Јас мојот околу 2000 го земав, дозволуват. И баш сум задоволна, пробав 3-4 модела и овој е баш супер, дупло матријал има баш кај стомакот и почнува баш од доле... Имам 3 од различни места од овој сум најзадоволна.
Од 3ти месец почнав со вежби по 10 минути а сега сум 4ипол месеци почнав и со тегови од 5кг и со вежбање од по 20 до 30 минути.
Дај кажи како се организираш и што те мотивира. Со исхрана веќе почнав ама со вежбање се е од утре Никако да почнам. Кога бебе спие не можам зашто многу лесно се буди и треба ептен да внимавам и без музика да вежбам. Кога е будно гледам максимално да сум со него, да си играме пееме… Не знам во кој дел од денот да го вметнам вежбањето
Јас сум со близнаци и уште едно 2 годишно Ама поголемото го чува свекрва ми додека не тргне уште малце во градинка. Вака значи кога станувам сабајле го облакам поголемото го спремам и со маж ми искачаат. После тоа ги хранам бебињата ги пресоблакам си играме пееме и така се додека не заспијат накај 8ипол. Во меѓувреме правам нешто за јадење и каснувам на брзина . Е кога ќе заспијат тогаш вежбам. Они спијат во друга соба јас во дневна вежбам. Мотивација имам одкако се видов во огледало после втор царски. Јас секогаш бев слаба никад ни диети не сум држела ниту пак вежбав а бев супер . Е тоа се се промени и не можев да се помирам со тоа каква сум( не бев дебела да кажам ама стомакот ме нервираше ужасно и тие малце килограмишто ги имав). Одкако се породив со првото не се замарав многу да ти кажам ама со близнаците сега да. Бев 60 кг одкако се породив со вторава бременост па варирав овие 4 месеци и сега сум дошла до 58.7 и мислам дека уште сум ослабена зошто се приметувам во огледало. Работата е што и да држиш диети и да слабееш пак ќе имаш вишок кожа од царскиот ( особено кај стомакот и ќе си имаш целулит). Мораш да вежбаш не за летоска во купачи каква ќе бидеш не за маж ти туку лично за себе! Се мотивирам со тоа што викам ќе ги видам резулатите во лето издржи.Јас почнав и здрава исхрана. Јас никогаш не сум јадела здраво секогаш буреци пици хамбургери итн. Е сега знам и јас да каснам нешто не здраво ипак ама не толку многу може ме следиш во морална поддршка за слабеење. Сепак здрава исхрана и да најдеш време барем 20 минути 4 дена во неделата ќе видиш разлика. Пробај кога ќе спие бебето да вежбаш или кога ќе се врати маж ти од работа. Барем 20 минути во текот на денот. Првин полесни вежби па после потешки. На YouTube можеш да си најдеш има милион видеа. Значи чим можам јас со близнаци и со уште едно дете веруј може секој.
Оооуууччч. Со 3 деца. Јас со едно не можам да се организирам. Лигава сум! Сега ме измотивира немаш појма колку Утре почнувам, ќе пробам првата дремка кога му е во 10ипол, тогаш поцврсто спие. Најдов веќе видеа пилатес, се ми е спастрено во папка на youtube. Само тебе да те прочитам ми фалеше и дефинитивно од утре ќе е. Ете ја најдов мојата мотивација Кога ќе ме мрзи ќе си речам долл со близнаци може јас со мирно бебе едно дома не можам, е нема! Фалаа ти премногу Кога ќе снемам мотивација ќе те тагнам да ми удреш еден шамар
Ти само вежбај, сите ќе те мотивираме Не ме читај мене, ни вежбам ни ќе вежбам ама за мотивации прва сум
Zdravo mamickii Bebuska e 4m, ja dojam, no pred nekoj den pocna kosata strasno da mi paga. Proveriv krvna slika, vo red mi e i neznam sega dali smeam da pijam nekoi apcinja kako na primer na solgar tabletkite za kosa, nokti mislam bea.. Strav me faka nekako, premnogu pocna
Тоа е од хормоните. Мора да падне. Јас би ти рекла џабе ќе даваш пари на препарати, ништо не помага. Неколку месеци ќе гледаш влакна насекаде, али тоа е, сите поминавме.
Dali ova vazi i za majki sto ne dojat? Jas sakam da odam na frizer naredna nedela, zasto lezev doma cela bremenost i pobelena sum cela, baska porasnata mi mnogu. Citajki ve, ocekuvam i jas da pocne da paga i togas sakav da ja sisam. A mnogu bi sakala da ja satiram vaka dolga..
Веќе членката ти одговорила. Доењето нема врска. Хормоните од бременост се тие, сите ги имаме. Еве мене на пр.почна после 2-3 месец да ми паѓа и паѓаше добри 3-4 месеци. Престана еден период. Сега сум како новороденче, со нова коса, кркми (шишки) Ама пак почна да ми паѓа.