Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Dionisija7

Dionisija7 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    23
    Дали за дијастаз еден прст може да се прават некои масажи или третмани (вакум, мадеро...) или мора да се вежба за да се намали стомакот под папок?
    Две години поминаа од пораѓај. Друго се врати во нормала, стомакот остана.

2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Вежбање за што дали би било залудно?
    Вежбање не е залудно никогаш :)

3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.810
    Јас мака мачам демек да го ослабам делов над царскиот ама залудно тоа ќе да е вишок кожа друго нема што да е. Ама страшно ме нервира некпо си 2-3 прста така ми се тегнат исто и горе под гради а бебо високо го носев во желудник ми беше напикан мислам, тоа оправање освен нож не ќе да има..

4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.345
    Допаѓања:
    8.276
    Пред колку си породена?
    Почни со стомачни вежби ќе има ефект. Јас после првиот царски ослабев 24 кила за 4 месеци после шораѓај ама стомакот ко виснат малце беше. Кога почнав со стомачни вежби се врати во нормала.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.911
    Како ослабе толку кг?

6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.345
    Допаѓања:
    8.276
    Искрено не знам.
    Не знам ни како се здебелив 22 во бременост, зашто бев на диета поради гестациски дијабет. А не знам ни како ослабев толку за 4 месеци. Ништо посебно не прававев, доев и како да исчезнаа 24 кила.

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    808
    Јас ослабев 14 килограми за 4 месеци и ист случај како кај тебе со стомакот. Од кога почна со стомачни? При консултација со гинеколог ми рече после 3 месеци може но без кревање ама јас пак некако сум резервирана за стомачни еве 5 месеци направи бебе

8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.345
    Допаѓања:
    8.276
    После 6 месеци ама со језа баш, пополека. Веќе после 9 месеци, баш она вежбање, инаку до тогаш страв ми беше.
    Иако намалив и килажа и стомак, никогаш не успеав да влезам во хс сукњите горе во струкот, како целосно да ми се промени тој дел од телото засекогаш :?:.

9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.810

Провери се за дијастаз прво, јас почнав некаде после 2 месеци кога направи бебо ама нередовно од кај 4ипол 5 месеци мислам почнав со вежбање 3 пати сигурно некогаш и 4 пати неделно.
    Ама најбитно немој да вежбаш стомачни ако имаш дијастаз.

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.911
    -2кг за 1 месец, има надеж барем уште 6 да симнам одма се осеќам полесно. Почнав да вежбам нередовно по 6месеци, пијам мноогу вода мислам повеќе од 3л. Сега проверив дали имам дијастаз и немам ако правилно проверив само 1 прст влегува хах, на YouTube видов како треба. Благо си каснував по малку многу голем љубител сум да не јадев благо повеќе ќе ослабев мислам, леб не јадам ептеен ретко.
    Какви вежби правевте, имате видеа нешто?
    Јас од YouTube најдов и прилично се тешкички одма осеќам во стомакот затегање, до душа не се тешки ако си у форма хаха порано без проблем ги правев истите...

11. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    808
    :| Фала ти, јас ќе почекам уште малку а за струкот очигледно е дека не е тоа тоа, уште не се осмелувам да пробам бројче од претходно, некако се пошироко облекувам :?:
    Да, така. Проверувам неколку пати и ми се чини дека немам, гледав наназад мислења дека не секоја го има ама пак ми е мисла дали правилно проверувам а 7362 видеа изгледав :D

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    6м после пораѓај па брате мили не мрдам со обемов. Правев вежби и за дијастаз се поднамали али конкретно стомаков ме нервира како 5ти месец трудна сум почнав и да вежбам џабе како да цупкам во место. Лицето ми е ослабено,раце нозе али стомакот јок бе бате. Некое решение? :D

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.810

Јас дијастаз затворив и на кг сум помалку од пред да останам трудна ама стомакооов (facepalm) ако не јадам е добар, ако јадам исто ко 7ми месец да сум. Матичнава докторка и кажував она вели зошо уште немам циклус и не се средени хормоните треба да помине време да се среди се. Па ај ке чекам да видам циклусов кога ке дојде :?:

14. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.095
    14 meseci posle poragaj,pogolemoto mi veli MAMA NOSI BEBE ( a sum oslabena 25 kg od poragaj )

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јас имам циклус после 2 месеци од пораѓај добив иста е ситуација да не кажам по подуена сум кога сум пред добивање 1 недела. Ова е хорор. Со тренер еден зборев ми вика сега потешко ќе оди немој да мислиш дека е лесно ама само трпение да имаш. Јас и едно трпение....

На kozuf и Carolin. им се допаѓа ова.
  16. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    599
    Исто со стомакот како што кажувате и вие @Brpbrp @Carolin. @Thor :sweat:
    Туку кажете дали најдовте некој добар мидер што ќе стега убаво :DКупив еден од Стружанка, најмалиот, ама пак не ме стега добро.
    А едни фармерки од порано кога ќе се натегнам во нив порамен ми изгледа стомакот, барам да имаше нешто такво и за под стреч панталони, фустан.. 36ка ме собира како пред пораѓај ама стомакот кога ќе излезе, брате мили :D Можда не изгледам како трудна 7ми месец, ама како 6ти дефинитивно.

17. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    1.638
    Да видиш во тезенис, јамамај или сара фешн

18. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    166
    Предложете некоја програма за вежбање за стегнување. Не можам да одам на вежбање со малово, подобро ми е од дома.

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не е до салото повеќе е до кожата и на нејзе и треба време да се врати во нормала. Дека би била цврста како и пред пораѓај никогаш не би била али се регулира после 2 години. :) За мидер види ги на пенти или помпеа што се до под гради :)

20. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    2.923
    И јас се приклучувам на темата. Со два месеци бебе, ќилажа иста како пред пораѓај и со пораѓај, и сега.:?: (Ама не сакам да се гледам, сакам 10кг помалку) Буквално не мрдам, сакам слабеење почнав да вежбам. Вежбам кога сум оморена наспиена и сега на жештините преќинав. Слабо пешачам а би сакала повеќе.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.