Враќање во форма по породувањето

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Oct 26, 2012.

1. Nala37

Nala37 Истакнат член

Блазеси ти мама. Јас природно кога искочив од болница бев како 6 ти месец трудна:rofl: затоа и ме фати страв за царскиот.

Фала многу :l: со лесно на сите мешиња:inlove:

Anomis11 likes this.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

И јас го делам мислењето дека треба да си даеш време. Посебно задник и нозе не се стегаат најлесно, за тоа треба посветеност, правилни вежби и правилно хранење. Остави телото да се опорави малце, па после почни со вежби кои ќе ти го формираат телото. Иако бев со првото природно, ми напоменаа дека после 3 месец е подобро да се почнат вежби, а најдобро после 6 месеци после пораѓај иако природно.

elenaklasik likes this.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Јас со царски бев па докторката на прегледот после 40 дена ми рече дека слободно може да почнам прво со полесни вежби и пешачење а после нормално да продолжам со вежбање и ми напомена да не се залежувам туку што побрзо да си ја вратам кондицијата и силата од претходно. Ама ете можеби секој доктор има различен став.

Да прашам дали некоја има искуство со Тесла формер за затварање на дијастаза? Вака на интернет што гледам слики ептен ветувачки делуваат резултатите ама дали е навистина така, сепак соленки се третманите па сакам да слушнам лични искуства ако има пред да се одлучам.

Srcka28 likes this.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Добро јас не зборам за пешачење и вежби без тежина, тоа секако дека треба, муабетот ми беше дека за подигање на задник не е лесно само со пешачење, за тоа треба вежби со тежина. А за со тежина ми напоменаа дека при не вратена матка сктоз на место, а и треба време иако на ехо се гледа едно, сепак нема потреба од форсирање.

Iris-1234 likes this.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Да да, секако нема потреба од форсирање ама мислам дека вежби со мали тежини нема да се проблем ако има зелено светло од гинеколог и ако и самата се осеќа спремна. Јас 3 и пол месеци постпартум почнав со пилатес со мали тежини. Е сеа за Ким Кардашиан задник требаат големи тежини:D

Anomis11 likes this.
  6. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Девојки полека ми иде враќањево во форма:/ .. сакам да почнам и масажи да препорачате добри антицелулитни низ Скопје

Radmilla and Robbie M like this.
  7. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Девојки после колку време од царски може да почнам со одење на трака?

8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Веднаш штом ти дозволи доктор. Мислам дека после 40дена комотно можеш да одиш само не почнувај со јак интензитет туку постепено.

Shekjerna likes this.
  9. LI89

LI89 Активен член

Мајки вие што вежбате дома да препорачате некои вежби кои ги има на youtube. Моментално сум на исхрана од нутриционист и доста намалив во тежина па мотивирана сум за да вежбам дома пред да почнам со теретана или пилатес :D

10. shz

shz Форумски идол

Тука ќе пишам.
    Минатиот понеделник ми дојде циклусот и еве сеуште трае, не е многу количински ама нормално ли е толку време да трае? До кога можам да чекам па да се обратам на гинеколог?
    Циклусот ми дојде после 50 од породување, 8 месеци поминаа веќе.

11. joy1

joy1 Форумски идол

Симни си апп Female Fitnes имаш вежби за секој ден (30 дена).Имаш вежби за цело тело,вежби само за стомак и само за задник.

LI89 likes this.
  12. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Majki, koga vi prestana krvarenjeto posle poroduvanjeto? Jas tie 40 dena krvarev po malku, prvite 10 dena samo krv a posle samo ligavenje bese poveke otkolku krvarenje. Na kontrola bev tocno na mesecot otkako se porodiv i doktorkata mi rece deka ke dobijam za dve nedeli.
    Jas pak si se "ligavev" po malku, nekogas rozevo, nekogas kafeavo ama imav iscedok celo vreme. Mislam deka dobiv pred 10 dena, imav menstrualni bolki i klasicna menstruacija so krvarenje koe traese skoro edn nedela, ama eve uste imam sekon den po nekoja kapka. Do koga trae ova? So mm apstiniravme vo bremenost bidejki imav visoko rizicna bremenost ama se nadevav deka 40 dena ke krvaram pa konecnooo ke mozam da se opustam. Ama ova nema aber.. Nekoj da spodeli kolku vreme mu bilo vaka?

13. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Дали ги има некој вежбите од Ана Стојанова за после пораѓај?

14. eli25

eli25 Форумски идол

Ај споделете некои вежби за затегнување мускули на стомак?

15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

@MissChievous

пратете ми линк со вежби за дијастаз.

значи јас ја гледав моја фитнес мама ама мене ми треба само вежби, не ми треба исхрана пошто имам мањак килограми. Имам само меше кога ќе се најадам, насабајле ми е рамен.
    Но дијастазот стои, го имам.
    Породена пред 20 месеци.

VirgoStar likes this.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

И мене ми требаат вежби. Мислам дека немам дијастаз , вака како што проверував но изгледа ми се опуштија мускулите , стомакот ми виси од папок надолу чудно
    Не сакам исхрана ни јас, со кг сум ок .

VirgoStar likes this.
  17. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Како проверувате за дијастаз сами дома со прсти ли? Имаше кај драгана фит лајф вежби

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Јас овие вежби ги правам за дијастазот. @eli25 пробај ги и ти бидејќи се и за зајакнување на стомачните мускули, а се многу лесни и не одземаат многу време:)

brm_brm, eli25 and VirgoStar like this.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Со прсти, да. Легнуваш на грб, ги виткаш колената, ставаш два прсти над папокот и ја креваш главата, вратот и рамената како да сакаш стомачни да правиш, така ќе видиш колкав е процепот меѓу стомачните т.е дијастазот.

VirgoStar likes this.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Извежбано.

Iris-1234 likes this.