Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Секако. За било што поврзано со целулитот. Кога ќе се заврши со доење, слободно може да се прават било какви масажи и мадеротерапија.

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    11.186
    Женски, како сте со спиење во последно време?
    Некое време терав добро, имав посалам спиење, вечерва пак ич
    Не можев до полноќ ич да заспијам и плус син ми вришти сега пак во спиење ексик аман веќе.
    Дали сум на штрек, психички сум затегната и не знам...а и пред добивање еве пак ми се случува. Секоја ноќ креветов со страв го гледам. Па и еден душек мек што имаме, чекаме нов да стигне порачан, спијам сама, маж ми во друга соба, се осеќам ко напуштена.
    Џабе и б6 и магнезиум, после од нервоза дијазепам зедов, ама свришти дете па џабе и тој.

@Снегулк@23 @Mandela @lackygirl ?

Ајде за некогаш ок, ама да не ми стане навика неспиење :|

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.820
    Допаѓања:
    23.613
    Јас од ко се породив сега со второво пу пу подобра сум, презаспивам ноќе, спијам во дневна со бебе, 3 дена спиев во спална и потешко ми беше и се вратив назад дури и денски ако имам време ако спие бебе можам да заспијам..
    Претходно ужас беше, се надевам нема да се врати до тој степен несоницата, страшно нешто, ништо не помагаше ни дијазепам ни лексилиум ни апчиња чист мелатонин, од Еурофарм ги земав, ни валеријана.....

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    3.871
    И јас не можам да заспијам, се вртам постојано не можам положба да фатам бетер него во бременост.... Таман ќе ме фати некој сон бебе заплакало да цица... И така секоја вечер

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    1.810
    Таман почнав да спијам, бебе почна ептен журки да прави. Спие до кај 1-2, и после нон стоп се буди. И пак никако сум со спиењето. Пред 11 јас нема шанси да заспијам и толку е спиење за цел ден. На работа едвај издржувам:sweat:

На elenaklasik и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  6. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    2.325
    Ај тука да пишам.. дали ви каснел циклусот за време на доење? 4ти пат од пораѓај треба да добијам а ми касни веќе 4дена.. гледам на апп првиот пат сум добила на 2ри, следен месец 5ти, па 7ми и сега ми вика дека 8ми треба а еве уште немам..
    испаничена и со страв два пати правев тест ми излезе негативен и не добивам уште.. ако не добијам до понеделник сигурно трчам на гинеколог ама да видам и ваши искуства:D
    Ваљда тестот не е лажно негативен (се надевам најмногу дека нема ништо) а :worried:

На Снегулк@23 и sani99 им се допаѓа ова.
  7. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    10.036
    Јас па во 3 месеци, покрај крварење 40 и кусур дена, два пати добив. Влјда до хормоните е уште не ни се средени. Чим и претходно ти каснело до тоа ќе е. Мислам...:)

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    3.871
    Уште не ти е регулирано не е страшно ако доцни

9. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    6.675
    Девојки што мислите за програмата Мамафит на Ана Стојановска?Од тоа што пребарував тука, најдов дека доста членки се имаат пријавено од пред една година, но не најдов ништо за резултати од програмата.Прашањето ми е дали вреди програмата а најважно од се дали влијае на лактација?Размислувам да се пријавам со оглед дека никако не можам да намалам тежина веќе 5 месеци од породување.Доењево уште повеќе ми отвара апетит.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И да почнеш програма ако јадеш повеќе од тоа што треба ќе имаш само контра ефект. Балансирана исхрана,физичка активност и најбитно СОН ти се како светото тројство особено последното. Без редовен сон и одмор џабе ти е се телото ќе си биде млитаво и не може да ги врши нормалните функции. Не се оптеретувај за килажата ќе престанеш да доиш ќе се вратиш во нормала и нотмално кога ќе почнеш да спиеш нормално. :)

На Bebence29, Снегулк@23 и Viveki им се допаѓа ова.
  11. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    3.871
    И кај мене е исто пробав да држам некој режим ми влијае на млекото плус хормони плафон неспиење... Ќе си дадам време ништо страшно ако имам некое кило плус... Не верувам во такви програми ...

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Програмата си е океј, балансирани се оброците, има плус храна за доилки во рамките на оброците и ужинките.
    Се слабее ако се придржуваш, но не знам како би ти влијаело на лактација, тоа не може никој да знае однапред, индивидуално е.

Не знам за други на темава, но ја читав @JuLleE дека многу ослабе.

13. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    2.874
    Бев на мамафит, се стопив, -15кг. Задоволна сум. Групата ја води Марија, искрено заради неа се нафатив да сум кај Ана, оброците се добри, и како за почеток е баш тоа што ми требаше. Да јадам балансирано и да слабеам. Не вежбав ниту еден ден, значи само со јадење ја намалив тежината. Потоа уплатив и на летен, ама не ја ни отворив програмата. Задоволна бев со резултатите кои ги постигнав за 3м. Активно дојам веќе 15м., не ми влијаеше на лактацијата (и јас бев загрижена за истото).

На lipstickmadness, Снегулк@23, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.820
    Јас ја земав програмата. Еден месец само храната ја следев и тоа не детално, туку од различни денови си комбинирав оброци. Некогаш и количините малку ги зголемував ако ми се јадеше повеќе. Некогаш скокав ужина, некогаш 2 пати јадев ужина. Ко ќе ме фатеше криза за благо си јадев ред темно чоколадо. За викенди кога одевме кај моите или кај на мм неговите на ручек си јадев што има за ручек, без претерување. Мојата е на комбинирано доење и ад и не приметив некоја разлика во млекото. Инаку ослабнав 8 кг.
    Вежбите не ги правев воопшто, не стигав.
    Јас лично никогаш не сум следела вакви програми. За Ана па и воопшто немам некое сјајно мислење. Јас од програмата нејзина конкретно се инспирирав за исхраната и си ја модифицирав по мое. Ми требаше некој терк само и да не јадам глупости. Вака се натерав. Сега си јадам само балансирано (со по некое благце плус :lol:) и почнав да вежбам јога дома сама, дур зајакнам малку за да продолжам кај што застанав пред бременост зошто активно вежбав. За месец уште 2 кг имам намалено а стварно не се потресувам.

На Bebence29 и Carolin. им се допаѓа ова.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.268
    Допаѓања:
    18.383
    Кога е дозволено да се почне со вежби?
    Не сум била физички активна пред бременост,породена сум пред 3м.
    Горе долу се вратив на почетна тежина(иако и таа ми беше +3-4кг вишок) но ужасно ми сметаат стомакот и спојлерите. Денес случајно проверив дијастаз и најверојатно имам 4 прсти. Кога можам да почнам да вежбам за дијастазот најпрво,и какви вежби?
    Го дојам бебето.

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Можеш да почнеш. Обично 40 дена после пораѓај ако си царски се гледа дали е зарасната раната доколку е се почнува со вежби. Но прво среди го дијастазот и пази на вежби, намали го па после ќе се затегаш и ред други работи и најбитно од се не брзај со средување на телото колку време се ширело толку време му треба да се врати во нормала. Нагло слабеење ќе ти предизвика само вишок кожа шѕо нема да можеш никако да ја средиш освен со ласер.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.268
    Допаѓања:
    18.383
    Природно породена сум.
    Абе не дека сум некоја сериозна вежбачка:D ама ќе се заинатам малку да се затегнам зошто ми смета,не сакам да се гледам таква. Дури и градиве не си ги сакам вака големи,пола облека не ме собира од нив:D ама ај за нив ќе издржам уште една година,нека порасне дете..

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Штом си природно можеш веќе само ти кажав среди диастаз па после се друго зошто пак таму ќе ти биде лабав стомакот зошто ќе имаш дупка. :)

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Јас па вежбач сум и уште не сум почнала, сериозно немам време за себе ич :(
    Со првото сам дијастазот ми се среди и не правев вежби за тоа, директно си продолжив со други. Сега мерам 3 прсти ми е, ќе почекам уште малку да видам дали ќе се досредува, а ако не, ќе почнам прво со вежби него да го средам.
    Малата има 4 и пол месеци.

На Sofi.ja и Viveki им се допаѓа ова.
  20. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Породена пред месец дена,на контрола докторот кажа дека е се во ред со раната, но денес имавме обид за односи со мм и имав болка плус прокрварев. Шиена сум бајаги од десна страна надвор и внатре,болката ми беше од лева страна :( искуство некој.. секако ке посетам лекар од понеделник