Вчера посетив доктор баш за ова, бев пишала и тука за совет,кафеав исцедок некогаш и потемна боја имав на секои 10 дена ,по 1 2 дена ,некогаш и повеќе,скоро месец ипол,па пред некој ден ми почна период ,ми рекоа дека е од доењето и дека нормално е со нередовни циклуси или таков исцедок. Породена сум пред 8 1/2 месеци ,досега немав период. За косата, веќе не ми паѓа,сега сум со мали нови влакна .
Јас се зезнав дека второто на кислородна поддршка 3,4 дена беше и не ми ја носеа, млекото не го вадев (едвај еднаш добив пумпа, а од дома демек немало потреба да носам)... и температура дигнав, гради бомби, течеа на сите страни... кога 4ти ден сабајле станав со издишани скроз Плус кога почнаа да ми ја носат, не сакаше да цица (најадена обично ја носеа) и толку, самиот мој организам се откажа. Затоа за третово и да не сака и да неможе од старт да цица, ако треба у мијалникот ќе го вадам млекото за да не секне
Нема врска дали доите или не, вишокот коса после породување мора да испадне. Она што не паѓа во бременоста, ќе испадне постпородилно. Без разлика дали доите или не, без разлика дали имате или немате проблем со тироида. Косата постпородилно паѓа кај сите.
И мене не ми паѓаше нешто косата, само нормално, по влакно-две што се вели. На Еутирокс сум, можеби затоа. Или до шампонот ми е во којшто се крстам, мислам дека и од него постојано нови влакна ми растат. Lauren Fitter побарај на Јутјуб, јас сум задоволна, веќе 5 недели вежбам, од понеделник почнувам шеста недела. Има 4 фази со по два воркаути, за дијастаз и за стомачни се вежбите. Уште ептен малку остана за да ми се затвори дијастазот, а 3 прсти ми беше кај папокот. Резултати имав веднаш, уште првата недела кога помина. Се почнува со најлесни, па полека се преминува на потешки вежби. Има и за задник, се вежбаат и нозете со овие. Барај Lauren Fitter Phase 1 Workout 1 и Workout 2, па истото за другите фази. Ѕирни, можеби ќе ти фатат око. Еден воркаут трае 10 мин, јас по 20 мин вежбам.
Кој е тој шампон? И јас пијам Еутирокс, ама еве ја си паѓа. Ако е до тоа дека мора да испаѓа косата што не паѓала за време на бременост не сфаќам како на некои тазе породени воопшто не им паѓа.
Јас имам другарка која на толку паѓање, дупки имаше.. проќелаве. Со тироидна нема проблем. После и се обнови. Пак си е поради хормончиња, различни организми. Мене и по прв и по втор пораѓај баш на 3тиот месец од пораѓај ми паѓаше многу ама па и многу кратко среќа.
Спојлер: Овој Го користам подолго, пред бременост, уште тогаш нови влакна ми растеа постојано и продолжи истото темпо и после породување во периодот кога требаше да опаѓа.
Каде го купуваш? Би пробала да видам ќе има ли некоја промена. Расте по нешто ново, ама слабо, а и сѐ што расте е бело и само ги корнам.
Ех, ако корнам бели, без пола коса ќе останам Во Зегин купувам, а може и од сајтот на Озон да се нарача.
Баш разгледував ми се свиѓа, ке почнам од понеделник да сменам малку од точакон ми се здосадува. Кажи ми само има загревање/истегање или да си направам сама.
Мене ме интересира после колку месеци постпартум почна да го правиш нејзините вежби? Јас сум веќе 11 месеци породена, почнав пред 2 месеци со вежбите ама нема уште подобрување… исто дури и по 40 мин вежбам. Ма да предходно 7 месеци правев стомачни па малце и сама го проширив
Почнав околу 6 и пол месеци после породување, но претходно никакви вежби не правев, директно почнав со овие за дијастазот. Последно вежбав пред бременост. А ти 40 минути ги вежбаш овие баш? Некако како многу да се 40 мин.
Да тие и некои од нет што имам видено други, ама очигледно грешам при дишењето бидејќи немам напредок
овие ги вежбаш ти? Или ако може да ставиш кои. Бидејќи јас тие за diastasis recti и ништо резултати немав
Дааа овие се, со фази и со ред. Сега оваа недела ми е шеста недела, вежбам втора фаза двата воркаути на ден, 20 мин вкупно. Следна недела преминувам на трета фаза. Но постепено преминувам. При премин, првата недела ќе вежбам фаза 2 воркаут 2 и фаза 3 воркаут 1. Па втората и третата недела терам само фаза 3 двата во ист ден едно по друго. По 3 недели вежбам една фаза. Океј ми беше преминот од прва на втора фаза, но ако се случи не ги совладам добро вежбите за 3 недели од фаза 3, планот ми е да останам во таа фаза додека не ми станат лесни.