Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.791
    Да и ми траеше до некои 7месеци, бев на гинеколог, нормално ми рече.
    Сега скоро после 8ипол месеци уште знае некогаш да имам исцедок повеќе од вообичаено.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Јас не дојам, а и не добивам, а исцедок имам ненормално многу, баш како вода. Два три пати прокрварив по 40те дена, како циклус, оттогаш навака само исцедок.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.582
    Допаѓања:
    7.842
    Ostanav bremena so 68 kila se popraviv 7 i pol kila za vreme na bremenosta. Po poragaj odma bev minus 5 i pol kg. A sega sum poslaba i od pred bremenosta. A jadam poveke od vremeto koga bev bremena. A nema mesec dena od poragaj.
    Koga pocnavte mami da vezbate za da zategnete koza :) meseto mi e bas labavo/kasavo me nervira :D:rofl:

4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.689
    Допаѓања:
    11.192
    А дали ве бодат јајниците?
    Дали во половината имате онаква менструална болка?
    Сега како што менува времево, денес особено ме забоде десен јајник

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Дека ќе биде како порано малце потешко :D ама штом имаш дозвола од доктор за вежбање вежбај

6. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.791
    Не.
    Јас почнав со менструација после 6 месеци и знае да ме здоболи ама ништо спешл, претходно имав страшни болки и со години пиев таблети за болка.

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.582
    Допаѓања:
    7.842
    E ke vidime koga ke mi dade zeleno svetlo za vezbanje doktorot :) a znam deka ke bide tesko da se stegnam ama nema otkazuvanje ;)

8. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Мене ме болат, и тоа страшно. И како што имам исцедок само трчам до вц да проверам да не сум добила случајно. И јајници, и бубрези и кичма, поболно од претходно. А за преглед никако да најдам време.

9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.689
    Допаѓања:
    11.192
    А беше на рутински преглед по 40 дена?

10. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Да да, тогаш се беше во ред, др ми кажа дека брзо ќе добијам, прокрварев недела дена после тоа, личеше на менструација, ама кратко, за 2 недели пак исто и од тогаш наваму ништо, само болки.

11. MamiV

MamiV Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    За колку време се враќа стомакот во нормала јас сум 40 недели вратен е ама не целосно

На TinkaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Дали некоја мајка имала проблем со болка во колена и зглобови. Не е постојана болка и кога движам сум ок. Болка ми се јавувам ако подолго седам, особени дома дека гарнитурата ни е ниска, кога станувам. Се чувствувам како баба. Незнам дали да барам некаков преглед или едниставно треба време. Со првото не ми беше вака, а и тоагш и сега качив по 13тина кг во бременоста.

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.170
    Допаѓања:
    20.313
    Мене знаат да ме заболат колената од време на време. Јас тоа го препишав на долгото седење во една позиција ради доење. Најчесто седам на спална со крената нога на страната на која што дојам моментално. Пробав секако, така ми е најзгодно ама мислам дека од тоа се болките во коленото.

Инаку сакав да прашам дали некој има проблем со болка на срамна коска после пораѓај? Од скоро почна да ме боли само не знам дали е срамната или оваа седечка, некако ме можам да проценам. Во бременоста немав апсолутно никакви болки, не знам од каде сега ова и како да си помогнам. Почнав со некои вежби за pelvic floor ама не знам колку ќе се од корист.

Прикачени фајлови:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    После првата бременост имав страшни болки на зглобовите на прстите на рацете кога се будев сабајле. Ми требаше време за да можам да ги раздвижам прстите и да добијам осет. Со тек на време помина. Сега, после второто имам повторно болки но само на палците. Едно време не можев да ги користам, да се облакам и куцам на телефон. Сега, после 4 месеци малку попушти, не целосно. Првиот пат бев на испитувања за реума, не знаев дека може од бременоста да биде, и испадна дека немам. Сега оставам на времето знам дека ќе помине.

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    И јас така си викав дека ќе помине, ама еве веќе 6месеци поминаа, а подобрување нема. Некогаш кога ќе станам како инвалид одам од што имам болка првата минута/две додек не ме пушти болката. Добро е што не е константна, ама пак има моменти кога треба да станам со бебево на раце ми е страв да не ми попуштат нозете во некој момент:(.
    И не е дека не движам. Секој ден го вртам маалово со бебе во количка.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Мајки дали е касно да се почне со носење мидер после 4 месеци од пораѓај?
    Што мислите би имало ефект или ?

17. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    6 месеци е краток период за да се врати телото во нормала. Не памтам точно после колку време ми помина првиот пат, но знам дека требаше подолго време. Те разбирам како ти е, мене првите 10-15 мин кога се будев предмети ми паѓаа од раце. Не можев да ги свиткам прстите. Имав и други боли, помина долго време не памтам точно, може и нозете ме болеле. Ама ми се врати телото во нормала скроз како пред бременост. Ќе се стабилизира, дај си уште месец два, топлото мислам ја влошува состојбата. Ако и после тоа ти е исто, појди на лекар, направи испитувања за да си мирна. Сега кога доиш, секако не можеш да се снимаш мислам. Со помин мајка :f:

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Јас сакам како на 30 да сум фит и ништо да не ме боли :D. Тоа е ќе си потрпам. А имаш право сега на топлово како полошо да ми стана, еден период како потсмирено да ми беше. Ајде едно по едно, морам и крвта да ја проверам зошто пред пораѓај железото ми беше ужас.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    1.379
    Здраво скоро 23 месеци од пораѓај а јас се мачам со 0 енергија, што да пијам за да ја потикнам енергијата? за све ме мрзи ептен , како на сила да се влечкам катастрофа :sweat:

20. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Здраво мајка ,дали си проверила железо ? Обично кога се чувствуваме без енергија тоа е еден од знаците за ниско железо . Инаку смутињата и природните сокови се извор на витамини и даваат енергија.