Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    4.900
    Дали слабеете од доење?Јас многу ослабнав, јадам 2 пати дневно околу 11 па околу 17, не вечерам а бебето цица,се породив лани во Септември излегов мислам со 75 кг сега имам 59 посе 13 месеци.Некогаш вечерам, ама ретко. сите веќе реагираат веќе дека сум премногу слаба и ми велат да не дојам веќе, и имунитетот ми е катастрофа, фатив некој вирус настинка уште на почеток на октомври и никако не ми поминува, примав и инекции и антибиотици и цело време сум преладена.Не знам веќе што да мислам, денес бев направив пнеумослајд и брисеви од грло и нос па ке видиме.

2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.863
    Допаѓања:
    18.016

Јас дојам два месеци апетитот ми е на next level благо многу ми се јаде ама гледам да е здраво нешто барчиња и сл. Ама слабеам, дома дојдов со 10кг. Минус сега имам помалку и од кога останав бремеба. Останав бремена со 68кг. Пред пораѓај на денот имав 78, сега сум 65. Никогаш волку брзо немам ослабено јас мака мачев, со вежбање здрава храна така одржував килажа, многу лесно се дебелеев до пред да останам бремена. Сега како по вода ми оди килажава, дури не ми е ни верно.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    1.810
    5 кг ослабев, од 60 кг на 55 дојдов и не можам да ги вратам, а јадам убаво. ХЅ носам, коски и кожа сум.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Ако ти е за утеха јас бев 58 пред да останам бремена 68 отидов на пораѓај сега имам само 44 кила.
    Јадам се ама не се поправам никако преслаба сум,ама малата ми е многу мала само 7.5 м а не пие ништо од шише не можам да ја одбијам.

5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Слабееш бидејќи малку јадеш, не е од доењето. Не дека не се трошат калории со доење, ама два оброци се малку и секако дека ќе слабееш. :)
    За подобрување на имунитетот витамини, храна, сон.

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.581
    Допаѓања:
    7.838
    И јас со 68 останав бремена. На порагај појдов со 75.5 а дома дојдов со 70 ама месец дена по порагај бев 62 и сеуште сум толку. 62-63 варирам тука. А јадам благо ко дупната. И јадам три пати како и во бременоста и пред бременоста, во тоа немам промена. Плус пијам витамини за доили. Јас лично не си се допаѓам. Ми го нема газот :lol:. Рамна тепсија. А мм вели аааа шо убава си сега :D

7. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.863
    Допаѓања:
    18.016

Верувај од едни цицки на мене ништо немам друго, и колкови раширени. Ја ич не си се свиѓам сакам да се стегнам не мора да се поправам ама затегната да сум. Вежбам нешто нешто 2 3 пати неделно ама немам сила толку.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.581
    Допаѓања:
    7.838
    Јас ни колкови немам, тесна карлица. Како излезе 3610гр бебе од мене незнам :D. А цицки сега имам машала :D
    А за вежбање немам енергија ич, синко само бара внимание. Ништо неможам да средам по дома.
    Ама си велам кога ќе воведеме оброк оброк, фаќам пат накај теретана. Да се посветам малку и на себе :D Така еден подој ќе се скрати и нека се чуват и ранат со баба му :)

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    274
    Да да стомакот ми е поубав и од пред да останам бремена, баш само стомачни цел, дури и долен дел над царскиот рез се повлече скроз. Ама тоа се се среди со нормални стомачни. А за дијастаза се посомневав бидејќи над папокот имам како дупче и чуден е на изглед не е како предходно. И кога проверив стварно два прста. Може се проширило со оглед на тоа што правев стомачни и кревав тежина.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Читав дека е ризично да се вежба но зошто не прочитав искрено. Не ти е многу, не знам пред колку се породи но викаат до 9 месеци по пораѓај дијастазот може и сам од себе да се затвори.
    Би те замолила ако може да споделиш кои вежби ги правеше за стомак, поготово за долен стомак но ако има некои без тежина. Јас со тежина не можам да вежбам, ептен ми е тешко.
    И дали внимаваш на исхрана? Денес не стигнав да проверам за дијастазот, касно се прибравме. Утре ќе проверам. Одоговлекував до сега затоа што ми беше многу језиво кога ми пропаднаа прстите мислам дека желудникот ми се преврте, не сакав пак истото да го осетам.

11. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    274
    Баш за тоа е ризично, нема сам да се затвори и ќе се прошири повеќе. Иначе породена пред 9 месеци. А за вежби баш само стомачни класични

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    11.186
    Мајки со дијастаз, дали имате како испакнато брегче кога се напнувате или при станување, низ дијастазот?
    Тоа што е? Како се поправа?

13. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    4.900
    како да знам дали имам дијастаз, воопшто не ми е јасно?

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Легнуваш на земја и ги виткаш колениците и само ја подигаш главата ги стегаш стомачните буквално како стомачни да правиш и додека си во таа позиција со рака ги ставаш показалецот и средниот прст доколку има простор, ако имаш дијастаз ќе ти пропаднат прстите може да е 1 прст може 1 и пол,2,3 кај секого различно.

15. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    668
    Каде се ставаат, над папокот баш или? :)

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.581
    Допаѓања:
    7.838

Прикачени фајлови:

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Внатре во папокот брцни и ќе видиш лево десно горе доле ќе осетиш празнината колкава е :)

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    274
    Тоа е. Се надеваме со вежби ако не би требало физикални ако постојат

19. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    @Shekjerna над папок ако добро мерам е пола сантим, под папок не измерив, имам малку долен стомак и кога ги собирам нозете се собира и мешето па не можам да измерам.

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    274
    А знае некој во нашава држава дали постојат физикални за абдомен дијастаза?