Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.513
    Еве после 5 и пол месеци болките малку се намалија. Плус почнав да пијам колаген па ќе видиме дали ќе има ефект. Да појдеш на ортопед?

2. pineapple93

pineapple93 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    179
    Ќе почекам уште малце таман малава кога ќе треба да ја носам на ортопед ако не ми помине до тогаш и за мене термин ќе закажам, а дали може колаген да се пие додека доиш?

3. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.513
    Јас дојам. Ми одобри доктор.

На pineapple93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    Кој колаген го користиш?

5. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    1.642
    @le.soleil и мене ме интересира кој колаген го користиш?дали си задоволна?

6. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Мајки јас пак сум ослабена почнувам да се плашам. Останав бремена со 54кг на пораѓај заминав со 64кг, а денес 6 недели после пораѓај имам 51кг. Тоа е -13 кг за месец и пол. Премногу сум ослабена кажете некое чаре:(

7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ke si dojdes na sebe ne se sekiraj. Jas bev zdebelena 22kg pa posle oslabev poveke od toa. Koga prestanav da dojam si se vrativ na standardnata kilaz

На Discovery му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.505
    Се поправив 6кг цела бременост, од 56 на 62, за 2м по пораѓај да имам 50кг. И така терав 8м, јадев ама никако да качев. Потоа почнав да се враќам, сега по 11м по порагај имам 57, ама и мешко многу ми рипна и ми е ептен мек. Ме нервира.

На Discovery му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Очајна сум, ова не го очекував.

Пред бременост варирав од 59 до 63кг, а во деветти месец бев 78 кг, значи минимум 15кг качив во бремениста . Пазев што јадам но не се движев и ми останаа вишок кила. После пораѓај се вратив дома со 5кг помалку, уште некое кило задржана вода отиде првиот месец, но останаа 7-10 кг вишок.

Среќа и поддршка најдов во темата "морална поддршка за сите што сакаат да ослават" па за 3 месеци без многу пазење ослабев 5кг. Веќе еден месец одам и на фитнес и колку повеќе вежбам толку појасно ми станува дека телото никогаш нема да ми биде како пред бременост
    - вишок кожа на стомакот што не знам дали и колку ќе се собере, 4 месеци поминаа од пораѓањето
    - една две стриички под папокот
    - целулит немам само на ушите, цела сум налепена
    - лузната од царскиот што нема да помине никогаш
    - градите ми се меки, никакви, нема ни трага од цврстите гради пред бременост
    - цела сум мека, ко тесто
    - ми паѓа косата
    - таква каква што сум, немам никаква желба за секс и тоа е тоа што најмногу ме загрижува

Сакав уште едно дете, но после ова, се си мислам дека нема психички да издржам уште една бременост. Не дека некогаш сум била топ модел, ама овој изглед ме удира на психа. По цели денови гледам пластични операции и третмани и секој ден одам во фитнес.

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mrchendajzer

Mrchendajzer Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Истата качена и симната килажа по бременост ја имаме, стриите.. Пола коса одпадната, 5ти месец по бременоста и дојам и не ни можам да најдам време за вежбање дека бебе нон стоп во раце и пола ден сами двете дома, кога слушнав другарка ми покасно породена се врати на пп тежина се разочарав, но знам дека ќе помине време и ќе биде ок

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.268
    Допаѓања:
    18.386
    Дај му бар 9 месеци на телото да се врати како што било. Никогаш повторно нема да е како што било,но делумно. Јас се вратив на старата килажа но телото не изгледа исто. Дали доиш?

На Srcka28, Knizhevnik11, Maca Macka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.057
    Допаѓања:
    21.449
    Потпишувам. :nod:

На Knizhevnik11 и kikikikirika им се допаѓа ова.
  13. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    За жал од нервозите а и заради други причини (бебе слабо цица, сака шише) пред некоја недела ми секна млекото. Затоа и почнав диета, веднаш штом секна.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775

Имаш премногу големи очекувања. Од еден месец вежбање и диета сакаш да бидеш како порано?
    Малку потешко тоа. Прво, на телото му требаат барем 9 месеци да се врати донекаде на она што било пред бременоста. Второ, конституцијата може да се смени. Лузната никогаш нема да помине, ама лузната е најмал проблем. Хормонските промени се виновници за виснати гради, вишок стомак и целулит.
    Продолжи со вежбање, ќе ти треба подолг период да се затегнеш, ама ќе се затегнеш, сигурно, но за жал, вишокот кожа на стомакот тешко се средува само со вежбање, ама тоа зависи и колку била растегната кожата во бременоста и дали постои дијастаза. Косата ќе престане да паѓа за некој месец, и либидото ќе се врати штом се средат хормоните. Дај си време, ниедна жена веднаш после породувањето не изгледа исто како пред бременоста.
    Уште еден совет, не се изгладнувај. Те читам во темана за морална поддршка, премалку јадеш, ќе ти се врати како бумеранг, особено затоа што вежбаш, може да ти се одрази на здравјето. Ќе снемаш сила и енергија кога ќе ти бидат најмногу потребни и ќе ја вратиш килажата кога ќе прекинеш со диетата. Одбери начин на исхрана кој ќе ти остане доживотно, балансиран режим при кој ќе си дозволуваш и junk food, a не диета која трае месец-два.

На Knizhevnik11, Jordanovska-K, kikikikirika и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.499
    Допаѓања:
    8.686
    Јас сум 4 кила послаба од пред да останам бремена, а не ми е исто телото. 16 месеци откако сум породена. Најтесните сукњи, 34ка што ми се, не можам да ги закопчам кај стомакот. Каишот го закопчувам на едно дупче полабаво.
    Никогаш нема да ни бидат исти телата како пред, нереални се очекувањата дека некогаш пак ќе изгледаме исто ко пред бременост.

На LiquidLuna, Sofi.ja, Jordanovska-K и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.991
    Исто сум ко тебе моментално и потполно те разбирам.
    Јас па се породив пред 3 месеци втора бременост со близнаци. Ниту пак планирав да останам трудна пак а не па со две.
    И јас сум исто разочарана каква сум иако имам 58 кг и се вратив колку толку ама телото ме убива. И кога се гледам таква никаква и плус и лицето ми се измени знам да се затворам во соба и да плачам.

И јас како тебе веќе 1 месец вежбам но мислам дека е релативно мал период за да се вратам барем малце од тоа што бев затегната колку толку. Дека ке бидеме исти знам дека е невозможно.
    Си дадов збор дека ќе издржам и дека во јуни со константно вежбање ќе ги видам резултатите. Така да мајка вежбај и ти, и те чекам тука да ме тргнеш да видиме што ќе направиме до јуни. :muscle::)

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.791
    Да ми препорачате мидер?
    Купив еден 600-700 ден на НББ, но не сум задоволна.
    Баш делот кај што ми е виснат стомакот не го стега од погоре почнува да затега...

18. Bravenewmama

Bravenewmama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2020
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    93
    Мајки со два царски, кога почнавте со вежбање (мислам на лајт вежби и тегнења)? Се ме боли не се издржува, башка имам потреба ми се вежба. :D

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Лиска само.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Doktor F