Враќање во форма по породувањето

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Oct 26, 2012.

1. chocolade

chocolade Популарен член

И јас освен вода и јогурт ништо друго не пијам и го имам истото чувство на подуеност. Дали има врска со тоа што сем тазе породени?

2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Ете го моментот на моето освестување... После 8 месеци од породувањето јас уште не сум повратена на тежината пред забременувањето. Имам 4+ кг... и се што имам во плакарот од времето пред да забременам ми е тесничко и ми го мммм... истакнува :mm: моето дебелко тело. Смешно се осеќам во било кој фустан... Крива е Стара Нова година, се мислам во што да се сокријам вечер. Озбилно сум разочарена од мене.

Сакам после 2 месеци да пишам на темата- Мајки јас успеав, се вратов на мојата тежина!!!
    Ми треба желба... а мотивација нека се фустаните во плакарот кои засега не можат да бидат облечени... Дебелко сум бре!!!

3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Еве конечно се мерев точно после 1,5 месец од породувањето и имам 62 килограми,останав бремена со 58 а на пораѓај заминав со 73.Ама според мене идеална тежина ми е 55.Ама ќе почекаме некој месец да да помине дека сум со царски и ќе се фрлам на вежбање ќе пробам да ги стопам и тие вишокот.

4. joy1

joy1 Форумски идол

За 5 месеци симнав 14 кг без никаква диета.Мн движење и обврски околу бебето и другото дете :)

5. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Пред да забременам имав 65, на бокс влегов со 82 и уште одма во болница паднав на 72. Симнав за 1 месец 2 кг. Сега уште 5 да симнам и супер задоволна сум. Не внимавам воопшто, си јадам се како и кога бев бремена. Ми фали физичка активност, но се надевам сега да се стопли па ќе си шетаме со бебе.

Bufi likes this.
  6. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Sekoja cest majki sto si slabeete i imate za simnuvanje 4-5 kg. Jas samo se debeleam i imam za simnuvanje nad 15 kg. Kako da imam dupka vo zeludnik, nikako da se najadam. A i ladnovo vreme ne pomaga, po cel den doma zatvoreni. Daj kazete nekoj sovet kako barem da ne kacuvam kg, nekoja dieta, rezim na ishrana...

7. Ferfelina

Ferfelina Истакнат член

Со 45 кг затруднав :D
    До пораѓај кренав до 68 , дома се вратив со 62 кг кои ги носев 6 месеци откако се породив, не мрдав во килажа ... После 6тиот месец почнав да симнувам , нормално и обврските околу бебето се зголемија ... Сега сум 55 кг и доста е не сакам да одам веке надолу оваа килажа одамна ја чекав :)

chocolade likes this.
  8. tincemajmunce

И јас имам страшен апетит,ама се контролирам,од сабајле јадам овесни снегулки,па пијам чај за доилки,за ручек што има со малку леб,понавечер интегрални кекси од Jaffa O‘cake со чаша млеко,и после пред спиење уште еднаш чај за доилки.Во глобала е тоа,сега има некогаш исклучок да каснам чоколадо или грицки нешто.

9. Enamena

Enamena Истакнат член

Moze e malku glupavo prasanjevo, ama jas da si prasam. Vo bolnica koga ve primija odma ve izmerija i zadolzitelno mora da ja izmetat pacientkata neposredno pred poroduvanjeto?

10. joy1

joy1 Форумски идол

Мене не ме мереа

11. leona83

leona83 Популарен член

Мене ме мереа, на 2 породувања, односно пред:)

12. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Мамички, јас да ве прашам, односно гледам дека многу од вас го имаат истиот проблем, но што правите за да го намалите опаѓањето на косата? Како ја подобрувате крвната слика? Јас се бафтам со анемичност, а и бебето баш не ми е сјајно со крвната слика кога станува збор за хемоглобин. Иако пијам Тотхема, не ми помага. Што превземате вие и дали успевате да ја оправите крвта?

13. joy1

joy1 Форумски идол

Јас земам природен лек
    200 гр мед помешано со 200 г сок од морков(цеден во соковник не купен) 200 гр сок од свежо цвекло 200 гр суво гројзе и 200 гр сецкани ореви.Се ке измешаш и собереш во тегла и јади три пати на ден пред доручек,ручек по 2 големи лажици.
    Јади и листес зеленчук обавезно спанак,блитва,брокула и ако НЕ доиш магданос и нане пиј.Сите тие содржат хлорофил кој е мн битен за крвта.

ivka-slivka likes this.
  14. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Дојам Joy1, а зошто да не пијам чај од нане и магдонос ако дојам? И да, фала ти на рецептот, ќе го пробам, тебе ти се подобрува крвната слика?

15. joy1

joy1 Форумски идол

Бидејки може да дојде до прекин на млекото.

16. mariatim

mariatim Популарен член

majki care za stomakov ko 6 mesec sum :(

17. chocolade

chocolade Популарен член

Не ли е ова малку исхрана за доилка? :?:

18. tincemajmunce

Да ти кажам и јас мислев да не е малку,ама еве не е,синко си цица и супер напредува,роден е 3100 а за месец и половиина има качено на 5230,млеко си имам....

chocolade likes this.
  19. chocolade

chocolade Популарен член

Браво за вас :). Повошје и зеленчук не внесуваш или заборави да спомнеш? :)

20. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Ni mene ne me merea, samo me prasa doktorkata kolku sum imala na pocetok na bremenost i kolku vo momentot...