И јас освен вода и јогурт ништо друго не пијам и го имам истото чувство на подуеност. Дали има врска со тоа што сем тазе породени?
Ете го моментот на моето освестување... После 8 месеци од породувањето јас уште не сум повратена на тежината пред забременувањето. Имам 4+ кг... и се што имам во плакарот од времето пред да забременам ми е тесничко и ми го мммм... истакнува моето дебелко тело. Смешно се осеќам во било кој фустан... Крива е Стара Нова година, се мислам во што да се сокријам вечер. Озбилно сум разочарена од мене. Сакам после 2 месеци да пишам на темата- Мајки јас успеав, се вратов на мојата тежина!!! Ми треба желба... а мотивација нека се фустаните во плакарот кои засега не можат да бидат облечени... Дебелко сум бре!!!
Еве конечно се мерев точно после 1,5 месец од породувањето и имам 62 килограми,останав бремена со 58 а на пораѓај заминав со 73.Ама според мене идеална тежина ми е 55.Ама ќе почекаме некој месец да да помине дека сум со царски и ќе се фрлам на вежбање ќе пробам да ги стопам и тие вишокот.
Пред да забременам имав 65, на бокс влегов со 82 и уште одма во болница паднав на 72. Симнав за 1 месец 2 кг. Сега уште 5 да симнам и супер задоволна сум. Не внимавам воопшто, си јадам се како и кога бев бремена. Ми фали физичка активност, но се надевам сега да се стопли па ќе си шетаме со бебе.
Sekoja cest majki sto si slabeete i imate za simnuvanje 4-5 kg. Jas samo se debeleam i imam za simnuvanje nad 15 kg. Kako da imam dupka vo zeludnik, nikako da se najadam. A i ladnovo vreme ne pomaga, po cel den doma zatvoreni. Daj kazete nekoj sovet kako barem da ne kacuvam kg, nekoja dieta, rezim na ishrana...
Со 45 кг затруднав До пораѓај кренав до 68 , дома се вратив со 62 кг кои ги носев 6 месеци откако се породив, не мрдав во килажа ... После 6тиот месец почнав да симнувам , нормално и обврските околу бебето се зголемија ... Сега сум 55 кг и доста е не сакам да одам веке надолу оваа килажа одамна ја чекав
И јас имам страшен апетит,ама се контролирам,од сабајле јадам овесни снегулки,па пијам чај за доилки,за ручек што има со малку леб,понавечер интегрални кекси од Jaffa O‘cake со чаша млеко,и после пред спиење уште еднаш чај за доилки.Во глобала е тоа,сега има некогаш исклучок да каснам чоколадо или грицки нешто.
Moze e malku glupavo prasanjevo, ama jas da si prasam. Vo bolnica koga ve primija odma ve izmerija i zadolzitelno mora da ja izmetat pacientkata neposredno pred poroduvanjeto?
Мамички, јас да ве прашам, односно гледам дека многу од вас го имаат истиот проблем, но што правите за да го намалите опаѓањето на косата? Како ја подобрувате крвната слика? Јас се бафтам со анемичност, а и бебето баш не ми е сјајно со крвната слика кога станува збор за хемоглобин. Иако пијам Тотхема, не ми помага. Што превземате вие и дали успевате да ја оправите крвта?
Јас земам природен лек 200 гр мед помешано со 200 г сок од морков(цеден во соковник не купен) 200 гр сок од свежо цвекло 200 гр суво гројзе и 200 гр сецкани ореви.Се ке измешаш и собереш во тегла и јади три пати на ден пред доручек,ручек по 2 големи лажици. Јади и листес зеленчук обавезно спанак,блитва,брокула и ако НЕ доиш магданос и нане пиј.Сите тие содржат хлорофил кој е мн битен за крвта.
Дојам Joy1, а зошто да не пијам чај од нане и магдонос ако дојам? И да, фала ти на рецептот, ќе го пробам, тебе ти се подобрува крвната слика?
Да ти кажам и јас мислев да не е малку,ама еве не е,синко си цица и супер напредува,роден е 3100 а за месец и половиина има качено на 5230,млеко си имам....
Ni mene ne me merea, samo me prasa doktorkata kolku sum imala na pocetok na bremenost i kolku vo momentot...