јас од секогаш сум поткаснувала благо повеќе, леб не баш.
    Најмногу си се свиѓам со 62-3кг, висока сум 173.
    Моментално имам 68кг, значи 5 мора да заминат.
    Со бебе 1 веднаш се вратив во форма, ама одев на работа и немав време за јадење. Сега по цел ден дома само глупости јадам :@

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Кое е тоа мени од Ана и кои вежби се тие? Може некоја да сподели

4. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    https://anastojanova.com/

Плаќаш 690 ден и добиваш мени и вежби за секој ден за еден месец.

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас имам понекогаш али сето тоа е од спондилозата така да не ја исклучувај можноста да е од тоа доколку имаш спондилоза.
    И јадете нормално не избегнувајте ништо само гледајте да е балансирано. Џабе ќе држите диета кога немате 8 саати врзан сон, а со бебе е доста тешко тоа да се изведе особено ако е плачливо, активно и се буди. Метаболизмот се забрзува со правилна исхрана, физичка активност и најважното спиењето.

6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.659
    Немам спондилоза, а и не сум на никаква диета. Едноставно, некогаш немам време за јадење и го скокам доручекот, бидејќи од сабајле сум сама со бебе. Често пати за ручек/вечера јадиме на смени со маж ми, за да има кој да е со бебе, ама се трудам барем тие два оброци да ги имам. За ручек обавезно јадам готвено и се трудам да пијам многу вода и течности.
    За сонот точно е, и да спијам 8ч, немам континуиран сон. Некогаш бебето станува по 5ч, ама некогаш и на 1ч.

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И јас не доручкувам и одам шетам барем 2 саати сум надвор али штом не си наспан џабе е се :) телото е изморено. Затоа стално викам блазеси им на тие што имаат мирни бебиња :D

На TeodoraMJ и IRBBB им се допаѓа ова.
  8. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Јас имам мирно бебе, ама и едно 2.5 годишно девојче што има моторче во газот :!:
    Да беше и синко како ќерчево ќе полудев до сега :worried:

На Skorpija25, Brpbrp и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    После колку време од пораѓај ќе си ја вратам старата тежина :sweat:;(;(ми се плаче…. Почнав бременост со 75кг а ја завршив со 93… сега имам 84 и еве веќе еден месец држам диета 8/16, после 18ч само вода ни грам немам симнато… Три ипол месеци од пораѓај… немам надеж дека ќе се вратам, цел месец на диета и пак цупкам у место:(:(:(

10. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мој совет е вежбање, физичка активност..
    Јас вежбам 2 месеци веќе, ретко ден да пропуштам, дел вежбам дома, два дена неделно трчам 5км. На храна не пазам баш освен што гледам поздраво да се хранам ама диети не правам. И благо си јадам и леб и тестенини.
    И кај мене има 3 и пол месеци од пораѓај. Премногу се поправив 24 кила. Почнав со 54, завршив со 78. Сега имам 60/1. Изгубив околу 18 кг досега. Уште 4 да симнам ми е целта за да си бидам нормална за мојата висина.
    Тие 4 кила ми се сите околу стомакот, а таму најтешко ми оди некако ама ќе биде (fingers)
    Погоре во темава имам ставено линк до online тренинг што јас го следам. Не е тешко а има резултати, пробај.

На Iva Mitrevski и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Moze si nemala.spondiloza.ama koga dois/uspivas navednata neli ti e glavata kon bebe....

На Brpbrp и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас јадам по менито на Ана само со зголемена количина секако си додавам што сакам. Нема малку јадење во програмата баш напротив си има и ужина и вечера и се. Јадам околу 2000 кал дневно. Тоа што не треба да се јаде го мењам пример не јадам леќа, грав, грашок.А имам и млеко...Ана никаде не кажува дека е за доилки и пишува дека треба да се исконсултираш со доктор.Пред некој ден имаше пишано. Искрено мн луѓе околу мене се на најзината програма и гледам убаво им влијае дали се повеќе мотивирани. дури во оној прирачникот за доилки има мн исти работи како во програмата

Прикачени фајлови:

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Мене искрено вежбањето потешко ми е од кратење храна.
    Денеска бев очај, се надевам утре ќе сум поупорна..

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Инаку косата ми падна буквално цела за крстко време изгледа на време треба да си купам перика. Некој ги имаше споделено во соба за доење на Солгат - Кожа, коса и нокти- апчињата ама ги немаше во Зегин и купив на Мерц. Ги испофалија сите околу мене па ќе видиме. Макар јас мислам дека хормонски е неизбежно паѓањето зашто па во бременост едно влакно не ми падна...

Прикачени фајлови:

15. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Ајде де не се демотивирај, ние сакаме преку ноќ се, колку време немаме ништо мрднато. Нормално е дека и ќе немаш кондиција и желба и се. Утре ќе биде подобро. Секој ден се повеќе ќе зголемуваш и мотив и капацитет.Плус топлово ептен за вежбање е. Јас се мислев дали да се приклучам и на крај не се приклучив...

16. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Се надевам така ќе е (fingers)

Па и забавно ни е, ќерче се тргне околу мене, ме прескокнува, поминува под мене :lol:
    Требало да се приклучиш, ќе се бодревме и овде..

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Касно е сега или има надеж да се приклучам?

18. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Леле јас закочена со времево сум. Ни Ана ни мајка Јана ги знам со режимиве. И мене потешко ми е со вежбање, ај со храна може ќе можам. Денес облеков едни панталони, минатата недела ги купив. Лелееее стомаков, дека со висок струк се, мислиш гас имам напред, не стомак. И мајка ми ми се насмеј рече не маме, не си за нив. Добро кај гледав ко ги купував?! А баш ко ги земав девојчето ме прашува: трудна си?! Јас ваква::x налет тоа, облеков едни од сестра ми со долга туника, нормално незакопчани, скроз распетлани. Арно што не ми паднаа по пат, мора да се слабее:emo:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Чаирчанка

Чаирчанка Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.824
    И јас со иста мака породена царски пред 50 дена, почнав бременост со 68, стасав до 87, сега имам 78, носам мидер, се тешам рано е уште, ама мевов како гајда, апсолутно ништо не ме собира, пробувам фустани низ продавнициве смешна сум си, шаторско крило таман ќе ми биде. Ќе почнам набрзо со програмата на Мери @mojafitnessmama е на инста, ама никако да си скратам до тогаш ребренце, чипсче, аперолче.
    И за прв пат у живот ќе носам едноделен купаќ

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Прерано е стомак да се сплеска жени, знам, свесна сум, ама сакам барем да знам дека барем не сум се претрупала со 2 Кроасани, 1 Чоколада и пет кришки леб во еден ден.
    Стомак здравје за 6 месеци ќе се намали, матката да се врати колку толку, а и да дојде менструација па мислам дури тогаш ќе се среди.

На IRBBB и DELFINA81 им се допаѓа ова.