Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. FitGirlK

FitGirlK Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    96
    Додека доиш ништо. Моја пријателка има салон и знам дека ги враќа доилките кога сакаат некакви третмани за слабеење.
    Пиј многу вода, не сокови, не конзумирај шеќери, јади зеленчук и месо или риба. Пешачи, со бебо шетајте многу.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LaViCa. 08

LaViCa. 08 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    16
    Zdravo.Poslem kolku vreme od poroduvanje vi trebase da si dojdete na istata kilaza ?

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    324.999
    После 7 недели

На LaViCa. 08 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    9.570
    Мене после 2 месеца,иста килажа имам 64,а бев 81 на пораѓај (со близнаци бев)

На Лалина и LaViCa. 08 им се допаѓа ова.
  5. MDMD

MDMD Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    25
    После 4м уште сум 5кг плус иако вежбам 4 пати неделно веќе трет месец по ред, вагата не е поместена откако се вратив од болница. Не дојам, припазувам на храна и иако телото се враќа во форма со мускулатура, вагата не е мрдната. Ни мене не ми е јасно што се случува

На LaViCa. 08 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.459
    Допаѓања:
    8.755
    Вагата не е мерило за слабеење ако вежбаш 3пати неделно. Викаш се враќа во форма,мускулатура, а вагата исто. Земи сликај се на 2 недели и ќе воочиш разлика зошто 70кг сало и 70кг мускул не е исто :)

Јас отидов на пораѓај со +15.
    -15 бев на 3месеци а -25 сум денес па пак не си се свиѓам зошто со оваа килажа пред 3г бев мускул, вежбав 5пати неделно а сега сум висната цела

На simoncelicius, Marsi*, Tea SK и 3 други им се допаѓа ова.
  7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.764
    Допаѓања:
    23.984
    После нецели 72 часа од породување -6.8 кг.
    После една недела точно 8 кг. изгубени.
    Се надевам и другите исто вака брзо ќе идат.
    Вечерта пред породување бев точно 12 кг. плус, а и 3-те дополнително што ги изгубив во прво тромесечје: + 15 кг.

На Marsi* и LaViCa. 08 им се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.337
    Допаѓања:
    8.265
    Качени 20 кила во втора бременост, 2 месеци после пораѓај минус 14 кила, остануваат уште 6.

Првата бременост качив 24 кила, ги симнав за 4 месеци. Сега ќе видиме како ќе е.

На Marsi* и LaViCa. 08 им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.432
    Допаѓања:
    91.596
    Останав бремена со 59 кг. 20 дена после пораѓај имам 57 кг. Меше имам, секако не очекував дека ќе сум рамна, прво рано е, второ имав стомаче и пред да останам бремена. После 40 дена и преглед кај гинеколог ќе почнам со вежби.

На Marsi* и senjorita-v им се допаѓа ова.
  10. MDMD

MDMD Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    25
    Да да апсолутно се слагам, така си е. Во тој контекст е и мојот коментар, дека некогаш бројката на вагата може да стагнира, а изгледот да варира. Затоа не е некое мерило само бројот на кг, можда грешиме кога се фокусираме само на тоа без да ја земеме предвид целата слика.

На Marsi* и Fenix05 им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.410
    Допаѓања:
    7.558
    Ау душо, на вага бев 63кг, и не паѓав со месеци, ама затоа фармерките се повеќе и повеќе ми паѓаа. Вагата не е мерило, мускул е друго. Така да уживај, во обем сигурно губиш.

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Со првото останав плус 4 кила , така останав и трудна со 2ро е со второто пазев повеќе и бев подвижна и си ја вратив килажата и тие 4 килограми што ми останаа ги симнав за мн брзо време месец, месец и пол :)

13. LaViCa. 08

LaViCa. 08 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    16
    Otkako dojdov doma za mesec dena igubiv 10 kg ...sea plus deset dena vagata isto si stoi...ke mrdne li pak ...

На Janičkaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    137
    Zdravo majki , dali nekoj ja ima ishranata za posle bremenost na Tose Zafirov i kako ste zadovolni? Imam 90 kila i moram da namalam

15. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.459
    Допаѓања:
    8.755
    Јас не би купила постпартум програма од билдер што знам може е супер, се консултирал со некој па грешам но пре би земала од Драгана Фитлајф или Ана Стојанова зошто ти треба нешто балансирано сега, не знам кога си породена. Чисто мое мислење. Ако грешам нека ми прости Тоше :D

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    137
    Se porodiv pred 8 dena , mnogu imam apetit na poragaj imav 100 tocno sega simnav do 90 ama uste 20 kilca moram ako ne povekje … Cel zivot so 60 kilogrami sum

17. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.459
    Допаѓања:
    8.755
    Чекај тогаш полека, дај си малце време. Пред 3месеци ништо, вежбање ќе каже докторот, мене ми дозволи после 6месеци. А исхрана полека умерено балансирано, ќе ти треба и за доење, будење сила. Не е така гладувај па онесвести се некаде. На Драгана фитлајф е најбалансирана лесна

18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    1.284
    Ако доиш одма ќе намалиш, ќе се лизнат килограмите. Јас во бременост качив 6 кила, после пораѓај одма ги изгубив тие 6, а сега после еден месец уште плус 11 кила сум намалила. Се изненадив многу, јадам нормално, дури и претерав со сладолед (во бременост се пазев, имав гестациски дијабет).

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.442
    Не мора да значи. Сепак треба да се внимава со храната. Јас во бременост не качив многу околу 7кг, воопшто немав апетит. Ама затоа доењето како ми отвори апетит, цело време бев гладна и жедна. Килажата од бременоста секако одма со породувањето ја симнав, но затоа од апетитот при доењето се поправив пак. После 3-4 месеци се стабилизирав и отфрлив благо и грицки па намалив 5кг.

На intj_girl и kozuf им се допаѓа ова.
  20. IvIv

IvIv Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    4
    :nod: Може ли некој да ми даде совет кои хормони да ги испитам после царски сакам на приватно. :inlove: Дајте ми предлог доколку некоја лабораторија има некои пакети и сл.