Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    8.702
    Јас и ти исти со килаживе. Ама мене не ми се ризикуваше со јадење многу :D:D

2. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Не те сваќам погрешно, туку се согласувам со тебе.
    Јас и на мм и на мајка ми им кажувам кај мене нешто не е како треба? Некој хормон. Тие ми се смеат. И, ми викаат ти јади и после крив ти е хормон.
    Еве пример: јадеме со мм. Јас ќе изедам количина ( порција ) поголема од неговата. За два саати јас повторно сум гладна.
    Синко, нека е жив и здрав. Многу темпераментно дете е. Има скоро 19 месеци.
    И како бебе, беше многу захтевен.
    Јас, мислев дека за два месеци ќе се вратам на старата килажа.
    Од толку работа по дома, со мало дете, а да неможам да ослабам е многу чудно.
    Кажи ми ако знаеш кои хормони треба да се испитаат?
    Никогаш немав проблем со килажата.

На Pacient srna и nevermet18 им се допаѓа ова.
  3. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Извини ќе се умешам. Тироидната да ја провериш не само хормоните на тироидна него и ехо на тироидна да направиш. Таа најчесто знае да прави проблем со килажата. Другарка не спортување не внимавање со исхрана се проба и никако да мрдне надоле. На крај испадна проблем со тироидна, се и се регулира откако си почна со терапија. Поздрав:hug:

На nevermet18 и Bebac им се допаѓа ова.
  4. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Ти благодарам. Ќе проверам обавезно. Поздрав :hug:

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    I jas ke ti ja kazev tiroidnata prva ama i ostanatite ne e na odmet sea ne gi znam ne sum strucna ama imam drugarki sto isto po poragaj ne mozea da oslabat pa ispadna hormoni. Jas nikogas ne sum imala problem so kilaza niti sum vezbala a sum jadela sto sakam koga sakam. Generalno okolu 60kg sum bila od sedenje doma u korona kaciv pred da zatrudnam a i in vitro bev. Ama so lifestyle promenata zvana bebe ne moze da ne se simnat osven ako nemas doma kukna pomosnicka i dadilka:D

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Мамички бебе е 8 месеци. Јас си се поправив во бременоста 15 кила и 10 ослабев одма. Како што минуваат месециве се утепав од јадење и благо и количински и сега на ништо не личам.Си викав ајде да јсдам да има бебе да цица ама претерав. Како бремена да сум од што се здебелив.
    Кажете како да ослабам. Дајте предлог на точно пропишани оброци.

7. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Vidi kaj ana stojanova ima online vezbi i isplanirani obroci nedelno, i kako pravilno da se izveduvaat vezbite, osum nedeli trae vezbanjeyo plus osum nedeli gratis pristap do vezbite sto se vkupno 4 meseca, okolu 1500 denari e ako platis odednas, ili dvapati po 900.
    Jas uste nemam tri meseca od poragaj cekam da pominat, baska pocnuvaat od pocetok na februari i togas ke imam 3 meseca. Drugarka moja uplati i vezbase mesec dena, i ishranata od tamu, i oslabe 4 kila vo toj mesec

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    8.702
    Гледам си ми го лајкнала постот како сум ослабела, знаеш горе доле што јадам.
    Мој предлог пробај еден месец со таква исхрана со мојата.
    Сабајле јади овесни снегулки со јогурт, ручек протеински нека ти биде месо со салата и вечера интегрален леб со намаз некој, хумус, зденка или урда. Исфрли благо, грицки, сокови, јаглехидрати, јади многу зеленчук, пиј многу вода и за месец дена нема шанси да не симнеш килажа
    Ова Ана Стојанова програми и слични на нејзе мислам дека е за џабе пари фрлање кога сите знаеме од што се слабее, а од што се дебелее.

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ednas zemav jas meso i salata da jadam edna nedela za rucek pred edna svadba pogladna vo zivot ne sum bila...svaka cast kako izdrzuvate pa uste i so bebe na takva ishrana. Jas sinoka cips,pivo(bezalkoholno) i pola milka od golemite mavnav

На Katerina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Леле мајки првата бременост ја почнав со 58 и стигмав до 70. За точно 7 месеци смалив до 51 (ова е мојата првична килажа како што си ја носев на времето). Вторава бременост ми беше ептен поразлична се некако ме тераше на јадење. Се отепав од јадење и пак стигнав до 70 . Еве сега мн потешко симнувам . 6 месец 60 кила сум. Цело време викам ќе почнам диета ама тешко:rofl::rofl: меѓу другото за да ослабам јас треба да не јадам бел леб, никакво благо, компир и банана не, млеко не само јогурт и тестенини не. Ова се испостави мн добро кога симнував прв пат кила

На Chuchanov му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    8.702
    Јас никогаш не сум била некој јадач. Единствено благо ми беше слаба страна ама во 5ти месец ми открија качен шеќер и од тогаш како исфрлив, некако не ми се јаде више ни благо.

На Chuchanov му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Блазе тебе,јас си јадам после бременост а сега сакаме второ испитав скриен шеќер немам,ама морам од старт да пазам за исхрана

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.900
    Допаѓања:
    4.776
    дали некоја трчача додека доела? читам дека се лачела млечна киселина во млекото...? а сакам да почнам да трчам, затоа што пред да останам бремена редовно си трчав ... ќе се консултирам и со стручни лица, чисто ме интересираше дали има некој искуство да сподели :)

14. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    So 60kg ostanav bremena, 75 na pragaj. 2 meseci od poroduvanje 62kg. Vase mislenje, ok li e?
    Da napomenam, zabremeniv so 5kg visok. Vmimavam so jadenje, vo smisla blago, leb, gazirano i gricki ne, drugo se i redovno pojadok, rucek, vecera, izmegu uzinki. Fizicka aktivnost nikakva.

15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не верувам да има разлика меѓу трчање и вежбање во врска со лачење на хормони или каква и да е таа киселина. Секој ден вежбам со бебуш, немаме проблем со доењето.
    Плус, да си се пофалам, телото до сега не ми е било во олку добра состојба. Целата сум истонирана, стомачни дури почнаа да ми се исцртуваат. Нема појака теретана од детево, толку му е интересно да го користам како тег што додека не папсам не седнуваме за пауза. :D

На pamelche и Pacient srna им се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ne znaev kade da prasam pa aj tuka...prva menstruacija po poragaj kakva e? Jas mislam deka dobiv,bebe mi e 9mes ama ova e mn malku eden den kafeavko....mislam poise imase prv prv pat koa dobiv. E sea denovive strasno se iznervirav deka korona fativme moze i zatoa vaka dojde e stoznam....kaj vas kako bese?

17. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    4.421
    Кај мене беше исто како пред да останам бремена,си траеше 5-6 дена и крварењето беше како и претходно...ако ти дошло сигурно ќе е исто така и кај тебе

18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    А пред доаѓање имавте ли симптоми како порано?

19. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    5.360
    Исто, кафеавко малку ден два, добив месец ипол после пораѓај ама проследено со огромни чудни болки во стомак. Ја мислев којзнае што ми се дешава, се исплашив ептен ама ете добиено било. Така и остана, пред добивање и во овулација ме корнат јајници, имам обилно и ми трае околу 7 дена, а предтоа само 4 ми траеше и немав скоро никакви болки.

20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Нема правило каква ќе е првата менс после пораѓај.
    Кај мене количински беше иста.
    А симптоми и ПМС значително ми беа намалени. Не бев нервозна, не ме болеа гради пред добивање.