Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    24.043
    Мене ме интересира, вие што си ги вративте килограмите, т.е си дојдовте на килажа од пред бременоста, добивте во меѓувреме, или се “средивте” и пред да добиете?

2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.879
    Допаѓања:
    18.055

Мене ме слабееше доењето, скоро 2 месеци како не цица, јас имам качено 5кг. Ако менува нешто 10 месеци после пораѓај добив. Неусетно без болки, пмс драми и сл. Единсвен знак сега дека ке добивам ми е лицето лом ми се прави од бубулици.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.711
    Допаѓања:
    8.795
    Јас се породив и дојдов дома со +2 кг од килажата кога останав бремена. За неколку дена ги симнав тие 2 и уште -4. Ама кај мене беше друга ситуација, малку имав качено, многу стрес во првите 2 недели, многу лоша исхрана што уште не ми е доведена во ред.
    Уште немам добиено, еден месец по пораѓај, а престанав да крварам.

4. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    10.575
    Јас бев + 7 8 кила во бременоста, не качив многу, па и немаше што многу да симнам. Доев и дојам сеуште, припазувам што јадам, ама без благо пример не можам. Добив после година од пораѓај. Кај мене повеќе и генетски е, а и откако ги средив хормоните, посебно тироидната уште пред бременост, и сеуште сум со терапија, си држам константна килажа.