Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.513
    Допаѓања:
    8.842
    Ах мила некако од стрес нервози што со нова состојба што со роџаци и стручњаци околу восшитување на бебе немам апетит на сила ќе каснам нешто, наутро гледам тоа да е овесна каша, бисквити некогаш (брзинско додека дреме бебе), јајца со хумус па следно ми е околу 6 гледам да приготвам нешто манџа или месо, дури и често нарачувам сендвичи (значи нездраво) кога нема да стигнам да зготвам, но успевам да изедам пола и толку. Грицки благо сокови јадев во бременост сега ми е сведено на минимум немам желба повеќе ...со беба низ дома нишкаме низ стан кога е ултра плачлив и гледам да шетнеме барем 40тина мин...значи некако склоп околности а не дека ми е таков метаболизмот цел живот мака мачев со вишок килограми и слабеење.. се шалам дека после царскиот докторот ми ушмукал и вишоци општо па полесно одеше, јас од болница излегов со рамен стомак

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Аххх блазеси тии. Истите нервози мислам повеќето од нас ги имаме, и јад едвај стигнувам да јадам и цел ден сум на сите страни ама џабе (facepalm)нејке да делува кај мене така.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    274
    Пробај повеќе внес на протеини во исхрана а помалце јаглехидрати и шеќери.

На Giinna и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Знаеш дека кај некои луѓе доколку немаат соодветен сон не можат да ослабат плус дополнително уште ако имаат и нервоза ? :)

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Знам ама нејќам уште да препишувам на тоа бидејќи слабо дека ќе можам да спијам како треба уште долг период :(

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ти среди се најпрвин со спиењето па се друго ќе си дојде на свое место. Не сите ние имаме шанса брзо да ослабеме и да симнеме голема килажа. Исти како порано не можеме да бидеме секогаш ќе има нешто вишок :) дете си родила кпга тогаш ќе се средиш. :l:

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Не очекувам сега како порано да бидам ама бар некое килце ;( немам 2-3 за симнување па да е тешко, мин 10 имам. Ќе пробам повеќе и на исхрана да обрнам внимание и со вежби да продолжам.
    Како и да е фала мајка на поддршка :l:

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.513
    Допаѓања:
    8.842
    Мила не се секирај не си прави стрес дополнителен. Се грижиш за бебчо што зависи од тебе, тоа тело создало богатство полека со баланс ќе си дојдеш на себе. Јас се измачив 1 год пред бременоста да симнам 20кг па ме затераа абортуси, операции,депресија вратив 12 додека останам пак бремена значи сега имам пак за симнување уште 9 и си правев стрес дека не сум привлечна се додека не расчистив сама со себе дека треба да сум благодарна што ова тело издржа и ми го донесе златово во раце. Ни стрии ни целулит не гледам сега ни се замарам дека сум на свадба за 20денови ни дека лето оди. Сум успеала еднаш со дисциплина ќе биде пак но прво синкович да биде згрижен и добар. :hug::hug::hug:

На firequeenn и Giinna им се допаѓа ова.
  9. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    274
    Сакаш да кажеш дека workout 1 фаза 1 и фаза 2 ги правиш два пати едно по друго? Значи вежбаш 40 минути? Бидејќи една е 10 нели

10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.457
    Допаѓања:
    8.562
    Со што отидов, црн фустан, со тоа излегов.
    Кујзнае што си мислев тогаш, имав спакувано за искачање бел долг фустан. Тоа не знаеш што од кај тече после пораѓај, ја бел фустан ќе носам.
    Плус мислев без стомак ќе сум, царски ме земаа на крај, стомакот поотечен од 6ти месец кога бев.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    17.998

Не не, фаза 1 ја вежбав два пати. Од понеделник ке почнам со фаза 2.

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. .baby.love.

.baby.love. Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    120

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    274
    И само од фаза 1 толку брзи резултати?! Браво

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Многу брзо се гледаат резултати, иако вежбите се прелесни.
    Како да те прочитав дека ги почна пак вежбиве, па сакав да ти пишам дека ако не видиш некои резултати, можеби сепак треба да почекаш да се олабават малку мускулите од вежбање стомачни неколку месеци.

На Carolin. и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  15. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    274
    Да да почнав од почеток веќе 4 ти ден, и ќе одам по ред како што треба и нема да вежбам друго па да видиме. Ќе пишам баш како ќе биде. Доле под папокот е подзатворена дијастазата тоа приметувам не е како што беше.

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Се надевам дека ќе се среди. Штом се затвори под папокот, има надеж штом забележуваш разлика.
    Како ги вежбаш, двата воркаути во ист ден, едно по друго или само едниот? Колку пати неделно?

17. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Браво за тебе за истрајноста и што покрај се што си преживеала си задржала позитивен став :l: жена, мајка, кралица викаат !

На Carolin. и Fenix05 им се допаѓа ова.
  18. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    274
    Да да така почнав воркаут 1 и 2 едно по друго вкупно 20 мин и така ќе терам 3 недели. Без прескокнување. И да секој ден вежбам, не можам без вежбање. Или подобро е воркаут 1 да се вежба два пати едно по друго, па следниот ден воркаут 2 и така да се менува секој ден. Ти како праеше 1 и 2 заедно или посебно различен ден?

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Jaс вежбав во ист ден едно по друго 1 и 2, како што правиш и ти сега. Така терам уште, ми остана уште следна недела за да завршам со фазиве. Во почетокот вежбав 5 дена неделно, а потоа намалив на 4 пати.
    Сега ги правам овие 20 минути и продолжувам со други за други делови од телото.
    Планирам да продолжам со четвртава фаза и покрај тоа што ќе поминат 3 недели, а после со четвртава ќе продолжам во денови кога имам вежби за стомачни.
    Можеби е океј еден ден 2 серии воркаут 1, па утредента воркаут 2 и така наизменично. Како што ти фаќа око, така. Јас се одлучив за двата во ист ден за да ми е поинтересно, да не е истиот двапати.

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    274
    Фала ти многу, ќе известам како ќе има напредок..

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.