Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    274
    Дали прст ипол само во делот околу папокот се смета за дијастаз? Иначе породена пред пет месеци царски и вежбам секој ден. Ми се гледаат стомачни, стомакот е цврст, но пак стомачето малце е поизразено од предходно. Треба време скроз за да се повлече или?

Последна измена: 7 јули 2023
    На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Се смета за дијастаз, да.
    Треба вежбање конкретни вежби за да се затвори.

3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    Мене со компјутерска томографија во Градска ми рекоа дека споени ми се стомачните, а ако буцкаш со прсти по абдоменот јасно е дека има простор. (facepalm)
    Језда простор наоѓам на пределот од пупакот и најмногу во пределот под пупакот, односно помеѓу пупакот и срамната коска.
    Да не има посебни вежби за тој предел? Зш класичните не ми помагаат.
    И според компјутерската томографија не било формирано килно ќесе, но има 30 мм разлабување на пупакот? На што докторот ми рече, па не знам, ваљда со тек на време ќе ти се врати пупакот навнатре. :wasntme:

4. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    2.584
    Како јас да сум пишала само кај мене е помалку од еден прст дијастазот и така си стое 10 м сум породена, ама не вежбам мора да почнам:@. Што викаш и јас исто стомачни имам и рамен стомак ама кај делот под папок како подаденко е за разлика од предтоа. Ова го препишувам на дијастазот. Вежбаш стрикно вежби за дијастаз или?

5. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    274
    Буквално вежбам се, и за дијастаз и со тегови. И не сфаќам стварно дали имам дијстаза или не. Бидејќи и стомачни се гледаат а вака кај папукот ми е почудно од предходно

6. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    2.584
    И јас исто имам стомачни а баш таму ми е така, јас не вежбам ама со исхрана внимавам, а колку што знам за дијастаз треба спец вежби само за нив, не треба се прават соте вежби за стомачни. Баш драгана фит лифе имаше постирано кои треба кои не треба вежби, а може треба па и време незнам што да кажам. Морам да пробам и јас со вежбање.

7. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    274
    Јас мислам за да биде рамен скроз треба и време, бидејќи кожата 9 месеци се ширела, и зависи колку кг си качила. Јас многу качив 16

8. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    2.584
    Јас 8 кг само и релативно се врати брзо стомакот само уште ова ме нервира, али пак ке кажам на дијастазот го препишувам а и што не вежбам. Ти си по тазе и од мене така да ќе се средиш, само зирни ги вежбите кои не треба да ги правиш.

9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    11.190
    Ај здраво.
    Денес имам нова мисла за моево тело, поточно градите.

Првото дете го доев година и 8 месеци. Последните месеци градите почнаа да одат надолу во големина па и во изглед. Кај мали и уште надолу :/
    Буквално, ми свикнаа како издувани балончиња.

Сега, по втора бременост, на почетокот ми беа збуцнати, ама брзо се регулира лактацијата.
    Не се полнат многу, или и да нема цицано бебе не тежат. Откако ќе цица, се смалуваат ама до оваа големина ми се прифатливи, значи имам за моја помала рака да си ги фатам а и не се очајни.
    Вака ми се таман и ако се задржат пост доење, ќе бидам задоволна ама ако се натажат, нема да ми се допаѓа. Инаку имав малечки и пред доење, ама подруго изгледаа.

Дали има начин да влијаам некако, дали траењето на доењето има удел?
    Дали со второ исто се копира патот?
    Дајте ми искуства.
    Дали прслук ако носам сега, би помогнало да не одаѕ надолу ама со големината шо прајме?

Последна измена: 10 јули 2023
    На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.405
    Ја за после првото можам да кажам само дека ми останаа огромни ама меки.. пред прва бременост имав ептен мали. Е сега ми се дуплирани и ме нервираат многу, јас пак се би дала да ми се вратат малечки ама ќе бидат кожаааа само тоа сигурно.

11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    11.190
    Жити сее, како ти останаа такви?
    Чек, по мајка ти да не е така ако има таа поголеми?
    Значи мали, ама за кој број правиме муабет, јас најмал број на градник носам, или А или Б, не знам како се смета.
    И како ти останаа такви, леле и јас сакам поголемки. Нина колку време цицаше?
    Дајте некоја финта, нејќум под нож, мислам нема шанси. Ама па на младост вака да ми се се хмм, рано е.

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.405
    Ептееен мали хахах А носев, па скокнав на Ц и така ми останаа.. даска бев, тогаш се нервирав оти ми беа мали, сега патам по нив. Не знам како искрено, јас 25 месеци ја цицав Нина, од кога прекинав после 5 месеци ми секна млекото, па останав трудна.

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.405
    Ептееен мали хахах А носев, па скокнав на Ц и така ми останаа.. даска бев, тогаш се нервирав оти ми беа мали, сега патам по нив. Не знам како искрено, јас 25 месеци ја цицав Нина, од кога прекинав после 5 месеци ми секна млекото, па останав трудна.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    18.016

Улетувам во темава ама не се жалете, ништо не е Ц.
    Носев Ц сега бремена 8ми месец пред две недели корпа Е купив, ако нр ми се вратат а виснат плус, не нож моторна пила ке ми треба (facepalm)

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.439
    Допаѓања:
    38.450

И јас купив Е пред некој ден :sweat:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.791
    Освен импланти друга опција реално нема.

17. Ellier

Ellier Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    28
    Дали се менуваат и виснуваат градите и кај мајки што не дојат? Од што зависи, дали може некако да се превенира или би се затегнале со вежби после породување, некој ако има искуство а да не е со силикони?

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Ама импланти за форма, кај мене формата не е лоша. Лош е изгледот од стриите, нив сакам да ги решам. Ќе се информирам за ласер.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.775
    Градите се менуваат од самата бременост, не од доењето. Флуктуацијата на хормоните го прави своето. Доела, не доела, ако си родила, градите ќе се променат.

На MeowMeow, Снегулк@23, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    8.386
    Па искрено кај мене нема некоја промена. Барем јас не забележувам. Доев месец и пол.

На Ellier му/ѝ се допаѓа ова.