Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    808
    Јас не носев мидер иако ми рекоа дека можам и не знам дали смеам сега да кукам :D кога ќе облечам повисоки гаќички малку подобро ми се гледа и не купив. Вака кога ќе се погледнам во огледало а низ град вешто избегнувам стакла дека некако не ми се согласуваат со огледалото :rofl: хахахахха. Инаку види во esotiq а за фармерките истата сум дури и преамбициозно тргнав да пробувам фустанчиња припиени за тело :fubar: Мммхм.

Едит: Сега гледам дека од последното мислење до сега сум се престрашила да облечам тесно :lol:

На Трагедијаупмм, Brpbrp и kozuf им се допаѓа ова.
  2. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    781
    Дали некоја мама која била со царски рез ја има земено програмата на Ана Стојанова мама фит да ми каже дали можат да се прават вежбите и после колку време?
    Каков е планот за исхрана, треба ли многу готвење или брзи оброци се?

3. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    8.757
    Јас го земав Летен предизвик 5месеци после царски, мамафит ја кажуваат дека е многу полесна а исто и вежбите. Друга опција ти е Драгана Фитлајф, оброците многу ми се допаѓаа кај неа, вежбите и се башбаш лесни за враќање на кондиција,дијастаз. Ана генерално има позахтевни оброци иако со добра организација и нејзините не зимаат многу време. Јас со цел памет готвев посебно за мене и маж ми Па ми беше потешко со бебево, а да и по буџет френдли е на Драгана.

Твојот доктор ќе ти даде зелено светло за вежбање, јас добив 3мес постпартум

4. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    781
    Докторката ми даде зелено светло само за лесни вежби без тежини и без многу оптеретување на стомачните мускули и не знам од кај што и како да почнам. Се обидувам со диети, се изгладнувам и пак минимален скоро ич напредок. :( Пред бременост вака да се хранев сучка ќе бев а сега вагата скоро и да нр мрда. Инаку скоро 3 месеци како сум породена.

5. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.810

Никако да се изгладнуваш! Тебе ти треба храна односно енергија, јади здрави избалансирани оброци пиј доволно вода, пешачи бебе во количка и шибаај и почекај хормони да се средат. 3 месеци се премалку.

На Трагедијаупмм и Ena05 им се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    8.757
    Изгладнување има контра ефект, а па со доење никако!!
    Купи ја од Драгана фитлајф, нема тежини,нема оптеретување, храната и е баш погодна за доилки.

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    781
    Јас се тешев ќе пешачам со количка ама ништо, не сака да се вози мн во количка и чекам маж ми да дојде од раб за да го шетаме па кога ќе почне да плаче после 10 мин еден го зима друг бутка количка.
    Фала ти за советите сепак :)

8. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    781
    Не го дојам, од сам почеток е на ад.
    Погодна ли е и за вака за да се ослабе?

9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    8.757
    Соодветно испланирана балансирана храна е..не знам јас многу слабеев први 4 месеци не сум мерило дали била добра програмата општо..немав ич апетит, сама 24/7 со бебе, доење на 1.5ч ама ми се допаднаа многу рецептите

10. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    781
    Можеш да ми кажеш некој пример за доручек, ручек, вечера?

11. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    8.757
    Screenshot_20240701_141742_Chrome.jpg

На Ena05 и kozuf им се допаѓа ова.
  12. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    599
    многу е топло сега можеби затоа не сака во количка, дај си време ќе биде океј :)

13. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    781
    Можеби, научен е на клима од прв ден :)

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Кенгур и надвор. Јас така шетав на Infantino го имаш во Пики. И првото и ова од 0+ ги носев во тој кенгур. Еве 7++ месеци е и уште си ја носам со кенгур. Од 2м нанапред свртени ги носев доколку си ја држат главата ако не према тебе и шетај си.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    781
    Еднаш два пати пробав и тоа не сакаше ама ќе се обидам пак.
    За главата си ја држи од мн рано, тоа не е проблем само уште да сака да шета така а не само у раце да е. Фала ти :)

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    2.923
    Во првите месеци нормално е да не се губи килограми. Не се обесхрабрувај. Сепак зависи од организмот

17. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    781
    Фала за утехата.
    Јас секогаш бев склона на дебелеење, брзо се здебелував ама и брзо слабеев и затоа сега тешко ми паѓа.

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мајка со прва бременост после 2 години се вратив во баш нормала. Еве и сега се здебелувам ослабувам али визуелно не на вага али тело како тело 9м се ширело 9м му треба да се врати до некоја нормала. Сепак и хормони треба да се средат.

19. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    3.655
    Хелппп! Има ли начин да дојам и да слабеам? За некој месец ми следи важен настан, сакам убаво да изгледам а јас сум 8кг плус после бременоста. Сега сум 64кг. Да не зборам дека апсолутно ништо не ми е таман и купувам нова облека. Стомак вишок речиси не ми остана ептен минимално, но цела сум проширена посебно во бутовите и во нозете, таму стрии ми се појавија, па и половината ми е проширена:(. Некој ако сака и има да ми прати предлог мени каква треба да ми е исхраната ем да е корисна за млекото ем да скинам некое килце ако е возможно:D, за вежбање ми е ептен рано:(.

20. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.442
    Јас се здебелив со доењето, таков апетит имав страшно нешто. Не знам точно колку, но отприлика 6-7 кила сигурно. Откако направи бебето 4 месеци навака намалив со благо, леб, сокови и постепено за 3 месеци дојдов до -5кг. Уште 2кг и ќе дојдам на килажата пред бременост, но и таа ми беше многу ќе треба да намалам уште 5-6 барем.
    Само вежбањето ми е слаба страна, а ќе мора бидејќи стомакот ми е мек како растресен. :(