Мене ме интересира, вие што си ги вративте килограмите, т.е си дојдовте на килажа од пред бременоста, добивте во меѓувреме, или се “средивте” и пред да добиете?
Мене ме слабееше доењето, скоро 2 месеци како не цица, јас имам качено 5кг. Ако менува нешто 10 месеци после пораѓај добив. Неусетно без болки, пмс драми и сл. Единсвен знак сега дека ке добивам ми е лицето лом ми се прави од бубулици.
Јас се породив и дојдов дома со +2 кг од килажата кога останав бремена. За неколку дена ги симнав тие 2 и уште -4. Ама кај мене беше друга ситуација, малку имав качено, многу стрес во првите 2 недели, многу лоша исхрана што уште не ми е доведена во ред. Уште немам добиено, еден месец по пораѓај, а престанав да крварам.
Јас бев + 7 8 кила во бременоста, не качив многу, па и немаше што многу да симнам. Доев и дојам сеуште, припазувам што јадам, ама без благо пример не можам. Добив после година од пораѓај. Кај мене повеќе и генетски е, а и откако ги средив хормоните, посебно тироидната уште пред бременост, и сеуште сум со терапија, си држам константна килажа.