Додека доиш ништо. Моја пријателка има салон и знам дека ги враќа доилките кога сакаат некакви третмани за слабеење. Пиј многу вода, не сокови, не конзумирај шеќери, јади зеленчук и месо или риба. Пешачи, со бебо шетајте многу.
После 4м уште сум 5кг плус иако вежбам 4 пати неделно веќе трет месец по ред, вагата не е поместена откако се вратив од болница. Не дојам, припазувам на храна и иако телото се враќа во форма со мускулатура, вагата не е мрдната. Ни мене не ми е јасно што се случува
Вагата не е мерило за слабеење ако вежбаш 3пати неделно. Викаш се враќа во форма,мускулатура, а вагата исто. Земи сликај се на 2 недели и ќе воочиш разлика зошто 70кг сало и 70кг мускул не е исто Јас отидов на пораѓај со +15. -15 бев на 3месеци а -25 сум денес па пак не си се свиѓам зошто со оваа килажа пред 3г бев мускул, вежбав 5пати неделно а сега сум висната цела
После нецели 72 часа од породување -6.8 кг. После една недела точно 8 кг. изгубени. Се надевам и другите исто вака брзо ќе идат. Вечерта пред породување бев точно 12 кг. плус, а и 3-те дополнително што ги изгубив во прво тромесечје: + 15 кг.
Качени 20 кила во втора бременост, 2 месеци после пораѓај минус 14 кила, остануваат уште 6. Првата бременост качив 24 кила, ги симнав за 4 месеци. Сега ќе видиме како ќе е.
Останав бремена со 59 кг. 20 дена после пораѓај имам 57 кг. Меше имам, секако не очекував дека ќе сум рамна, прво рано е, второ имав стомаче и пред да останам бремена. После 40 дена и преглед кај гинеколог ќе почнам со вежби.
Да да апсолутно се слагам, така си е. Во тој контекст е и мојот коментар, дека некогаш бројката на вагата може да стагнира, а изгледот да варира. Затоа не е некое мерило само бројот на кг, можда грешиме кога се фокусираме само на тоа без да ја земеме предвид целата слика.
Ау душо, на вага бев 63кг, и не паѓав со месеци, ама затоа фармерките се повеќе и повеќе ми паѓаа. Вагата не е мерило, мускул е друго. Така да уживај, во обем сигурно губиш.
Со првото останав плус 4 кила , така останав и трудна со 2ро е со второто пазев повеќе и бев подвижна и си ја вратив килажата и тие 4 килограми што ми останаа ги симнав за мн брзо време месец, месец и пол
Otkako dojdov doma za mesec dena igubiv 10 kg ...sea plus deset dena vagata isto si stoi...ke mrdne li pak ...
Zdravo majki , dali nekoj ja ima ishranata za posle bremenost na Tose Zafirov i kako ste zadovolni? Imam 90 kila i moram da namalam
Јас не би купила постпартум програма од билдер што знам може е супер, се консултирал со некој па грешам но пре би земала од Драгана Фитлајф или Ана Стојанова зошто ти треба нешто балансирано сега, не знам кога си породена. Чисто мое мислење. Ако грешам нека ми прости Тоше
Se porodiv pred 8 dena , mnogu imam apetit na poragaj imav 100 tocno sega simnav do 90 ama uste 20 kilca moram ako ne povekje … Cel zivot so 60 kilogrami sum
Чекај тогаш полека, дај си малце време. Пред 3месеци ништо, вежбање ќе каже докторот, мене ми дозволи после 6месеци. А исхрана полека умерено балансирано, ќе ти треба и за доење, будење сила. Не е така гладувај па онесвести се некаде. На Драгана фитлајф е најбалансирана лесна
Ако доиш одма ќе намалиш, ќе се лизнат килограмите. Јас во бременост качив 6 кила, после пораѓај одма ги изгубив тие 6, а сега после еден месец уште плус 11 кила сум намалила. Се изненадив многу, јадам нормално, дури и претерав со сладолед (во бременост се пазев, имав гестациски дијабет).
Не мора да значи. Сепак треба да се внимава со храната. Јас во бременост не качив многу околу 7кг, воопшто немав апетит. Ама затоа доењето како ми отвори апетит, цело време бев гладна и жедна. Килажата од бременоста секако одма со породувањето ја симнав, но затоа од апетитот при доењето се поправив пак. После 3-4 месеци се стабилизирав и отфрлив благо и грицки па намалив 5кг.
Може ли некој да ми даде совет кои хормони да ги испитам после царски сакам на приватно. Дајте ми предлог доколку некоја лабораторија има некои пакети и сл.