Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.596
    Денес направив крвна слика и конечно се средила.
    Хцг ми е 124 а железото 12
    На порагај ми беше железото 6

На snegulkata, Artemida81, leona83 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    28.529
    Ви кажав ли дека сум на диета??? Не некоја строга диета,ама ете да кажеме внимавам што јадам...поточно колку јадам. И ослабената сум 2 кг отприлика за три недели ^_^.

На mila25ve и joy1 им се допаѓа ова.
  3. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    Мамички почна да ми опаѓа косата од што така?а има 4 месеци од кога сум породена бебчето е само на доење.... :(

4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Нормална појава е тоа, за време на бременоста скоро и да не опаѓа косата, после тоа опаѓа онаа коса која не опаднала предходно, не се грижи ќе престане после извесен период.

5. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    A и пред два месеци се фарбав можеби и од тоа е бидејќи првпат се фарбав.

6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Нема врска фарбањето, не се грижи ќе се нормализира состојбата.

7. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    Е фала јас па се загрижив :*

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    do edna godina posle porahaj odnosno kaj nekoj se do periodot na doenje kosata opaga. Koga ke zavrsi toj proces a uste vi paga vo golemi kolicini proverete go zelezoto. Jas taka paga neka paga nisto ne mi e nitu pak imav vrtoglavici nisto . Po poragaj izlegov so 2 zelezo i go stanilizirav i sega Koga goktor mi kaza da go proveram radi opaganjeto zelezoto mi bese 3. Taka da se zavisi vo koj period ti paga

9. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    кај мене паѓаше 6м а еве сега 2месеци ми расте нова и имам многу подраснато како бебешки влакна. Мм вика како антени ми се сите програми ги фаќам. Немај гајле нормално е кај сите е така нема потреба да се плашиш

На maca22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    412
    Мене железото инстантно ми го поправи мед мешан со семе од коприва. Само да провериш дали може доилки да го пијат ако доиш. Јас го пиев во бременост.
    А инаку опаѓањето на косата е нормално и ќе ти престане за 2-3 месеци само од себе. И јас бев исплашена од тоа колку ми паѓаше косата па и на дерматолог бев. Докторката ми кажа дека после сеој поголем стрес ( породување дефинитивно се квалификува) после 2-3 месеци опаѓа косата, и само престанува опаѓањето.

На ivka-slivka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.127
    Не секогаш има врска железото со опаѓањето на косата. Кога бев анемична (а имав прилично тешка анемија - хгб 65, серумско железо 0.5) ич не ми паѓаше. Кога го оправив (хгб 130, серумско 20), почна да ми паѓа како луда. Два-три месеци траеше тоа, еве сега помалку ми паѓа, ама мислам дека е поради шампонот.

А ова што се случува некаде околу 4 месеци после породувањето и трае 4-5 месеци е нормално, се вика ефлувиум, доаѓа до изретчување на косата затоа што во бременост скоро и да не опаѓа.

На ivka-slivka, joy1 и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  12. janula

janula Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    41
    mamicki i jas pominav niz toj period na opaganje na kosta pocna nekade okolu 3 i pol meseci posle poragaj i zapre posle 2 meseci ...vo odnos na tezinata pred bremenost bev 64 na poragaj so 83...od bolnica izlegov so okolu 74..momentalno sum 69 dosega bez dieti samo so obvrskite okolu bebuso ...no sega veke pocnav malku fitnes i zumba pa da se vratime na sakanite 63-64 :)

13. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Скроз исто и јас, само што има 2 месеци од породувањето и имам 71, а почнав од вчера со аеробик и сакам да си се вратам на 62, 63 како пред да се породам.

14. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Jas napraviv krvna slika i prijatno se iznenadiv deka e odlicna zasto cela bremenost imav nizok hemoglobin a sega e super... vo pogled na kilogramite ostanav bremena so 61 na poragjaj 72 a se vrativ od bolnica so 64...sega posle 4 meseci sum 62kg i edinstveno sto mi e razlicno na teloto se "spojlerite" na strukot...ama toa e zasto ne vezbam.... planiram za mesec dva da pocnam doma da si vezbam. Imam vpecatok deka do sega bez mnogu maka se spravuvam so kilogramite a ocekuvav totalno sprotivno. Moze zasto mi e prva bremenost.

15. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.214
    Имам ослабено 6кг. после породувањето, уште 5кг ми фалат и да си се вратам како што си бев пред да забременам :) Иначе ништо посебно не практикував за да ослабам само што слабо јадам, ама тоа зошто не ми се јаде. После кога малава не јаде се чудам зошто не јаде, цела на мене се метнала во јадењето :lol:

16. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.508
    Допаѓања:
    35.278
    Блазе вас,мене почнува неκој стρав да ме фаќа,бебе 6.5 месеци,јас +15κг. Ниκаκо не спаѓаат,а еве не вечеρам,пијам многу вода,газиρано не,но хоρмониве ми лудуваат. Κај мене изгледа не важи пρавилото деκа со доење се ослабува.

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Исто е и кај мене. Само со +9 кг.

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    406
    Вие што сте ко мене уште во +, добивте циклус после 40 дена? Јас мислам дека ако почнам да добивам ќе ослабам, вака уште ко подуена.

19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Јас немам добиено...

20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    ja zapocnav bremenosta so 52 kg oslabev na pocetokot mnogu mnogu povrakjav stignav do 45 kg. i na kraj imav 64 kg pred da se porodam. a sega sum 54 kg pak istata slabicka kako i sekogas.

На chocolade и snegulkata им се допаѓа ова.