Прво користев серум со витамин Ц на Revox, а моментално користам Some by me Yuja Niacin Belmish Care Serum, исто серум со Ц витамин.Ова за избелување на флеките. Инаку пред секое излегување од дома битно е да се нанесе крема со СПФ фактор, за да не се појават нови флеки, дури и кога е облачно и нема сонце. За отстранување на флеките помагал и хемиски пилинг но тоа не сум пробала сега за сега.
Јас почнав бременост со 75, а завршив со 93….. бебе ми е 4 месеци, ослабев до 85 и стагнирав. На ун диета сум веќе 18 дена и последно кога се мерев (околу 12ти ден од диетата) бев 82, така да почекај малку да се стабилизираат хормоните после пораѓај па пробај пак со диета, можеби ун не ти одговара, инаку и јас не дојам од сам старт, позз и со лесно ќе ослабеме, треба време малку
Mesevo nikako da padne skroz. Jas se popraviv 21-22 kg vo bremenost. Relativno brzo gi simnav,moze da ima uste 2-3 ostanato ne sum se merela. Mesec dena sum na more,plivam dnevno po saat-saatipol super mi dojde, se osekam dooslabeno ama meseto mi e tuka uste malce. Bebe e 3.5 meseci taka da zadovolna sum od vrakanjeto
Јас дури после 5ти месец почнав да намалувам и после 9 месеци сум на стара килажа, а не ни држев диета. Дај си време.
8 месеци по пораѓај уште едно кило имам за симнување за да дојдам до стара килажа, диети не држам самк многу пешачам со бебево и цел ден сум клекни стани со него. Е сеа што сакам уште да симанм тоа е веќеее моја желба ххаха
Јас имам уште 2 кила да симнам за да си дојдам на себе ама јадам ко луда благо, чипс газирано и среќа што не се поправам. Немам афинитет кон дебелеење само ми смета што сум проширана во грбот тоа не се слабее така ќе ми остане по фустаните што не ме копчаат приметив. Како трудница многу се проширив во торзото
Исто душман за благо постојано несто кувам и за торзотп сеа све нови фустани изнакупив старото не ме фаќа грбот огромен
Јас во стомакот и газевите почнав со 57кг, сега 8 месеци пп сум 61кг. Стара гардероба ништо не ме береше, носев 36, хѕ, ѕ, сеа едвај м панталони закопчувам. Амааа јадам многу...
После вториот царски многу ми е грд стомакот, долниот дел над резот. На пораѓај отидов со 90, дома дојдов со 86, ослабев 13кг, а стомакот ми стои. Вежбам и пазам на храна, ама не бре тука е не се губи никако. Поише е ко вишок кожа, тврдо некако е таму безвезе.. има ли начин со вежби да се нормализира ?
И мојот е таков, иако ја вратив килажата од пред бременоста. Некако малце да е подуен над раната а другото е вишок кожа
Вишок кожа е тоа, колку и да вежбаш, ќе остане виснат. Макар и рамна даска да бидеш. Има чаре, оперативен зафат.
Знам, му кажав на мм ако не се собере ќе одам на операција, неубави ми изгледа @TeodoraMJ Даа баш ко подуен, нагоре неам стомак а ова подуено,виснато, ма скро непријатно А со килажа сум многу подоле од пред бременост.
Јас си имам пеги на лицето кои обично ми се појавуваат кога сум повеќе на сонце. Додека бев бремена ми се појавија и мислам наредниот ден откако се породив се повлекоа. Кај сите е различно со флекиве. Кај некои одма се губат кај некои не
Дали на некој му има дојдено циклус еден месец после пораѓај ( со царски во мојот случај). До сега крварењето ми беше бледо црвено, кафено, некој денови и немав воопшто, а денес свежо црвено и со парталчиња. Или ако не е мензис, нормално ли е такво крварење после месец дена?
Породена со царски на 05.01, менструација добив на 20.02. И да, тогаш имав свежо црвено со мали парталчиња, веќе следните месеци само крв имаше.
Па незнам чудно ми е дека апла црвена крв и неколку парталчиња. А и некој симптоми имав предходниве два дена кичма ме болеше и градиве некоја чудна болка различна од предходно. А можно е ако се чистам така свежа крв?