Женски, и јас сум од истиот клуб, со болки и здрвеност во пределот на половината, секое божјо утро дури се раздвижам како рашрафена сум. Стомакот ми е мек, како мускули да немам на допир. Со втората бременост го дозапустив стомакот, еластичноста, цврстината. Ајде дајте мотивација, надеж дека ќе се среди. Ако не од утре, од понеделник здравје почнувам.
Сакам да почнам на фитнес да вежбам, нормално и за да ослабам, но ме загрижи ако ослабам дали ќе изгубам млеко дека ја дојам ќерка ми, има 4 месеци. И да, на царски бев.
Здр женички дали ако носам мидер ќе ми се намали стомакот. Породена сум пред 2 месеца ве молам за мислење.
Стомак се намалува со вежби и внимавање на исхрана. Полека дај му време на телото да се стабилизира и да свати што се случило. Пази на исхрана, исфрли, леб, благо, газирано или намали на минимум најди здрави замени. Движи се, бебе во количка и шетајте ако не можеш да вежбаш, јас до кај 3 месеци мислам дека смао пешачев со бебо, па после почнав да повежбувам 2-3 пљти неделно, па нелогаш и 1, некогаш и ниеднаш ке се погодеше. Од кај 5ипол 6 месеци кога нашрави можам да кажам дека имам ред со вежбање зошо почна убаво да ми спие преку ден.
Ste imale li papocna kila? Koga mi porasna stomakot i papokot nadvor mi izleze da recam. Seuste mi e razoblicen.. Se sreduva li samo od sebe?
Обавезно оди на абдоменален хирург да те види. Кога си породена? Папочна во принцип може да се среди сама ако е од бременост, ама ако е долго не верувам. Јас имам надпапочна, таа пример нема шанси да се повлече сама, ама уште не сум решила да ја оперирам. Имам роднина со папочна кила има скоро 70год уште си ја носи од бременост.
Pa neznam bas dali e toa.. pet meseci ima kako sum porodena. Nekako cudno mi e... Kakva e taa nadpapocna?
Отиди до кај матичен прво ако не си сигурна што е. Па ако треба ќе ти закаже. Кај мене на допир се осеќа над папокот како потврдо топче. Не можам баш слика да најдам. Вака визуелно не се гледа, треба да се оптегнам посебна положба да фатам да се примети. Ама оди ако имаш шанса да земеш појас или слично. Јас се нервирам што не ми кажаа после пораѓај да носам нешто, пошто и прилично голем дијастаз имав. Мислам дека можев да ја избегнам, ама тоа е.
Мила мене докторот со царски ми даде зелено светло на 2месеци веќе, точак,пливање, лајт трчање, тегови постепено да додавам за некое време
Јас почнав после 40 дена, немам некој напредок на вага ама стимакот почна да се собира, мислам и во колкови не сум толку проширена. Исто сум 3 месеци постпартум, добив неделава прв пат и многу подобро се осеќам па сакам од следна недела да уплатам кај Драгана, фит лајф за постпартум вежбите онлине
Јас сум во добра форма, таква ми е конструкцијата на телото, једино меше имам и сакам да го симнам. Смеам ли стомачни?
Јас почнав и направив еден ден, лесни се стварно, ама еве 4 дена ништо, немам извежбано А лесни се секој можи да ги вежба.