Moжно е да немаш. Кај некои се средува без вежби. Пробај и во папокот да пикнеш прсти, под и над дали ќе осетиш раздвоеност, дупка. Легни на грб, свиткај ги нозете кај колената со стапалата на под, едната рака стави ја под глава и поткрени се како да прави стомачни, а со другата рака проверувај.
Да баш вака проверив ептен малце пропаѓаат ваљда проверувам точно за да може да почнам понормални вежби
Да да, имам гледано како се проверува. Прашањето ми беше дали ако има дијастаза, стомакот мора да е тврд? Кај мене не е тврд, па затоа прашувам како е кај другите. Немам болки ни надуеност
Не се проверува одма, туку по 6 недели од порагај .... Треба да се во границите т.е. референтните што ги пишува во таа лабораторија, ако ти се во границите значи дијабетот го нема повеќе
Алал да ви е што вежбате @0ли @Carolin. Никако да фатам ред да почнам, само стомак имам, пивтија. Еден прст дијастаз. Значи не било ништо тоа ама стомак мн остана, кожа многу. Исто со првото бев и кожата си остана, сега е повеќе Исто и јас така, само 8кг ставив, после пораѓај 10 ослабев, газ замина, стомак остана, 8 месеци.
Јас едни цицки што ги имам останато друго ништо, а и целулит по нозе и газ. Благо јадев ко дупната сеа се контролирам, ама мислам и бебе одкако почна да јаде повеќе мене благо толку не ми се јаде. Од мекици 70% благо јас го изедов. На почеток многу благо ми се јадеше
Дијастаза, еве поубаво објаснето https://zdravobebe.mk/podgotovka-za-trudnici/dijastaza-shto-pretstavuva-i-kako-da-se-sprechi/