Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    3.158
    После колку време почнавте да вежбате? Природно породена без епизиотомија се мислам да почнам иако поминаа само 12 дена. Има некоја што почнала одма да вежба? Јас си вежбав пред бременоста и ми фали сега

2. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Скоро 6 месеци породена, избелени се малце. Немав многу ама почнаа да белеат сами, не мачкам ништо.

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.595
    Стрии немав, но линеа негра ја имав доста време после пораѓај. Сигурно после 6 месец некаде почна да бледнее. Сега еве бебка скоро 9 месеци ќе прави ја немам веќе.

На dromka и Juicy им се допаѓа ова.
  4. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    204
    Дечки едно прашање доколку има паталец како мене :) Тие што имавте високи д-димери во бременост и примавте терапија после колку време по породувањето ви се нормализираа? Јас сум породена со царски во септември, имав терапија после тоа уште 10 дена и дури вчера стигнав да ги проверам и пак се високи 3200. Почнав да се сомневам во резултатите на трансфузија на Клиника стварно. Нема никаков пристап до лекар само може лабораторија да ти направат.

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas primav 3 nedeli posle poragaj fraxiparine. Dali posle tie 10 dena proveri ddimeri? Mene po carskiot prvo mi dadoa 2 nedeli pa proveriv,bea visoki seuste i mi gi prodolzija

6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    8.703
    Од 5ти месец примав фраксипарин, после царски една недела клексани. Испитав димери месец ипол после пораѓај, вратени во нормала беа. Инаку во Авицена си бев, не на клиника

7. Danicka00

Danicka00 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    236
    Здраво, побарај си од општ матичен упат за хематологија, ќе ти направат испитувања на крвна слика и ддимери и ќе ти пишат извештај. Мене по еден месец ми се симнаа. По природен пораѓај ми беа 6200.

На *Milicka* и НМарија им се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Рано е. Почекај месец и пол (40 дена), да се врати матката во нормала и да престанеш да крвариш. Секој доктор ќе ти каже вака.

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    3.158
    За прв преглед бевте точно на 40 дена или може и порано? И прегледот е со абдоминално ехо?

10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Ја бев на 40 дена, ми рекоа за еден месец пак да отидам, не ми беше зарасната раната (царски рез). Инаку со вагинално ехо ме гледаа.

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    1.381
    Јас бев после 40дена некој ден , со абдоминално ехо ме прегледа ( природно породена ) па сега треба кога ќе наполни моето 4 месеци на 06.12 ќе одам да ми земат пап тест.

12. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    15.537
    Цела бременост примав клексани. После породувањето ми рекоа да испитам за 10 дена и беа високи. Примав 14 дена терапија и на следното испитување беа ок. После тоа не сум проверувала аи не знам дали треба.

13. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Здраво мамички можеби не сум во точна тема, после пораѓај крварев околу 25 дена и крварењето прекина целосно, потоа кај 45 ден по пораѓајоѕ пак имам мало крварење, закажав на гениколог ама сакам мислење да слушнам искуство дури да одам.

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    8.703
    Стомакот после царски, после колку време ви се врати во нормала, ако се враќа воопшто?! 20 кила ослабев, се вратив на стара килажа, а тесните панталони се уште не можам да ги закопчам :?:

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    После 1м горе долу.

16. Ivana-Iva.94

Ivana-Iva.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    314
    После колку време од царскиот може да се носи некој мидер или појас за стегање на стомакот? И ако може да препорачате некој од кој сте задоволни.

17. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Здраво. Ако може да ми кажеш како ослабе 20 кг? Вежби, диети?
    Јас 1.5 година како сум породена и неможам да се вратам на старата килажа. И, јас треба да ослабам 20 кг. ;(

18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    8.703
    Јас останав бремена со 62, на ден на пораѓај имав 82, сега сум 60, бебе има 4 месеци и 10 дена.
    Пробав да вежбам ама искрено имав болки и прекинав. Пред да останам бремена бев ептен во форма, 4 пати неделно имав интензивни тренинзи.
    Е сега после пораѓај слабеењето се должеше исклучиво на исхрана. Јас од никогаш не сум била многу по јадењето ама благо си кркав порано.
    Значи максимум 2 кришки интегрален, ржан леб дневно. Благо ништо, еден ред црно чоколадо. Во глобала за доручек претежно јадам овесни снегулки , за ручек си јадам регулар тоа што имам ручек, за вечера ако не сум јадела леб, 2 кришки леб, ако сум јадела, јадам оризови галети. Тестенини, компири, пржени работи, не јадам. Грицки не јадам, до душа никогаш не сум ни јадела. Сокови не пијам. Ако огладнам меѓу оброци, бадеми или лешници јадам. Овошје една банана или јаболка дневно. Многу јогурт, кисело млеко, урда, 4 литри вода дневно, цвекло, морков рендана салата скоро секој ден.
    Исто така дојам, па секако и тоа има голем удел.
    Сепак иако имам 2 кила помалку од пред пораѓај, се уште не ми се точни 36ка панталоните што ги носев претходно.
    Само исхрана да се среди и мислам ќе ослабеш без проблем.

На lilo, Bubamaricka и Bebac им се допаѓа ова.
  19. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Ти благодарам многу на одговорот. Се надевам дека ќе се вратам и јас во форма.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Da ne me razberes pogresno ama hormonalen status imas li praveno posle poragaj

Moe mislenje e deka ako cuvas bebe doela ili ne posle poragaj ima da oslabe se. Jas so 62 ostanav trudna,na poragaj 83...za 4 mes se vrativ od nisto na 62, sega sum 58 bebe ima 8.5 meseci. Jadam se i svasta i vo izobilie dorucek rucek veceri uzinki blago cipsovi se...ne vezbam nisto osven sto setam so bebe i ja ljuljam za zaspivanje. Ne moze da ne se simnat kilata koa bebe e bre aktivnost sama po sebe, pa kade e i gotvenje sto za bebe sto za nas,sreduvanje po doma i slicno. Porano dojdi si od rabota najadi se legni si,sega i noke ne se lezi ko sto treba ne preku den

На Kaja991, i13dk, Dee*Tee и 3 други им се допаѓа ова.