Се породив во меѓувреме, т.е пред две недели. До сега успеав да ги симнам тие 7 кг што ги качив во бременоста, е сега за надоле ќе видиме како ќе оди. Не јадам многу, вода пијам доста ама проблемот ми е што јадам благо скоро секој ден по малку. Сакам да се одвикнам од благото и така никогаш не сум била некој зависник од благо, ама нешто ме тера да каснам. Со вежбање планирам да почнам од 1.Јули, таман тогаш ќе поминат 6 недели од породувањето. Има ли некои други мајки што вака се мачат како мене да изгубат некое кило ?
Барав, ама не ја најдов темата за крварење по породување. Породена сум пред 15 дена, досега крварев по малку, ретко крвта беше свежа и црвена, повеќе беше бледо црвено, розево, жолто. Денеска почувствував деками потече нешто многу, кога видов, големо парче ми испадна, со свежа крв и баш чудно на изглед. Отприлика парче околу 10цм,а тесно. Сега имам пак крв, ама не тече обилно, туку онака само на бришење. Ѕвонев на матичниот, не се јавува дека сабота, колку е страшно, дали да одам во болница? Имала ли некоја ваква ситуација, да одам одма или да чекам до понеделник?
Jas. Bev na pregled, krvarenjeto bilo od matkata i do 6 nedeli bilo kao normalno. Ne mi dadoa nisto od lekovi.
А исто ли имаше парче? Моево кога го гледам сега е како нешто испреплетено како со конци, баш е чудно.
Јас имав такво исто големо парче ама 3 дена по пораѓајот додека бев уште во болница, прашав доктор рече дека е нормално. Веројатно си лежела па се насобрала крв.
Се породив пред еден месец но веќе две недели со крварењето имам и зелен секрет помешано .. дали некоја има слично искуство ?
Дали доеше додека вежбаше ЕМС и дали има влијание врз лактацијата? Би сакала да пробам, ама не знам да не е штетно додека се дои…
Не ти треба. Јас зедов од медикус хелп мидер, 2 пати дали го ставив. Ако мислиш дека ќе го носиш овој од медикус е супер околу 1200 денари.
Не ти треба, сам ќе ти се повлече стомакот. Јас се здебелив 22 кила, сега ни стомак ни мевце имам на мене
Доев додека вежбав, не најдов научни докази дека е штетно а кај што вежбав им кажав. Имало и други што дојат и вежбале и пред мене, иако немаа став тамошните, на волја и одлучување на нас, вежбачките оставаат. Едвај чекам да се породам и пак да вежбам, најискрено. Мислам дека смао треба да се напојуваш најмногу што можеш, како и со обично вежбање при доење, ништо различно. Со ЕМС само не трошиш саат ипол за вежбање туку 30 минутки а го имаш ефектот од тој саат и кусур обично вежбање.
Bebe utre pravi 2meseci jas sum -13kg. Na poragjaj me izmerija 100 sega sum 87 no iste ne mozam da se podnesam. Edvaj cekam da stignam do 75 valda ke gi simnam do fevruar pred da trgnsm na rabota
А дали има некоја како мене, или само ја сум ,, изрод,, да се поправа после пораѓај? Буквално сум подуена како жаба. Додека крварев првите три недели кг си паѓаа, престанав да крварам и почнав да се подувам. Инаку пијам премногу вода, газирано немам пробано скоро 5 месеци, алкохол,кафе и цигари не, секое утро јадам овесни со јогурт, ручекот си го готвам обавезнл е течна храна, со 1-2 кришки леб, салата, навечер пак е нешто млечно. Знам да каснам малку повеќе благо, јадам овошје, јаткасти доколку осетам глад. Мислам дека и водата што ја пијам се лепи за мене Чекам бебе да почне со цврста храна и да барам некое чаре.
Zdravo da prasam za mislenje, sekako ke se konsultiram so ginekolog posle carski koga smee da se vezba, pred bremenost aktivno sum vezbala pa me interesira iskustva. Fala
Јас почнав после 3 мес ама ме болеше раната. После тоа ми збесна бебето,па не продолжив, а активно вежбав порано, 4 пати неделно. За стомачни 6 мес после царски никако. Друго можеш.