Враќање во форма по породувањето

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Oct 26, 2012.

1. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Дали прст ипол само во делот околу папокот се смета за дијастаз? Иначе породена пред пет месеци царски и вежбам секој ден. Ми се гледаат стомачни, стомакот е цврст, но пак стомачето малце е поизразено од предходно. Треба време скроз за да се повлече или?

Last edited: Jul 7, 2023
    Снегулк@23 likes this.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се смета за дијастаз, да.
    Треба вежбање конкретни вежби за да се затвори.

3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Мене со компјутерска томографија во Градска ми рекоа дека споени ми се стомачните, а ако буцкаш со прсти по абдоменот јасно е дека има простор. (facepalm)
    Језда простор наоѓам на пределот од пупакот и најмногу во пределот под пупакот, односно помеѓу пупакот и срамната коска.
    Да не има посебни вежби за тој предел? Зш класичните не ми помагаат.
    И според компјутерската томографија не било формирано килно ќесе, но има 30 мм разлабување на пупакот? На што докторот ми рече, па не знам, ваљда со тек на време ќе ти се врати пупакот навнатре. :wasntme:

Снегулк@23 likes this.
  4. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Како јас да сум пишала само кај мене е помалку од еден прст дијастазот и така си стое 10 м сум породена, ама не вежбам мора да почнам:@. Што викаш и јас исто стомачни имам и рамен стомак ама кај делот под папок како подаденко е за разлика од предтоа. Ова го препишувам на дијастазот. Вежбаш стрикно вежби за дијастаз или?

5. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Буквално вежбам се, и за дијастаз и со тегови. И не сфаќам стварно дали имам дијстаза или не. Бидејќи и стомачни се гледаат а вака кај папукот ми е почудно од предходно

6. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

И јас исто имам стомачни а баш таму ми е така, јас не вежбам ама со исхрана внимавам, а колку што знам за дијастаз треба спец вежби само за нив, не треба се прават соте вежби за стомачни. Баш драгана фит лифе имаше постирано кои треба кои не треба вежби, а може треба па и време незнам што да кажам. Морам да пробам и јас со вежбање.

Снегулк@23 likes this.
  7. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Јас мислам за да биде рамен скроз треба и време, бидејќи кожата 9 месеци се ширела, и зависи колку кг си качила. Јас многу качив 16

Снегулк@23 likes this.
  8. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Јас 8 кг само и релативно се врати брзо стомакот само уште ова ме нервира, али пак ке кажам на дијастазот го препишувам а и што не вежбам. Ти си по тазе и од мене така да ќе се средиш, само зирни ги вежбите кои не треба да ги правиш.

Снегулк@23 likes this.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Ај здраво.
    Денес имам нова мисла за моево тело, поточно градите.

Првото дете го доев година и 8 месеци. Последните месеци градите почнаа да одат надолу во големина па и во изглед. Кај мали и уште надолу :/
    Буквално, ми свикнаа како издувани балончиња.

Сега, по втора бременост, на почетокот ми беа збуцнати, ама брзо се регулира лактацијата.
    Не се полнат многу, или и да нема цицано бебе не тежат. Откако ќе цица, се смалуваат ама до оваа големина ми се прифатливи, значи имам за моја помала рака да си ги фатам а и не се очајни.
    Вака ми се таман и ако се задржат пост доење, ќе бидам задоволна ама ако се натажат, нема да ми се допаѓа. Инаку имав малечки и пред доење, ама подруго изгледаа.

Дали има начин да влијаам некако, дали траењето на доењето има удел?
    Дали со второ исто се копира патот?
    Дајте ми искуства.
    Дали прслук ако носам сега, би помогнало да не одаѕ надолу ама со големината шо прајме?

Last edited: Jul 10, 2023
    sani99 likes this.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ја за после првото можам да кажам само дека ми останаа огромни ама меки.. пред прва бременост имав ептен мали. Е сега ми се дуплирани и ме нервираат многу, јас пак се би дала да ми се вратат малечки ама ќе бидат кожаааа само тоа сигурно.

Снегулк@23 likes this.
  11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Жити сее, како ти останаа такви?
    Чек, по мајка ти да не е така ако има таа поголеми?
    Значи мали, ама за кој број правиме муабет, јас најмал број на градник носам, или А или Б, не знам како се смета.
    И како ти останаа такви, леле и јас сакам поголемки. Нина колку време цицаше?
    Дајте некоја финта, нејќум под нож, мислам нема шанси. Ама па на младост вака да ми се се хмм, рано е.

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ептееен мали хахах А носев, па скокнав на Ц и така ми останаа.. даска бев, тогаш се нервирав оти ми беа мали, сега патам по нив. Не знам како искрено, јас 25 месеци ја цицав Нина, од кога прекинав после 5 месеци ми секна млекото, па останав трудна.

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ептееен мали хахах А носев, па скокнав на Ц и така ми останаа.. даска бев, тогаш се нервирав оти ми беа мали, сега патам по нив. Не знам како искрено, јас 25 месеци ја цицав Нина, од кога прекинав после 5 месеци ми секна млекото, па останав трудна.

sani99 likes this.
  14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Улетувам во темава ама не се жалете, ништо не е Ц.
    Носев Ц сега бремена 8ми месец пред две недели корпа Е купив, ако нр ми се вратат а виснат плус, не нож моторна пила ке ми треба (facepalm)

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

И јас купив Е пред некој ден :sweat:

Carolin. likes this.
  16. Doktor F

Doktor F Популарен член

Освен импланти друга опција реално нема.

17. Ellier

Ellier Истакнат член

Дали се менуваат и виснуваат градите и кај мајки што не дојат? Од што зависи, дали може некако да се превенира или би се затегнале со вежби после породување, некој ако има искуство а да не е со силикони?

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Ама импланти за форма, кај мене формата не е лоша. Лош е изгледот од стриите, нив сакам да ги решам. Ќе се информирам за ласер.

Снегулк@23 likes this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Градите се менуваат од самата бременост, не од доењето. Флуктуацијата на хормоните го прави своето. Доела, не доела, ако си родила, градите ќе се променат.

20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Па искрено кај мене нема некоја промена. Барем јас не забележувам. Доев месец и пол.

Ellier likes this.