Ти благодарам на сугестиите. Каде да ја најдам кремата за гради? Којзнае дали е компатибилна со доење сепак би ја зела, и лосионот ќе го земам. Фала Го прочитав одговорот.
Јас не знам каде, па тука ќе прашам. Во бременоста ми испукаа многу капилари и ми попуштија вени иако качив 9 кила со близнаци. По породување одма си ја вратив старата килажа, дури и послаба од пред тоа, ама нозеве продолжуваат да ми се шараат, секој ден нови капилари гледам. Одвратно, ко стара жена. Од тежина не е сигурно, 46 кила имам, не знам од што друго може. Мачкам гелови, пијам флебавен, ништо не помага, секој ден е полошо. Ај што веќе морам до крај на живот во долги фустани и панталони, ќе се помирам, ама некое чаре за болкиве и отоциве? На трансфузиолог бев двапати додека бев бремена, ми кажа нормално е, нема ризични вени, тоа ти е, лек не даде.
пробери си ја тероидната. јас еве 2 месеци по породување уште имам отоци ми ја зголемија дозата на еурирокс и сега спласнуваат пополека.со гумени папучи по дома одам ,на боса нога неможам да згазам од што ме болат,хипо тероидна прв пар во 8ми месец во бременост ми се појави
@Снегулк@23 @Bebence29 фала ви, ќе проверам и тоа и тоа. Ме нервираат докториве, ништо не сфаќаат сериозно, само да те откачат побрзо, та на државно, та на приватно. Ете на тироидната не ми ни текна, а ми варираше претходно и не ми даваа лекови. Отоците ми се прават во тек на ден, насабајле нозете ми се како порано, во тек на ден збумбаруваат, а навечер неподносливо болни.
има некоја што после една година од породувањето е со иста тежина како во 40 недела? останав бремена со 60,се породив со 74,по една година се уште имам толку.Крвна слика ,шеќер и тироидната се ок,внимавам на јадење само не вежбам, бидејќи сама сум со бебуш.Совет?
Па реално вака и не ми изгледа премногу. Зависи колку си висока. Јас се породив со 65,ослабев и пак се вратив на 65. Веројатно ако не се движиш многу па и потешко се симнува ама па и кај да одиш на пеколот. Штом разлади ,пешачи со бебе у количка ке се симнат.
159цм 159цмпешачам кога можам и веројатно поспор е метаболизмот,ама ваква во огледало тешко се гледам
Само исхраната не влијае на тежината. Ти можеш и само овошје и зеленчук да јадеш, но работата е кога го јадеш. Треба дневно 5 оброци долидни да имаш, вода во изобилие да се пие, физичка активност и најбитно СОН. Додека не си го средиш спиењето џабе се од горенаведеното и да го правиш ти кажувам од личност што пред бременост сум вежбала ама сум спиела по 4 саати и никаков ефект не сум имала кај некого премногу влијае сонот кај некои храната се е индивидуално до организмот.
Тоа веќе испитав минатиот месец, во нормални граници паднаа по терапија со клексани и после бременост.
Јас со стартна 48 останав бремена, се породив со 60 во 2021, сега имам околу 45, но секој ден забележувам нови и нови капилари. Разликата од тебе ми е што немам болки и отоци. Пред некое време со една другарка зборевме и ме упати да направам доплер на долни и горни екстремитети.
Значи да си очекувам и натака...Доплер направив при крај на бременоста на приватно, и таму не се замараше докторката, као ај бе ништо не ти е, ни препорака за натаму нешто да проверам ништо. Ќе барам сега друг поасален доктор, синоќа плачев од болки, ме виеше цела нога.
Да не имаш некој тип на ревматоиден артрит штом имаш болки можеби треба и ревматолог да посетиш па да те советува.
И мене ми се појавија капилари после бременоста, а немам вишок килажа. Се поправив 11кг и одма ги симнав, сега сум 2кг послаба од стартната. Болки и отоци немам, освен повремено што знаат колената да ме болат. Дефинитивно телото не може да биде исто после бременост, барем некоја последица си останува..
Не знам, и тоа е можно, нема зглоб и коска што не ме боли, посебно на рацете, прстите, лактите се. На крвната слика нема индикации, ама болкиве се веќе неиздржливи. Кој знае што имам, секој ден се гледам по нозе со нови капилари, модрици, рани, а не се сеќавам дека сум се удрила некаде, а и не е можно секој ден да се тепам во нешто на различно место. Ќе треба да идам на консултации како и да е.