Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Mari_em

Mari_em Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    48
    Креми што загреваат не се дозволени. Барем така ми беше сугерирано од нашиот педијатар. Мене ме масираат со маслиново масло во комбинација со рузмарин и независно што не е комбинација за отстранување целулит има резултати кога се прават константно масажи. Си треба време секако ама битно има подобрување

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. #£¥₩

#£¥₩ Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    26
    Мајки дали некоја од вас имала потемен стомак после породување?
    Кај мене тој дел околу папок и нагоре е потемно и таа линијата е темна уште ја имам а веќе 3 месеци поминаа од кога се породив.
    Доколку на некој му се сличило вакво нешто да ми каже дали треба нешто дљ мачкам немам ни стрии ни стомак за 6 недели ми се вратија килограмите како што си бев пред бременост.

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.624
    Никакви антицелулитни масажи не се дозволени при доење, и тоа требало педијатарот да ти го каже.

На H.VAGA и Tiny Love им се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Ништо страшно, не треба да мачкаш со ништо, со тек на време ќе избледи.
    Линијата мене уште ми се познава, а пред скоро 11 месеци се породив. Станува побледа и ќе ја снема, исто ми беше и после првата бременост.

На #£¥₩ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Ај додека сум тука да прашам, @Shekjerna како оди, до каде си?

6. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    274
    Леле искрено не знам. Последна фаза сум, над пупак е прст, под пупак е скроз затворена а беше прст ипол. А на пупак уште ми е прст ипол скоро два, а беше два ипол скоро три. Вчера баш ми проверија каде што вежбав и баш ми кажа дека на пупак најтешко се затвара. Веќе се нервирам зашто толку брзо кај мене не се затвара а вежбам секој ден. Дали дека имам вежбано… некои па викаат може и толку да остане ама не сакам, не знам веќе како да вежбам. Ми здосадија вежбиве, ми се вежба и задник и нозе. Колку убаво кај тебе брзо се затвори. Кај тебе е скроз сега така?

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Мислам дека си има врска тоа што пред да затвориш дијастаза вежбаше други вежби и затоа сега оди побавно. Но добро ете се затвора барем, не се ти влошува како претходно.
    Кај мене брзо одеше бидејќи на олабавена мускулатура директно почнав со вежбиве за дијастаз.
    Скроз не се затвори, остана на 1 прст кај папокот, но не ми смета, тоа е. Еве уште ја терам четвртата фаза, но вежбам и сè, цело тело и со тежини и со скокања, стои на исто. Мене битно ми е сега да можам да вежбам сè, а да не се проширува, па еве ако треба и на 1 прст нека остане.
    До прст и пол мислам дека е нормално.
    Инаку, те сфаќам дека си сакаш и други вежби, тапа е вака во место со истите та истите.

На Shekjerna и Carolin. им се допаѓа ова.
  8. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    274
    Супер, толку е нормално до прст. Вежбај си се и уживај.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    1.487
    Мајки, катастрофа ми е телото пост партум. Пред месец ипол се породив (во 2 год 2 бремености). Со првата бременост многу брзо ми се повлече стомакот, не доев, си ја вратив килажата скоро по 2 месеци.
    Оваа пост-бременост сум сосем друга приказна. Дојам, јадам благо неконтролирано, цел конфекциски број сменив, не си го препознавам телото од целулит и заддршка на вода.
    Кажувајте некое чаре, од каде да почнам. Дали програмата на Драгана ви е испробана и е ефективна? Дали смеам на лимфна дренажа или антицелулитни масажи? За храната јадам протеинска исхрана ама ова со благово не знам како да го контролирам.

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Благото ќе го замениш со здраво благо наместо да јадеш ресана и крем банана кај драгана имаш еден тон рецепти. Не ти треба драгана за да направиш нешто со телото можеш на јутуб да отвориш и да видиш вежби пред се дијастаз ако имаш затвори го него па после се друго. Антицелулитни масажи, креми итн, не додека доиш. И повеќе движење само пешачење за почеток.

Јас веќе 3 недели вежбам преку еден ден со Лорен на јутуб се затвара диастазот али полека ептен.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    153
    Дали некој од вас има дискус хернија после породувањето, ако може да сподели дали и какви вежби прави, масажи и сл. ? Полудувам од болки.

12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    8.759
    Може ли линк не ја наоѓам

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Пребарај вака и ќе ти излезе
    Lauren Fitter Workout 1 Phase 1
    Lauren Fitter Workout 2 Phase 1

И така за четирите фази.
    Една фаза трае 3 недели, но ако сакаш, може и подолго да тераш фаза.

На Трагедијаупмм и Fenix05 им се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Нормално е, но се гледа напредок брзо. Вежбаш и гледаш дека не е напразно.
    Мене многу ми се намали обемот со вежбиве, како да се собра и да се спастри внатре сЕ.

На Brpbrp, Carolin. и Fenix05 им се допаѓа ова.
  15. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.810

За благо и јас кризирав на почеток и уште кризирам ама мораш да ставиш крај на не здраво благо. Земи направи си банан леб, здрави бомбици, здрави колачиња, здрави торти. Благо не купувај никакво освен ова. Јади многу овошје, јас ананаси од конзерва не знам колку изедов, многу ми беа убави :rofl: сеа не ги загледувам. Ама најбитно сама стави крај, раскрсти со себе тоа не е здраво ни за тебе ни за бебе. Јади протеини, не крати оброци ужини се со ред да јадеш. Зошо малку криза ако те фати и толку треба

На Giiirl23, 0ли, Secret-Angel7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    397
    И јас истото искуство го имам со вежбиве.
    Е сега имам уште еден прст, прст и пол над папокот, па дали можам да почнам и други вежби паралелно? Килажата ми е како пред бременост ама мислам дека дури послабо делувам - ми фали мускул на нозе и задник. :)

Единствено што ми пречи е како собрана кожа што имам над папокот ама не верувам тоа дека ќе се среди.:| Ни линијата уште после 10 месеци не ми е скроз избледена, се надевам дека за месец, два ќе ја снема.

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Ги помина сите фази?
    Јас почнав да вежбам друго кога кај папокот ми дојде веќе 1,5 прст, ама не прекинав да ги правам и овие за дијастаз. Почнав полека, постепено, прво во место, без скокања, значи лаганица ептен. Ако џампинг џекс се со скокање, јас мафтав само со раце и нозе само движев лево-десно без скокање. Ова само како пример. Околу 1 месец вежбав баш лесно, без тежини, па после се префрлив на мааалку потешки и така постепено.
    Вежбам сега сЕ, но уште четвртата фаза ја вежбам двапати неделно и дури од следна недела планирам да намалам на еднаш само во ден кога ќе вежбам стомак и нема да ги прекинувам бидејќи ми се океј.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    397
    При крај со трета сум и мислев со четврта да почнам за некое време и плус други вежби паралелно. Ама ајде прво да видам како ќе ми оди четвртата, па ќе одлучам.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mari_em

Mari_em Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    48
    Чудно зошто нашиот педијатар уште од старт ми дозволи масажа на цело тело.

Сепак благодарам на сугестијата

20. Buck0

Buck0 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    70
    Дали пиете некои витамини додека доите? Се осеќам без сила и цело тело ме боли, сите коски. Дали може нешто да земам, магнезиум, калциум вит ц...