Враќање во форма по породувањето

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Oct 26, 2012.

1. Doktor F

Doktor F Популарен член

Да и ми траеше до некои 7месеци, бев на гинеколог, нормално ми рече.
    Сега скоро после 8ипол месеци уште знае некогаш да имам исцедок повеќе од вообичаено.

elenaklasik likes this.
  2. Tess36

Tess36 Истакнат член

Јас не дојам, а и не добивам, а исцедок имам ненормално многу, баш како вода. Два три пати прокрварив по 40те дена, како циклус, оттогаш навака само исцедок.

elenaklasik likes this.
  3. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Ostanav bremena so 68 kila se popraviv 7 i pol kila za vreme na bremenosta. Po poragaj odma bev minus 5 i pol kg. A sega sum poslaba i od pred bremenosta. A jadam poveke od vremeto koga bev bremena. A nema mesec dena od poragaj.
    Koga pocnavte mami da vezbate za da zategnete koza :) meseto mi e bas labavo/kasavo me nervira :D:rofl:

4. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

А дали ве бодат јајниците?
    Дали во половината имате онаква менструална болка?
    Сега како што менува времево, денес особено ме забоде десен јајник

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Дека ќе биде како порано малце потешко :D ама штом имаш дозвола од доктор за вежбање вежбај

6. Doktor F

Doktor F Популарен член

Не.
    Јас почнав со менструација после 6 месеци и знае да ме здоболи ама ништо спешл, претходно имав страшни болки и со години пиев таблети за болка.

7. Ceneva

Ceneva Форумски идол

E ke vidime koga ke mi dade zeleno svetlo za vezbanje doktorot :) a znam deka ke bide tesko da se stegnam ama nema otkazuvanje ;)

8. Tess36

Tess36 Истакнат член

Мене ме болат, и тоа страшно. И како што имам исцедок само трчам до вц да проверам да не сум добила случајно. И јајници, и бубрези и кичма, поболно од претходно. А за преглед никако да најдам време.

9. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

А беше на рутински преглед по 40 дена?

10. Tess36

Tess36 Истакнат член

Да да, тогаш се беше во ред, др ми кажа дека брзо ќе добијам, прокрварев недела дена после тоа, личеше на менструација, ама кратко, за 2 недели пак исто и од тогаш наваму ништо, само болки.

11. MamiV

MamiV Активен член

За колку време се враќа стомакот во нормала јас сум 40 недели вратен е ама не целосно

TinkaGirl likes this.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Дали некоја мајка имала проблем со болка во колена и зглобови. Не е постојана болка и кога движам сум ок. Болка ми се јавувам ако подолго седам, особени дома дека гарнитурата ни е ниска, кога станувам. Се чувствувам како баба. Незнам дали да барам некаков преглед или едниставно треба време. Со првото не ми беше вака, а и тоагш и сега качив по 13тина кг во бременоста.

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Мене знаат да ме заболат колената од време на време. Јас тоа го препишав на долгото седење во една позиција ради доење. Најчесто седам на спална со крената нога на страната на која што дојам моментално. Пробав секако, така ми е најзгодно ама мислам дека од тоа се болките во коленото.

Инаку сакав да прашам дали некој има проблем со болка на срамна коска после пораѓај? Од скоро почна да ме боли само не знам дали е срамната или оваа седечка, некако ме можам да проценам. Во бременоста немав апсолутно никакви болки, не знам од каде сега ова и како да си помогнам. Почнав со некои вежби за pelvic floor ама не знам колку ќе се од корист.

Attached Files:

Ano likes this.
  14. Nala37

Nala37 Истакнат член

После првата бременост имав страшни болки на зглобовите на прстите на рацете кога се будев сабајле. Ми требаше време за да можам да ги раздвижам прстите и да добијам осет. Со тек на време помина. Сега, после второто имам повторно болки но само на палците. Едно време не можев да ги користам, да се облакам и куцам на телефон. Сега, после 4 месеци малку попушти, не целосно. Првиот пат бев на испитувања за реума, не знаев дека може од бременоста да биде, и испадна дека немам. Сега оставам на времето знам дека ќе помине.

Ano likes this.
  15. Ano

Ano Форумски идол

И јас така си викав дека ќе помине, ама еве веќе 6месеци поминаа, а подобрување нема. Некогаш кога ќе станам како инвалид одам од што имам болка првата минута/две додек не ме пушти болката. Добро е што не е константна, ама пак има моменти кога треба да станам со бебево на раце ми е страв да не ми попуштат нозете во некој момент:(.
    И не е дека не движам. Секој ден го вртам маалово со бебе во количка.

Nala37 likes this.
  16. curlyhair

curlyhair Популарен член

Мајки дали е касно да се почне со носење мидер после 4 месеци од пораѓај?
    Што мислите би имало ефект или ?

17. Nala37

Nala37 Истакнат член

6 месеци е краток период за да се врати телото во нормала. Не памтам точно после колку време ми помина првиот пат, но знам дека требаше подолго време. Те разбирам како ти е, мене првите 10-15 мин кога се будев предмети ми паѓаа од раце. Не можев да ги свиткам прстите. Имав и други боли, помина долго време не памтам точно, може и нозете ме болеле. Ама ми се врати телото во нормала скроз како пред бременост. Ќе се стабилизира, дај си уште месец два, топлото мислам ја влошува состојбата. Ако и после тоа ти е исто, појди на лекар, направи испитувања за да си мирна. Сега кога доиш, секако не можеш да се снимаш мислам. Со помин мајка :f:

Ano likes this.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Јас сакам како на 30 да сум фит и ништо да не ме боли :D. Тоа е ќе си потрпам. А имаш право сега на топлово како полошо да ми стана, еден период како потсмирено да ми беше. Ајде едно по едно, морам и крвта да ја проверам зошто пред пораѓај железото ми беше ужас.

Nala37 likes this.
  19. sani99

sani99 Популарен член

Здраво скоро 23 месеци од пораѓај а јас се мачам со 0 енергија, што да пијам за да ја потикнам енергијата? за све ме мрзи ептен , како на сила да се влечкам катастрофа :sweat:

20. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Здраво мајка ,дали си проверила железо ? Обично кога се чувствуваме без енергија тоа е еден од знаците за ниско железо . Инаку смутињата и природните сокови се извор на витамини и даваат енергија.