Не верувам да ти има дојдено, по мое рано е. До 40 дена апла е чистење (има исклучоци, не велам не) И кај мене во првите 40 дена различни бои, изглед и мирис сменив. Така да теши се дека не е. Мене пред некој ден на плажа, прв ден само што стигнавме како менструални болки, и кога видов неколку кафеави капки. Леле реков еве ја дојде, баш на одмор, ќе ја стрижам ама не, пак лажно беше… Со датумов, интересно сме. Јас сум 06.07. Ќерка ми 07.06. А твоето 07.07. Иван/Ивана да не го крстивте?
А јас 05.07  Не. Не е Иван. Имавме две имиња и кумот пресече. Иначе, во однос на крварењето, тоа беше една локва да кажам крв и 2,3 парталчиња, после тоа немаше. Еве денес пак кафеаво. Еве да се тешам дека не е добиено, па друго ме копка нормално ли е после месец дена свежа крв да истече?
Нормално е да, не за џабе се тие 40 дена. И на молитва ако одите да си земате, попот во пеењето ќе ги спомне тие 40 дни. леле со датумиве, сето емотивни ракчиња и едно близначе!
Доцна ти одговарам ама нормално е. И јас сум со царски, ми дојде втор месец по породување (недела дена по 40 дена), еве сега третиов месец по породување пак ми дојде.
Јас се породив на 2 јуни а циклус ми дојде на 19 јули што значи после медец ипол.На 17 август ми дојде дојде втор пат.Секој организам е различен,некои порано некои подоцна
Женски дали шрв.циклус треба да е многу темен? Скоро па црно? Не знам дали сум добила или е нешто друго
Здраво, се породив царски на 21.01, на 12.06 добив прв пат по породувањето, наредниот месец на 14.07, овој месец сеуште немам добиено. Не доам. Дали некоја имала слично искуство?
@Emotional123 мене ми беше така темен ама знаеше да смени некој ден @SmartyWifey не очекувај сеа на почеток да добиваш точно според датум уште не ти е стабилизира о телото, треба 2/3 пати да добиеш па после ќе гледаш датуми
Daaa mene mi kasnese duri 14 dena a bebe mi imase tri meseci mislev pak sum trudna ama si dojde, mu treba vreme pa ke si go fati redot
Јас секој ден на темава висам. Освен малку виснато над раната што имав, по некои 20 денастомакот ми беше спласнат. Денес гледам рипнал како да сум 5ти месец трудна. Плус осеќам и болки кај раната. Ќе остане ова вака или што се дешава?
Ne bi trebalo. Jas bev 21-22kg zdebelena ni mider nosev ni nisto po okolu 3.5-4mes od poragaj sum na stara kilaza stomak ramen maltene bez preklop. Ne vezbam nisto samo sto plivav dur bev na odmor vo denot saat-saat ipol gledav da mi se sobere ama onaka labavo plivkanje zenski i grbno ne neso da se forsiram.
Kade da najdam dobar pojas za posle bremenost, ne mider, i kade da najdam waist trainer? Pojasot znam moze odma posle poroduvanje da se nosi, a waist trainerot 6 nedeli posle poroduvanje, i dvata vo kombinacija sakam da gi koristam. Kako da odberam golemina?