Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.820
    Допаѓања:
    23.613
    Јас сум пред 2 и пол месеци царски, уште немам отидено кај матичен (причина болни деца) имавме и ние обид пред некој ден ама неможев многу ме болеше и де откажавме.

2. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.964
    Извини одамна си го пишала ова но како провери дијастаз? Јас немам појма што е тоа

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.268
    Допаѓања:
    18.383
    Има на инстаграм Мери Амбросова ставено видео како се проверува.
    Јас како што разбрав дијастаз е раздвојување на стомачните мускули поради бременоста.

Патем, знае ли некој вежби за дијастаз?

4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.863
    Допаѓања:
    18.016

Отвори на ут има многу видеа

Инаку има српска апликација FitFLIX се вика, ја видов кај adrianakadar и таа породена со 3 месечно бебе мислам. Апликацијата има вржби јадења со рецепти, првиот месец е бесплатна, вториот со 50% попуст некој си 2-2ипол е и после по 4е секок месец. Тренинзи од фитнес инструктори, да бираш можеш програма. Се на се многу убаво за ефтини пари.

На 0ли, Sofi.ja и lipstickmadness им се допаѓа ова.
  5. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Имаш на Youtube. Јас ги правам вежбите од Lauren Fitter. Има три видеа од 10 мин, вкупно 30. До сега само првите две ги имам извежбано. Диастазот ми е намален. Но долниот стомак уште стои малку. Планот ми е скроз да го решам диастазот а после да се посветам на долен стомак.
    Од пред 2 дена почнав и вежби за нозе, 10 мин.
    Ќе бидам задоволна да продолжам со ова темпо до март а после можда би направила третман со ендосфера.

Ме интересира дали некој правел или знае некој што правел, за да се убедам ми треба информација од лично искуство?

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    274
    Породена пред 8 месеци царски, и кога докторот кажа да не вежбам јас се чувствував спремно и одма почнав со стомачни. Телото ми е подобро и од пред бременост, стомачни имам, но за жал бидејќи не послушав имам дијастаз од 2 прсти. И кога стојам се познава дупка кај папокот, тоа е сигурно дијастазот. Се решил ли некој од дијастаз одпосле?

7. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    274
    Колку прсти ти беше дијастазот? И за колку време ти се намали?

8. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    2 прсти. Баш сега проверив 25 септември сум пишала тука дека сум проверила веднаш и дента почнав да вежбам. На почеток секој ден, сега ради обврски не баш. Но сепак внимавам барем 4 пати неделно да извежбам.
    Немам проверено со прсти сега до кај сум, но се гледа голема разлика. Горниот стомак кај што ми беше подуено скоро и да го нема. Доле имам иако каде каде намален но тоа ќе треба да се затега и после вежбите за дијастаз бидејќи од царскиот не верувам дека скроз ќе се повлече.

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Со какви вежби почна?

10. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Пишав погоре, вежбите на Lauren Fitter од Youtube.

На Fenix05 и princess5 им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Како ги комбинираш воркаут 1 и 2?

12. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Едно по друго, стомак вежбам вкупно 20 мин. Првото видео е најлесно, после следи потешко. Третото е најтешко уште не се осеќам спремна за него. :)

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.820
    Допаѓања:
    23.613
    Колку време после царски почна да вежбаш?
    Јас сум 2 и пол месеци пп килажата е како пред 10 год што сум била и поќе, 65-66, со 69 почнав бременост, 78 бев на пораѓај. Ослабена сум отповеќе а јадам се, леб, благо, на вечер јадам, ме слабее доењето мене и сега и со првото дете исто беше. Плус болести на децава, нерви со нив :(
    Е килата избегаа ама телото нормално е растресено, меко, не е исто, плус стомак горен дел ми стои, кожата си ја имав отповеќе од првото дете, си стои таа, сакам да почнам нешто малку да вежбам ама уште не сум била на гинеколог од болестиве не стигнав...

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Рано е мајка.
    Почекај уште малку на телото му треба време да се стабилизира.
    Јас почнав после 6 месеци. Пред тоа имав некои обиди за обични стомачни, не знаев дека имам дијастаз но ме болеше резот.
    Провери се дали имаш дијастаз, баш тој горен стомак го имав од него. Телото и мене сеуште не ми е вратено во форма но се тешам дека и после првата бременост му требаше време да се среди. Сега имам и години може и нема да биде исто но со малку вежби и може некој третман мислам дека ќе постигнам да сум задоволна од себе. Како мотивација си купив два кроп топа, кога ќе ги облечам ќе видиме:lol:

На AlchinovaR1979 и lackygirl им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    А 3 недели треба само 1, па после го вклучуваш и 2 или од старт и двете?

16. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Толку можев Оли, на почеток истегнување малку и вежбите од првото видео дур малку влезам во форма. После кога се осетив дека можам вклучив и вежби од второ видео. Некои вежби што осеќам дека ми пријаат си ги правам по два пати.
    Ако си во форма можеш веднаш да почнеш со вежбите од двете видеа па после да си ги вклучиш и од третото.

На 0ли и lackygirl им се допаѓа ова.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.820
    Допаѓања:
    23.613
    Мене се ме боли, кај од доење, кај од неспиење, од цел стрес на телото од бременост, пораѓај, се наведувам неможам да се исправам од што ме боли половината :doh: 34г сум не се малку секоја год се осеќа, тежи :Dбашка 3 операции во 5 години (2 царски, 1 жолчка, плус киретажа)
    Ама здравје прво на гинеколог др недела па како ќе можам така, ќе ги видам вежбите од погоре за горен стомак.

На Zumbulche, Carolin., AlchinovaR1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    11.186
    Може ли да ги ставиш овде трите видеа? :$

19. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    274
    Баш кога ќе можеш провери колку прсти ти е сега дијастазот, ме интересира чисто за колку време се средува. Почнав и јас секој ден видеата да ги вежбам. Престанав да вежбам стомачни и со тегови. Бељата е веќе направена, ама кога предходно не знаеме дека постои дијастаз, ете си правиме полошо. Се надевам може да се среди иако имам 6 месеци вежбано стомачни.

20. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Ќе проверам и ќе пишам. Искочена сум моментално. Ме интересира со оглед на тоа дека си вежбала подолго време стомачни дали имаш некоја промена во стомакот или е ист? Што те натера да се посомневаш дека нешто не е ок?