Промени го начинот на исхрана, не мораш да си на одредена диета. Прочитај колку калории плус ти се потребни како доилка не мораш да внесуваш енормни количини храна. Избирај поздрави опции и тоа е тоа физичка активност колку кожеш повеке др нема
Ааа сум како не сум имав 88 на крај сега имам 67 така нешто. Ама не сакам сакам уште. Работата е што се навлеков на благо додека бев трудна и никако неможам да се откажам макар крем до лажица морам да јадам нешто благо.
јас дојам, три ипол месеци е ќерка ми, кога бев на контрола после 40 дена прашав дали смеам да трчам и одма почнав, уште не сум вратена на старата килажа како пред бременоста имам уште 5 кила плус ама почнав да слабеам, заради доењто не држам диети, внимавам колку можам и трчам редовно. ако си природно породена можеш да вежбаш не се симнуваат така лесно како пред бременост, барем ја имам таков впечаток, ама давам се од себе
Па и ја сум тука некаде + - 5 кг. Ама некако тешко ми оди неможам и готово. Ќе почнам и јас некаква физичка активност не бива веќе вака
ќе ти дојде топ, како време за себе ми е тоа ) иначе, те разбирам јас секогаш сум била слаба, ама во бременоста качив 18 кила и сите ми викаа дека коа ќе се породам одма ќе ги снема, ама кај мене не беше баш така , со 70 отидов на пораѓај, родив скоро 4 кила дете и кога се вратив и застанав на вага се шлогирав имав 68 буквално со речисти истата килажа се вратив од болница сега сум 57 и уште не можам да се поднесам
Штом си ослабела толку, значи си на добар пат. Немаш потреба од совети, продолжи да правиш/јадиш исто што и до сега. А шеќерот е исто што и дрога. Ствара зависност ако го јадиш секојдневно. Единсвено решение е да се контролираш колу што можеш и барем да избериш поздрава варијанта како на пример урми, темно чоколадо. Мене најлесно ми е пример да немам дома ништо благо за да не паѓам во искушение.
Ова е просто невозможно. Не само што бебето било 4кг, туку плацента, плодова вода 7-10кг некаде се треба да тежи заедно. Си се мерла на различни ваги можеби.
Незнам и јас исто. И не што не слабеам него и се дебелееам. И сите ми викаат рано е со шетање ќе слабееш како не. По цел ден не застанувам и шетам со бебе и се и пак се дебелеам Јас сум скоро 2 месеца породена ама пак. И последниве 2 недели внимавав на исхрана и пак се здебелив. Незнам зошто И јас сакам совет и некој со слично искуство да сподели
Јас ќе ти ја предложам апликацијата MyFitnessPal за пресметување на калории. Можеби внимаваш, ама можеби внесуваш повеќе калории од потребното. На апликацијата внесуваш што јадиш, или скенираш ако е готов производ од маркерет. Имаш и колкав треба да ти биде потребниот дневен внес на јагленохидрати, протеини, масти според твојата тежина. Гледај да не претеруваш со јагленохидрати. Имај во предвид ако доиш дека дневно губиш додадни 400-500 калории.
Znaci pocekaj ke se simnat i ostanatite. Jas se zdebeliv 22kg vo bremenost,veke na 4ineso meseci na bebe bev vratena na starata kilaza pred bremenost ama u korona. Posle produziv da slabeam i simnav use 5-6kg znaci vakva ni na svadbata ne bev. Bebeto e 11.5mes ama jadam se sto ke mi tekne koga ke mi tekne....cips,blago skoro sekoj den
Да ама сега некако како да ми стагнира килажата. Ќе вадам благо и леб од мени, тоа е. Е и јас немам дадилка и чистачка па џабе е... Стагнира тука на 67
Daj si use nekoj mesec ne se stresiraj taka ne se siminjaat Edit u momentov cipsy chilli iam u raka od golemite sto ke bide cel izeden i pivo bezalkoholno
Епа бебево не запира. Станува сабајле и по цел ден 300 на саат. Пример земам јадење да и правам во кујна, таа 10 пути ќе се домкне до кујна ја 10 пути ја враќам на другиот крај на дневна, да не ми седи залепана на нога дур и правам. Ова пута 2 пати дневно, од завчера пута 3. После рипаме на Тоше Проески и Дарко Биберко секој ден по саат. Па на спална се превтуваме уште саат. Ќе седнам кафе да пијам на земја, таа се пентари по мене, јас пак земи ја стај ја на ппдлогата нејзина на друг крај од дневна, 5 пути така во едно кафе. Па со количката надвор саат време по улици, и така. Ќе ослабиш не се секирај, и јас прашував пред 4 месеци кога го снемува стомакот од царски, сега не стомак, ништо немам.
И кај мене истото се случи,на денот на пораѓај бев 76, кога се вратив дома после 3 дена само 3,5 килограми бев ослабена (иста вага) само бебето беше 3.1 кг…Сега сум на старата килажа, лесно симнав ама сакам уште 2 кг помалку и не оди ни нагоре ни надолу.
исто и ја на иста вага се мерев, мислам брзо ги симнав уште 5 првата недела и после застанав... знам дека изгледа невозможно, ама неам зашто да лажам на форум ... очигледно се случува баш на мене